Reklama

Reklama

Bláznivá střela - Amerika v ohrožení

  • USA An American Carol (více)
Trailer
USA, 2008, 83 min

Bláznivá střela – Amerika v ohrožení je komickým převyprávěním klasické pohádky Vánoční koleda, ovšem s tím rozdílem, že namísto Ebenezera Vydřigroše se v hlavní roli objeví cynický anti-americký filmař Michael Malone. Ten se vydá na křížovou výpravu s cílem zrušit Den Nezávislosti, přičemž jeho zbraní je jeho nejnovější filmové dílo nazvané Chcípněte, vy americká prasata. V onen svátek, 4. července, ho však navštíví tři duchové, kteří se mu namísto Vánoc snaží ukázat význam Dne Nezávislosti.
Režisér této taškařice, David Zucker, je známý jako mistr filmových parodií (Bláznivá střela, Scary movie, Připoutejte se, prosím). Ve filmu si zahráli Kevin Farley, Kelsey Grammer, Jon Voight, Leslie Nielsen, Bill O’ Reilly, Dennis Hopper a James Woods. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Určitě to nedosahuje kvalit jiných parodií nebo předchozích dílů, to ani zdaleka, ale na druhou stranu se zde našla kupa povedených scének a hlášek. Místy (na můj vkus poměrně často) se zde sice našly hluché chvilky a i Leslie Nielsen se zde objevil jen 5 minut, ale i tak jsem se párkrát od srdce zasmál. Neurazí, nenadchne. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Totální demence, vypatlanost a stádnost levičáků je bezednou studnicí inspirace pro to, jak si z jejich zakomplexovanosti, neúspěšnosti a zbytečnosti udělat legraci. Ostatně, sám to dělám často a rád. Tady se to David Zucker pokusil nacpat do jednoho filmu, který má sice k dokonalosti daleko, ale díky za něj. Co se nám od doby natočení změnilo? Zatímco ve filmu se média novokomsomolcům smějí, dnes už jim blahosklonně aplaudují. Ale to nevadí, neboť levičáctví, stejně jako každá ideologie založená na budižkničemismu, nejvíc kope právě ve chvíli, kdy jde ke dnu. Když jsem viděl celkové nízké hodnocení, napadlo mě, kolik tlachalů se ve filmu poznalo, ale pak jsem si všiml, že většina nízkých hodnocení pochází z let 2008 a 2009, kdy vše, čemu se film vysmívá, ještě nevyrostlo do tak obludných rozměrů. Možná by stálo za to, kdyby (dnes již jistě zmoudřelí) hodnotitelé posoudili film znovu. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Je čím dál těžší najít sebevražedné atentátníky. Všichni dobří jsou mrtví." Velké překvapení. Takové záchvaty smíchu jako během úvodu odehrávajícího se v Afghánistánu jsem sice do konce filmu už nedostal (dobře, s výjimkou videa o radikálních křesťanech), ale Amerika v ohrožení mě přesto velmi dobře a (!) na dnešní nuzné parodické poměry i inteligentně pobavila. Rád jsem se přesvědčil, že David Zucker na "to" pořád má a že timing gagů pro něj není sprosté slovní spojení. Řekl bych, že je to trochu jako s Monty Pythonovým Životem Briana (a nejen kvůli jedné scéně fanatickým, nepřemýšlejícím davem). Velice satirickou Ameriku v ohrožení je totiž ohromně jednoduché nenávidět stejně jako milovat.__P.S. Všichni fanoušci Leslieho Nielsena povinně dokoukají titulky až do konce. ()

spiritus 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že se reřisér Zucker snažil tímto filmem něco vyjádřit. Pokud ano, rozhodně se mu to nepovedlo, protože jako komedie, tato fraška zcela selhává. Sice je fajn, že zde ukazuje na určité hodnoty, za které je potřeba bojovat, ale celé se to ztrácí v zástupu trapných skečů, které jsou tak trapné a tisíckrát viděné, že je tento film hoden téměř odpadu. Přece jen ale udělím jednu hvězdu za možná v něčem dobrý úmysl režiséra. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Pár povedených scének nezakryje fakt, že film vám, pokud nejste američan, nedá příliš šancí se dobře pobavit. Možná že ani v Americe se American Carol nesmějí. David Zucker natočil poměrně suchou a i přes kratší stopáž dloooouhou komedii, která není příliš vtipná. Ačkoliv se o to očividně snaží. V mnohých momentech je cítit až přílišný klad na patriotismus a láska k USA se zdá býti až příliš vážně mýněna. Od Zuckera jsem čekal něco lepšího. Námět by se dal využít lépe, ale bohužel se musíme spokojit s tím podprůměrem, co máme. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)

Reklama

Reklama