Reklama

Reklama

Film podle skutečné události. Bettyn svět se zhroutí, když je její milovaný bratr Kenny zatčen a odsouzen za vraždu na doživotí. Betty je přesvědčena o jeho nevinně a pomocí nejmodernějších kriminálních technologií se snaží prokázat bratrovu nevinnu. Neobyčejné pouto mezi sourozenci je inspirativní pro náš uspěchaný život. Úžasný výkon Hillary Swank jako Betty. Ne pro nic je dvojnásobná držitelka Oscara... (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (252)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Malá komorná dráma s prehľadom a takmer zaručene chytí za srdce. Film je natočený podľa skutočnej udalosti a H. Swank už tradične zo seba dáva maximum. Príbeh ženy, ktorá v neúprosnej snahe pomôcť nevinnému bratovi prichádza takmer o všetko, získava na sile každou minútou. Obetovala veľa, takmer to dokázala, ale ani to na prepustenie nestačí. Čo svedectvá všetkých, ktorí jej brata z donútenia či nechtiac poslali za mreže? Kto podpíše svedectvo o tom, že pred dlhými rokmi klamal a riskuje basu za krivú výpoveď? Zázračná metóda menom DNA bola doslova revolučná a od jej uvedenia do praxe sa v mnohých nanovo otvorených procesoch dokázala nevina. Popri excelentnej H. Swank, zažiari aj S. Rockwell a prekvapí trochu zostarnutá, ale veľmi dobre obsadená J. Lewis v roli alkoholičky s nekompletným chrupom, ktorej to na počudovanie celkom myslí...Emocionálne silný príbeh, ktorý zaručene dojme a sklame iba minimum divákov. 80%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Film táhne nahoru především duo skvělých, přesto hodně podceňovaných herců Hillary Swank a Sam Rockwell. Rockwell je neprávem odsouzen na doživotí a jeho sestra udělá vše proto, aby jej dostala ven. Námětově to sice není až tak originální a napínavé soudní bitvy zde chybí, spíše je film o hledání důkazů a sourozenecké lásce, ale ve finále na mě hodně fungovaly emoce a díky hercům se na film fajn kouká. Slušné. Příběh****, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí>Ne, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 7/10. ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

Sam Rockwell tradičně vynikající (jako skoro ve všem), narativ nespravedlivého soudního systému a boje s ním tu působí už ale trochu vyčerpaně. Rozhodně to není špatné a na pár místech to začne být i trochu napínavé, bohužel skutečně celý ten úzus nerovného boje sociálně slabší skupiny z amerického venkova se soudní mocností zde nevyvolává skoro žádné emoce. [60%] ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Spravedlnost nakonec vyšla najevo a trvalo to sakra dlouho. Dojemný příběh o odhodlání a cestě za cílem, kde stojí spravedlnost. Ukázka špatnosti amerického právního systému. Hodnocení schazuje zmatený střih z jednoho děje do druhého a vy se musíte orientovat v jakém období se právě nacházíte. Hercům není co vytknout, dokáží z vás dostat emoce na místech, kde mají být. Průměrná klasika. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Další z povedených soudních dramat vystavěných na skutečném příběhu justičního omylu o miglém americkém systému trestního práva, v němž jde především o to, ke každé vraždě přidělit vraha, nikoliv o to, opravdu ho najít. Případ vytažený ze stovek dalších, v nichž objevení metody analýzy DNA umožnilo nalézt a po dlouhých létech zrpostit a propustit z vězení nevinně odsouzeného, který je filmově zajímavý tím, že motorem vedoucím k osvobození je sourozenecká láska. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Kenneth Waters získal odškodnění 3,4 milionů dolarů. (Meg.x)
  • Vo filme sa nespomína, dokonca ani v záverečných titulkoch, že 6 mesiacov po prepustení Kennneth spadol z múru a zomrel. (mimale)
  • Betty Waters o filmu řekla: "Ten film je tak pravdivý. Ne každá scéna se ve skutečnosti odehrála, ale všechny ty emoce ano." (hellstruck)

Reklama

Reklama