Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Platnéřský mistr Tomáš má mladou ženu Alenu, na kterou velmi žárlí. Jednoho dne Alenu spatří pán města a rozhodne se, že ji získá pro sebe. Aby měl volnou ruku k milostným pletkám, pošle mistra Tomáše na zkušenou do Flander. Žárlivý manžel si neví rady jak zajistit počestnost půvabné manželky po dobu své nepřítomnosti a nakonec přijme pomoc čerta, kterému za odměnu upíše duši. Čert v podobě mistra Ondřeje pracuje v Tomášově dílně a pilně hlídá Alenu před různými nápadníky a před pánem města. Nakonec se však do Aleny zamiluje sám a stane se jejím milencem. Za svou lásku je potrestán ztrátou nadpřirozených schopností, a proto Alenu přestane zajímat. A když se po třech měsících Tomáš vrátí, Alena přísahá, že dala čertovi tělo a duši jen proto, aby zachránila vlastního muže. Tímto přiznáním osvobodí Tomáše od smlouvy s ďáblem, ale zároveň se sama odsoudí do pekla. Ďábel získal její duši náhradou za Tomášovu a může se vrátit mezi pekelníky. Po paní Aleně zůstala jen černá díra ve stropě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (58)

wosho 

všechny recenze uživatele

Těsně před únorovým pučem u nás vznikla tato krásná, milá, vtipná historická komedie na kterou se rád podívám vždy. Není obsazena naší absolutní špičkou a je na ní vidět i po 60 letech od vzniku, že neměla ani moc velký rozpočet. Za to má humor a ponaučení pro diváky: ŽENSKÉ JSOU POTVORY A ANI ĎÁBEL JE NEUHLÍDÁ:-) ()

otík 

všechny recenze uživatele

Komedie zasazená do prostředí středověkého městečka, kam si výrobce zbroje, nožů a mečů Tomáš přivedl krásnou ženu, a protože kolem je spousta nápadníků, hlídá si ji jako oko v hlavě. Jenže musí odjet za prací do Flander a tak požádá samotného čerta, aby mu ji hlídal. Smlouva zní - uhlídáš-li mou ženu od nápadníků, dám ti svou duši. Jenže žena je žena a ta když chce, tak na ni ani čert nestačí. A když je žena ještě k tomu krásná, i čert její kráse podlehne. Velice příjemná, dobově kostýmová komedie, která sice nevyrazí dech, ale příjemně pobaví v zimní sychravé večery. Hudba: Dalibor C. Vačkář ()

Reklama

provitamin 

všechny recenze uživatele

Alena je poriadna nevernica a chudák žiarlivý manžel má plné ruky práce, aby od nej odháňal toľkých nápadníkov. Rozhodne sa preto najať čerta (uzavrie zmluvu s diablom), aby tento v jeho neprítomnosti dával pozor na počestnosť jeho ženy. Kto nakoniec zvíťazí, čert alebo žena? Bavilo ma sledovať vynaliezavosť čerta, ako sa celý čas snažil sabotovať neveru ženy a odháňať od nej nápadníkov. Rozprávky síce nie sú moja šálka kávy, ale toto bolo fajn. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Skvělá historická komedie o smlouvě s čertem, který je však na ženskou krátký, ne nadarmo se říká, že žena je plémě čertovské. Jak to tak vypadá, i naši dávní předci měli problémy jako dnešní muži, ženy zahýbaly a zahýbaly :-) U tohoto filmu se člověk nudit nemůže a den se mu jistě bude stát o poznání hezčí, i když bude venku lejt jak z konve :-) ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně dávám plný počet hvězdiček. Alena s Vejražkou byli oba spravedlivě potrestáni za svůj jeden velký hřích. Vejražka ztratí svou kouzelnou moc a Alena ho nakonec pustí k vodě a nakonec srdce Aleny nebude už patřit nikomu. Bude spáleno v jednom z pekelných kotlů. Určitě doporučuji všem kdo nechce prvorepublikovou klasiku aneb. červenou knihovnu. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • Režisér usiloval o to, aby hlavnú rolu Aleny hrala Vlasta Fabianová, ale na príkaz samotného námestníka ministra kultúry bola do roly obsadená Miluše Zoubková, ktorá si po natáčaní vtedajšieho ministra zobrala za manžela. (Raccoon.city)
  • Pre scénu pri stole bolo skutočne objednaných 40 pečených kurčiat, ktoré mohli herci následne skonzumovať. (Raccoon.city)
  • Okrem jedného dňa sa celý film natáčal v Barrandovských ateliéroch. Jediná exteriérová scéna sa natáčala v Podbabskom údolí. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama