Reklama

Reklama

Jejich romanci poznamenala válka. Jedinou naději na společnou budoucnost představují milostné dopisy... Americký spisovatel Nicholas Charles Sparks patří mezi nejúspěšnější autory současnosti, na svém kontě má celou řadu mezinárodně úspěšných bestsellerů. Sparks bývá označován za krále romantiky, podle jeho románových předloh už bylo natočeno jedenáct celovečerních filmů. Mezi ty nejoblíbenější patří Vzkaz v láhvi (1999), Zápisník jedné lásky (2004) nebo Milý Johne (2010). Jak název posledního uvedeného titulu napovídá, ústřední motiv představuje milostná korespondence. Ta se stává jedinou formou komunikace mezi členem speciální jednotky americké armády Johnem Tyreem a jeho dívkou Savannah. Společensky nesourodá dvojice se do sebe bláznivě zamiluje během letních prázdnin v Jižní Karolíně. Po ročním odloučení vyplněném vytrvalým dopisováním ale jejich naději na společnou budoucnost naruší teroristické útoky z 11. září 2001. Loajální John se přesouvá na válečnou misi na druhý konec světa, kvůli nejistému vývoji navíc vnímá jako svou povinnost službu znovu prodloužit. Dobrosrdečné Savannah ale život bez jeho blízkosti nedává smysl, proto se jednoho dne rozhodne udělat nejtěžší krok ve svém životě a odesílá poslední dopis, který má představovat definitivní tečku za jejich osudovou láskou. Ústřední milostný pár ztvárnili hvězdní herci Channing Tatum a Amanda Seyfriedová. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (452)

Popluh 

všechny recenze uživatele

Brakové romantické drama od mistra citlivých filmů, což se samozřejmě hned na několika místech náležitě projeví. Bohužel jsou ale procítěné a minimalistické momenty obložené kupou natažené vaty, která by zasloužila důraznější střihačské nůžky. I tak byl ale Milý John skutečně milou podívanou na jedno zhlédnutí až do toho závěrečného zvratu, který do filmu jako celku moc nepasoval. Ostatně celé zakončení chtělo být tak strašně lidské a vděčné všem, že zadupalo jakoukoliv šanci na lepší hodnocení. Film tak hlavně stojí a padá s hereckými výkony. Zatímco Amanda Seyfried jako vždy nezklamala, Channing Tatum rozhodně překvapil. Oba se ale museli sklonit fenomenálnímu Richardu Jenkinsovi, který by, nebýt toho, že hraje v "akademicky podřadném" filmu, rozhodně figuroval na příštích Oscarových nominacích. Milý John tedy rozhodně není žádné peklo, jen v podstatě tak trochu zbytečný film, který nepřinesl nic nového, spíš to staré míchá do jednoho koukatelného a snesitelného celku. Umělečtěji založení režiséři už platili nájem pomocí mnohem horších filmů. 60 % ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Nepovažujem sa za milovníčku filmov pre ,,násťročných", no celkový pozitívny dojem z tejto romanťárny mi prekazilo akurát typicky debilné správanie hlavnej hrdinky v závere, ktorá jednala úplne irelevantne, sentimentálne a nezmyselne k predchádzajúcemu deju, no to v takýchto ždímačoch asi patrí k tomu. Dala som až 4*, takže aby som len nekritizovala, v podstate ide o krásnu čistokrvnú romantiku, na ktorej si najviac cením to, že sa nesnaží byť ničím viac než je - ako o dve triedy slabší film podobného kalibru, "Nezapomeň na mně", ktorý chce toho riešiť akosi príliš veľa a pôsobí roztrieštene a neucelene. Dear John je obyčajným, známym príbehom lásky dvoch ľudí, ktorý všetci poznáme, no pri ktorom sa dá pri šálke teplej čokolády dokonale rozventilovať myseľ a ponoriť sa do príjemnej dramaticko-romantickej atmosféry. Zatiaľ čo v "Nezapomeň na mne" mi ústredná dvojka vadila, medzi Channing Tatum a Amandou to chemicky nádherne iskrí a dokázali ma vtiahnuť do deja. Takže, hoci vás v tomto filme nič neprekvapí, na moju náladu to padlo vhod a je určite omnoho úprimnejším dielkom než ten vyššie spomínaný. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na pomezí faktu, že chlapy většinou nevědí, co chtějí a skutečnosti, že když se jednou dostanou do války, špatně se z ní pak dostávaj, se odehrává tenhle romantickej příběh, kterej nezasahuje do jednoho léta, ale prakticky do celého života dvou lidí. Milý Johne je po romantické stránce pěkný film. Vezme to všecko hezky globálně. Ale co se týče romantiky, nic zajímavýho nepřinese. Taková Hollywoodská jistotka. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Připadalo mi, že tenhle film snad točili dva různí lidi, protože tak propastný rozdíl mezi první a druhou půlkou jsem už dlouho neviděl. Ta první se mi moc líbila. Po dlouhé době konečně opravdu pěkná romantika, která se obešla bez zbytečných komediálních prvků. Channing Tatum i Amanda Seyfried se k sobě výborně hodí, vztah mezi nima vypadá uvěřitelně a oba dva zkrátka ukazují, že hrát umí. Je to celé takové krásně idylické a příjemné, zkrátka takový balzám na duši. A i když se pak jejich cesty rozejdou, tak ve filmu zůstává ten moc příjemný romantický náboj. Hrozně se mi taky líbila hudba a písničky, které to moc hezky dotvářely. Po hodně dlouhé době jsem koukal na romantický film, který nepůsobil trapně, lacině ani hloupě, ale opravdu příjemně a uvěřitelně. Během té první hodinky filmu jsem byl tak někde mezi 4mi a 5ti hvězdičkami. Ale všechno pěkné jednou končí, a tak to bylo i u Milého Johna. Po výborné první hodince jde kvalita a celkový dojem z filmu rapidně dolů. Přichází spousta neskutečně blbě působících zvratů, veškeré kouzlo filmu jde do kytek. Chápu že je to asi problém knižní předlohy, ale i tak by za to scénárista zasloužil facku. Takhle důkladně zničit celý film, to jsem už dlouho neviděl. A co hůř, začalo mě to i nudit. Čas jsem kontroloval snad každých pět minut a ve skrytu duše doufal, že to konec zachrání. A bohužel se tak nestalo. Na závěr sice přijde ono "znovu spolu", ale ta scéna trvá asi dvacet vteřin a nedokáže smýt hořkou pachuť z 40ti minut scénáristického hnoje. Po všem tom, co se v druhé půlce stalo už jejich vztah prostě nepůsobí uvěřitelně. Nezbývá než si smutně povzdechnout nad dalším zmařeným potenciálem. /viděno na PC (BRrip 720p): 55% a 3*/ ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s uživatelem Cejny. Jedná se o velmi hezky natočený příběh o jedné velké lásce. Začátek i konec je našlapaný klišé, ale romantický film bez klišé není romantický film, takže částečně promíjim. Co však nelze prominout je délka, která je na tak jednoduchý příběh příliš velká. Herci hrají sice dobře, ale já nemusím v každé romantice koukat na to nejllepší, co holywood nabízí. Klidně to mohlo zahrát úplně neznámé herecké duo, čímž by film asi pro spoustu diváků kvalitativně stoupl. Tak či onak, je to romantika, holkám se to bude líbit. Já osobně bych tam mohl mít i víc emocí, protože se mnou toho moc nehnulo. 60% ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Prakticky celý film se natáčel v okolí historického města Charleston v Jižní Karolíně. (Rosaviva)
  • Švédska vlajka, ktorú vidíme na základni v Afganistane, je poctou švédskemu filmovému režisérovi Lasse Hallströmovi. (Arsenal83)

Reklama

Reklama