Reklama

Reklama

Roland Sallinger je policista z L.A., který poté, co ho postřelil a málem zabil jeho zkorumpovaný partner, byl nucen odejít ze zdravotních důvodů do důchodu. Po uzdravení ho starý přítel Connor Wells (Steph DuVall) najme jako bodyguarda pro jeho dceru Nikitu (Liezl Carstens). Roland tedy odjede do San Antonia v Texasu. Connor je bohatý podnikatel, kdysi byl také policistou a Rolandovým kolegou. Když Roland odvede Nikitu do nočního klubu, kde se má setkat se svým přítelem Masonem, všimne si podezřelého muže. Věci se seběhnou tak, že Mason Nikitu zavede do léčky a unesou ji. Roland sice několik únosců zabije, ale Nikita je i tak pryč. Dá se do jejich pronásledování, aby Connorovu dceru zachránil a ochránil. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (126)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Rolland (Steven Seagal) je jedním z elitních detektivů v L.A. Při jedné akci jej ale zradí a postřelí jeho parťák, a i když Rolland přežije, je kvůli svým zraněním odvolán od policie. Přijímá nabídku svého dávného přítele, že bude dělat bodyguarda jeho dceři. Na první pohled jednoduchá práce, ale jen do té doby, než Rolland zjišťuje, v jakých obchodech jeho přítel jede a kdo všechno si přeje jeho smrt ... Čekal jsem obvyklou Seagalovinu, a už jsem si pomaličku připravoval nějaký hodně peprný komentář (napadaly mne fráze typu "Už zase Stevene" a podobně). Jenže musím říct, že jsem byl docela mile překvapenej - jasně, od tohoto filmu nelze čekat žádný intelektuální nářez, ale Hlídač ani nepůsobí tak stupidně jako většina ostatních Seagalových filmů, a pokud semtam zamhouříte oko nad nějakou tou nelogičností (na začátku náhodou velký Steven zachrání neteř svého řidiče, aby pak na konci mohl požádat její bratry o pomoc, kterou samozřejmě vůbec nepotřebuje) - ale to už tak bývá. Steven se taky drží trochu zpátky, a při své tělesné konstituci se nepokouší o žádné akrobatické prvky, ale efektivně likviduje jednoho protivníka za druhým, a tak to má být, že ano.. ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Steven je opravdu zpět a v celé parádě.Souboje mají slušnou choreografii,nový režizér jde opravdu vidět, příběh je důmyslný a propracovaný.Je tu také jedna velmi pěkná autohonička se střelbou a ta závěrečná část,kdy Seagal příjde osvobodit tu holku od teroristů.Přestřelky jsou velmi dobře natočeny, není ani náznak po bloudivé kameře,broky z brokovnice se krásně zavrtávají do nepřátel a kulky sviští kolem zdí, je cítit napětí a strach.Opravdu perfektní film, ale na jeho starší filmy to už nemá. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Akce 7/10/// +Steven Seagal, akce -mohlo jí však být víc, má to své pro a proti/// Není to nejhorší, ale ani ne nejlepší. Je to ale už dlouho co jsem viděl naposledy nějakou seagalovku, takže jsem se na to rád podíval i kdyby to bylo všelijaké. Zápletka velice dobrá, děj mírně nudnější. Důvodem bude asi méně akce, dlouhý rozjez na úvod a celkově menší "Seagalova zuřivost". Prostě hlídá dceru svého přítele a do toho se zapletou mafiáni nebo cosi takového. No prostě nic co by vám vyrazilo dech. Nejlepší jsou asi osobní souboje, kde Steven působí jako nepřemožitelný lamač srdcí, pardon chci říct kostí. Vadil mi však třes kamery, rychlé pohyby kamery a zoomování. Divák ze soubojů měl kulový . Tam kde se kdysi pochybovalo o tom, jestli je to ještě Seagal, tak tady se může pochybovat o tom, zda-li to jsou ještě jeho ruce./// Celkem 64%/// ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Prdím na to, že se Seagal pokouší o nějaké herectví, já ho chci vidět v pořádné akci a to mi opět nebylo dopřáno. Waxman v akčních scénách (je jich poskrovnu) přepne do módu "cholerická kamera" a já z těch fragmentů, které postřehnu, můžu konstatovat, že slůně Seagal se definitivně vysral na aikidó a používá snad jen filipínskou escrimu a kopance do koulí. Jinak tohle se natáčelo tak dva dny a opakuje se pořád a neustále dokola to samé. Mně by to snad ale ani nevadilo, kdyby tam byl opravdovej souboj. Jenže tady Seagal vykryje jeden úder a hned střih, asi aby se mohl na pět minut vydejchat, napít se, znovu se vydejchat a doplazit se na další záběr. Já nechápu, proč jsou fighty tak zmasakrovaný. Filmu chybí tempo, přehlednost v akčních scénách, skutečný záporák a bohužel i charizmatický hlavní hrdina. Seagal se jím chce stát, ale já mu to prostě už nežeru. U mě je to v současné době důchodce s obdivuhodnou minulostí. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Prakticky súhlasím so všetkým, čo napísali užívatelia, ktorí dali filmu dve, respektíve tri hviezdičky. Po dlhej dobe som zaznamenal dokonca nejaké pozitíva v akčných scénach, ktoré by v porovnaní s inými filmami síce neobstáli ani v najmenšom, ale Steven má to šťastie, že mám preňho stále slabosť. I keď niekedy som mal stále pocit, že scény, pri ktorých tak rýchlo kmitá rukami boli len skrytou kamerou nahraté scény keď sa Steven načahoval po nejakých hamburgeroch. 50%. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v létě 2009 ve městě Santa Fe v Novém Mexiku v USA. (ssfan)
  • V scéne, kedy Nikita (Liezl Carstens) hádže do seba miešané drinky je oblečená v čiernych šatách. Lenže počas zvracania pri limuzíne ich má už ružové. (johnsnow)

Reklama

Reklama