Reklama

Reklama

Strašidelné Vánoce

Trailer

Obsahy(1)

Frank Cross není dobrý člověk. Je to bezcharakterní elitář, který nemá rád Vánoce. Vánoční pohoda v něm vyvolává dávivý komplex a představa bodrého Santy Clause se mu hnusí více než modelka s chlupatýma nohama. Je to prostě parchant, který bude muset dojít ke své nápravě. A kdy jindy než o vánocích. Ono totiž na pravdě: "Čím člověk zachází, tím taky schází." něco je. Vítejte tedy ve filmu na téma: Jak parchant díky vánočním duchům k nápravě došel. A nebojte se. I přes zmíněné duchy se nebudete bát, ale bavit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

U nás téměř neznámá komedie s vánočním nádechem připomínajícím v posledních letech tolik znovupopulární Noční můru od Tima Burtona (a hle Danny Elfman zde jede naplno). V zámoří má tento flick kultovní status, pro mě je to nakonec spíše kuriozita, protože Richarda Donnera často ve spojení s Billem Murrayem neuvidíte. Ale naštěstí v 80. letech byl Murray v nejlepší formě a Strašidelné Vánoce se mohou zařadit hned za to nejlepší co natočil... hmmm takže vlastně stále dost dozadu. 60 % ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Šéf produkce jedné velké televizní stanice buduje svoji kariéru. Stal se zahořklým, nenáviděným a bez emocí. Zloba a nespokojenost sahá vždy do minulosti daného člověka. Díky třem vánočním duchům si Bill Murray šáhne až na své dno. Probudí v sobě opět dávno ztracenou lidskost a touhu pomáhat. B. Murray a jeho sarkastické poznámky + bezcitné oči vytvořily kamennou bestii par excellence. ()

Reklama

femme fatale 

všechny recenze uživatele

Variací na Scrooge od Dickense je mnoho, ale tato je originálně asi jediná, která je pouze jeho moderní paralelou, zatímco se v pozadí televizního štábu natáčí originální verze. Bill Murray jako Cross/Scrooge nezklamal, ale velmi pobavil, skvělé načasování, vyikající výkon Carol Kane jako trochu razantního ducha Vánoc současných, ale i velmi civilní podání "humanistky" Karen Allen dělá s filmu zábavnou, ale i dojemnou podívanou, navíc se i výtvarná podoba velmi zdařila a zároveň film jasně ukazuje své vánoční "morální poselství" jak se na pohádky sluší a patří. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Jediné čo mi naozaj sadlo bol Bill Murray (ajkeď aj on občas prehrával) a 80's praktické efekty, hlavne pri scénach s duchmi. Inak som ani poriadne nechcel veriť že film točil Richard Donner. Humor ma nebavil vôbec, väčšina vtipov je sílenych, vianočné kúzlo nulové a prerod zlého človeka na dobráka málo uveritelný, až by som povedal zrýchlený. Tesne pred záverom mi hlavná postava ešte stále prišla ako bezcharakterný strýko držgroš a zrazu strih, otočka o 180 stupňov. Na Vianočnej kolede mám najradšej záver, tu na mňa nefungoval vôbec. Nevidel som všetky filmové adaptácie, no táto je v mojich očiach jedna z najslabších. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Ano, je to přitažené za vlasy až hrůza, ale který jiný vánoční film není. Na druhou stranu to však má skvělého Billy Murraye, napěchovanou vánoční atmosféru a vůbec. Strašidelné Vánoce jsou ideální pohodovkou pro ty, koho už nebaví pořád dokola popelka a mrazík a rád by si dopřál něco trochu jiného. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (8)

  • Richard Donner sa objaví na konci filmu ako pracovník v kontrolnej miestnosti. Rovnakú úlohu si zahral aj Donnerov bratranec Steve Kahan. (m.a.t.o.)
  • Pri natáčaní jednej scény chytil ”duch vianočného darčeka” (Carol Kane) Frankovi Crossovi (Bill Murray) peru tak silno až mu ju natrhol. Natáčanie tak bolo na niekoľko dní prerušené. (Raccoon.city)
  • Postava menom Calvin Cooley je odkaz na prezidenta Calvina Coolidgea, ktorý bol známy ako "muž pár slov". (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama