Reklama

Reklama

Planeta Země po vymření lidstva

(TV film)
  • USA Life After People (více)
Ukázka z filmu

Dokument vychází při předvídání budoucnosti z odborné znalosti a chápání historie. Odborníci na inženýrství, botaniku, ekologii, biologii, klimatologii a archeologii vytvářejí obraz toho, jak bude Země vypadat v průběhu dní, týdnů, měsíců, let a milénií poté, co zmizí lidé. Uvidíme, co se stane s okolním prostředím. Jaké druhy rostlin přežijí? Budou moře oplývat rybami? Která zvířata přežijí? Co se stane s elektrárnami? Změní se v časované bomby, až se zastaví? Otráví zemi navěky? Vrátí se někdy lidé? Zahájí tento koloběh opět člověk odhalováním našich rozvalin a snahou představit si, jak život vypadal v naší době? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (104)

Nach 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument zodpovídající otázku, co by bylo, kdyby lidí nebylo a vše tu po nás zůstalo. Tento dokument dává jasnou, vyargumentovanou odpověď a kdyby nebylo stále se do kola opakujících (i když velice pěkných) počítačových záběrů, s chutí bych dal i maximální hodnocení. Takto onen verdikt utekl skutečně jen o vlásek. 84% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Animovanému medvědovi ukradne kořist animovaný vlk, který byl ještě nedávno animovaným psem. Jedna velká potíž jsou samotné trikové sekvence, které jsou prachmizerné. Druhým problémem je americká nutnost si všechno několikrát zopakovat, aby to pochopil i průměrný Američan. A pro jistotu si to i nakreslit. Samozřejmě se všechno odehrává pouze v USA, protože ze zbytku světa místní holky a kluci znají jen Paříž a Londýn. Samotný nápad je rozhodně zajímavý, kdyby jej zpracoval nějaký šikovný dokumentarista třeba z BBC, nebo ORF, mohl vzniknout hodně zajímavý film. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ako bude vyzerať „Planéta Zem po vymretí ľudstva“? Ako to tu bude ďalej pokračovať, keď ľudská populácia sa bude rovnať nule? Čo sa bude diať v opustených mestách? Ako dopadnú vyznamné monumenty? Čo sa stane so symbolmi našej civilizácie? Nemilosrdný zub času nenechá nič na pokoji. Niečo mu padne za obeť skôr, niečo vydrží celé stáročia. Ale jasné je, že nakoniec tu po nás nezostane nič. Zaujímavý hypotetický dokumentárny film. *** ()

reqiuem 

všechny recenze uživatele

omílání(btw. to by jste se divili, kolik lidí píše omýlání) stále stejných počítačových efektů by mi nevadilo, kdyby se tam taky stále neopakovaly ty samý fráze..tenhle dokument nestačí na to, aby rozvinul svůj původní námět..rozvíjí jenom absurdní představu tak, že po půl hodině je všechno zřejmý a následnej vývoj tak ničim nepřekvapí.. ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Dokument, který se tváří, že je o všem, a přitom je o ničem. Neustále se opakující záběry vyloženě otravují, mnohdy to sklouzne k vychvalování toho, jak to ti Američani dobře postavili (zářným příkladem budiž elektrárna na Hooverově přehradě) a spousta zbytečného "vědeckého" vysvětlování běžných věcí (Pozor! Železo rezne!). Bylo to hloupé, neuvěřitelně hloupé. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama