Reklama

Reklama

Zamrzlá řeka

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Děj se odehrává v období těsně před Vánocemi v rezervaci Mohawků, poblíž nepříliš známého hraničního přechodu, spojujícího státy New York a Québec. Převádění nelegálních, převážně asijských imigrantů přes zamrzlou řeku St. Lawrence představuje možnost snadného zisku peněz a ta je až příliš lákavá pro ty, kteří si legální cestou dokážou vydělat byť jen minimální prostředky. Dvě ženy - běloška Ray a indiánka Lila, obě svobodné matky, nacházející se v zoufalé životní situaci - jsou vtaženy do světa obchodování s lidmi a nakonec neuniknou spravedlnosti. (pee-jay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Zamrzlá řeka je nízkorozpočtový snímek, který lehce zavání až televizní produkcí, ovšem s nesmírně silným scénářem a také hereckým výkonem hlavní herečky, která byla po zásluze nominována na Oscara. Příběh o hmoutné nouzi, která leckdy člověka zažene až za hranice zákona je výborně napsán a odehrán, a nehostinná zimní krajina známého hraničního přechodu spojující Kanadu a USA jen dokresluje zoufalou životní situaci. Snímek hodnotím jako nadprůměrný až velmi dobrý a doporučuji k vidění! ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Syrové a nepříjemné drama z prostředí rodiny na pokraji bídy a s vidinou zisku peněž z nelegálního převážení imigrantů přes hranice. Film je zvládnutý dobře po všech stránkách a herecké výkony jsou nadprůměrné (i když nominace na Oscara pro Melissu Leo moc nechápu). Oceňuji, že film i v dramatických momentech (které by mohli svádět k emocionálnímu ždímání) zůstává ledově chladný a odtažitý. Ale možná by neškodilo trochu více originality a méně předvídatelný scénář, pak by z Frozen River byl opravdu skvělý film a ne jen festivalový hit, na který se brzy zapomene. ()

Reklama

Ernia 

všechny recenze uživatele

Už se pro mě v podstatě stává pravidlem, že pokud mám k filmu jistá očekávání, tak jsem zklamaná a naopak - jako u Frozen River. Příběh byl realistický, natočen stylem, který mi k filmu sedl. Z hlavní hrdinky v podání Melissy Leo jsem nespustila oči a všechny její problémy prožívala s ní. Vedle ostatních hereček nominovaných na Oscara nemá šanci uspět, nicméně svoji úlohu zvládla na jedničku. ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na to, že je to prvý film režisérky, tak predviedla celkom dobrú prácu. Vôbec to nie je bezchybný film, ale dobre stvárňuje spoločenské rozdiely. Aj dve hlavné hrdinky odviedli dobrú prácu, predovšetkým Melissa Leo v úlohe zúfalej beznádejnej matky. Celkovo je to rozhodne pozitívny film, na zamyslenie o citlivej, spoločenskej téme s menšími chybami a nudnými pásažami. Podobný film: Bubble. ()

Dionysos 

všechny recenze uživatele

Další z řady bezútěšných filmů, které syrově a bez sentimentálních příkras zachycují těžký život o přežití skličující ekonomické situace, laděný do sychravých tónů a kde mrazivé počasí jako kulisa předvánočního shonu působí k podtržení chladné skutečnosti. Jako v každé společnosti, tak zvlášť v té západní konzumní jsou peníze naneštěstí nutným prostředkem k byť základnímu prostému štěstí, ale když se jich nedostává, tu i jinak spořádaný člověk může podlehnout snadnému, ale nelegálnímu prostředku ke zbohatnutí. Smutné je, že (obzvlášť v USA) tu peníze nejsou vnímány jen jako důležitý, ale jako hlavní zdroj štěstí (nová televize, hezčí dům, dražší hračky). A tak je pravým "happy endem" to, že se toto vnímání u hrdinů filmu v závěru změní. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Společnost Sony Pictures Classic zaplatila 500 000 amerických dolarů za právo distribuovat film v Severní Americe. (Terva)
  • Snímek měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance v roce 2008. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v amerických lokalitách New York, Plattsburgh a na obou stranách St. Lawrence River na hranicích z Kanadou. (Terva)

Reklama

Reklama