Reklama

Reklama

Trhliny

  • Velká Británie Cracks (více)
Trailer

Obsahy(1)

Drama, ve kterém zazářila Eva Green, se odehrává na internátní škole kdesi v Británii. Stejně jako britské klima, i tato škola je chladná, ponurá a přísně vyhlížející. Povyražením pro místní schovanky, které trpí ztrátou svých domovů, je jejich skokanský tým, který vede slečna G. (Eva Green). Volnost a povzbuzení se děvčatům dostává pokaždé, když jsou vytrženy ze všedních dnů a mohou spolu se slečnou G. hovořit o čem je napadne či poslouchat historky z dalekých dobrodružných cest své ochránkyně. Bohužel, tuto zdánlivě klidnou atmosféru naruší příjezd španělského děvčete, které vidí dál než za hranice pozemku školy.
Drama na motivy stejnojmenné knihy od spisovatelky Sheily Kohler vás donutí vidět samotu a obavy z jiných perspektiv. (berusche)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Představte si místo filmu dívčí tělo, které je složeno z mnoha částí, které jsou na sobě závislé a jedno nedokáže žít bez druhého. Středem tohoto těla je bod G. Tedy Miss G. Ostatní části jsou na ni závislé a snaží se uspokojit a udělat jí radost. To se jim daří, jenže toto dívčí tělo pozná doteky něčeho nového. Fiammy. Miss G v tom nachází novou nepoznanou rozkoš a ostatní tomu musí zabránit. Dojde tedy k nevyhnutelnému. Krásně nasnímané a přesto mě to neoslovilo tak, jak jsem očekával. Možná jsem s hodnocením přísný a po příštím shlédnutí svůj názor změním. Prozatím se musíte spokojit s mým prvním dojmem. ()

klida 

všechny recenze uživatele

Filmy z prostředí dívčích škol, které jsem doposud viděl, byly poněkud odlišného ražení. Dcera Ridleyho Scotta natočila za producentského dohledu svého otce a strýce film, který po přípravné hodince nevyhnutelně míří k silnému závěru. Výborná Eva Green se v něm ve vlastní labilitě změní z krásné ženy v bílou stěnu. Částečně i kvůli vykročení mimo svůj obvyklý rámec filmů si odnášim docela silný filmový zážitek. ()

Reklama

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Problém nebyl v tom, že by Miss G byla lesbická, problém byl v tom, že byla vyšinutá. Zdánlivě dodávala holkám sebevědomí, přitom je však k sobě poutala nezdravou vazbou a manipulovala s nimi. Eva Green byla ve své roli fascinující – chvílemi nádherná, chvílemi odporná. Nechtěla bych se ocitnout v jejím silovém poli. ()

Belbo 

všechny recenze uživatele

Trhliny pro mne byly silným filmovým zážitkem. Nehrají si na rádoby psychologickou sondu, kterou nám předvádí Černá labuť,nejsou schizofrenním bludištěm ve stylu Polanského Nájemníka ani Hořkého měsíce. Jsou pravým opakem. Velmi lidským, komorním a smutným příběhem. Našel bych mnoho výhrat k vývinu ději a k psychologii postav. Vývoj Miss G měl být plynulejší; scénář se mohl více zabývat vnitřním vztahem mezi děvčaty a jejich lektorkou, a samotným vztahem či citem Miss G s Fiammou a Fiammě. Bez zmíněných výhrat by si Trhliny zasloužily čistých pět, pro výhrady jen čtyři, které nemění nic na originalitě a kvalitě filmu ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Výborná dráma s fantastickou Evou Green. Príbeh sa odohráva na dievčenskej internátnej škole, kde dovtedy pomerne obyčajný život tejto komunity s vlastnými pravidlami, sa naruší príchodom dievčaťa, tak odlišného od ostatných. Jednotlivé postavy sa postupne vyvíjajú a my máme možnosť nakuknúť pod pokrievku rôznych spoločenských problémov. Postava Evy Green na začiatku celkom obyčajná, možno len trocha veľký snílek, prejde asi najväčší kus cesty, a to až do trpkého konca. Pekne postupne sa nám odkrýva záhada jej nevyrovnanosti a žiarlivosti. Všetko podčiarkuje emotívny, silný koniec. 75/100 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Ellie Nunn (Lily), Adele McCann (Laurel), Zoe Carroll (Rosie) a Clemmie Dugdale (Fuzzy) si poprvé zahráli před kamerou. (ČSFD)
  • V knize je Fiamma (María Valverde) italská princezna. Ve filmu je nám představena jako španělská aristokratka. (sirjohn)
  • Scenár bol napísaný podľa rovnomenného románu Sheily Kohlerovej z roku 1999. (Arsenal83)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 v Praze

Fresh Film Fest 2010 v Praze

28.07.2010

Letošní sedmý ročník Mezinárodního festivalu debutů a studentských filmů Fresh Film Fest proběhne od 25. do 29. srpna v Praze, kam se přesunul z Karlových Varů. Pětidenní filmová přehlídka se… (více)

Reklama

Reklama