Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svěží komedie o dvou kamarádech (Fahran a Raju), kteří studují vysokou školu strojní. Fahran je tam z donucení a Raju, aby vytáhl svoji rodinu z bídy a částečně také kvůli otci. Do života jim vstoupí Rancho a tak jsou tři. Tři idioti, kteří neustále provádějí různé vtípky, aby upozornili na zatuchlost vysokého školství. Jejich protivník, profesor Virus, je ale pořád o krok napřed. Virova dcera Pia se zamiluje do Rancha a tak kolizí s profesorem jen přibude. (CIma)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

brit84 

všechny recenze uživatele

Moje první tempa ve vodách indického filmu a hned na mě vyhoukl tenhle žraločí kalibr. Zábavný příběh a trochu jiný filmařský pohled na věc naštěstí přeráží tříhodinovou stopáž, takže vám přijde, že na to čučíte tak hoďku a půl. Fakt stojí za to se na tenhle kus poctivýho filmu podívat. Na svý si přijdou milovníci komedie, dramatu, hudby i ubulených scén. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Jsem prostě nováček na poli indického filmu a tak se mnou musíte být shovívaví. Nicméně troufám si tvrdit, že mě nenapadá nic, co by se na filmu dalo udělat, lépe, opakované reprízy mě v tom utvrdily. Film s lehkostí balety skáče z žánru do žánru, zachovává si jak humor, tak vážnost, překvapí umným použití flashbacků. Originální je nejen pojetí scénáře, tempa vyprávění, ale především svérazností postav, postaviček. Uvidíte výborné herecké výkony, kopu humoru a nečekaných situací, skvělá hudební čísla, některé hlášky z filmu budou jistě legendární. Aamir Khan je největší devizou filmu, jeho charisma, talent. Nemluvě o tom, že snad jí placentu a opičí kapky, takhle vypadat ve 44 letech, když hraje studentíka? Hustý, Kareena Kapoor je osvědčená stálice stejně jako Sharman Joshi, Madhavan, neám prostě nač bych si stěžoval a můžete si být jisti, že se k filmu budu rád vracet. Myslí, že i i lidé nedotčení indickým filmem budou okouzleni. ()

Reklama

lenuse 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem, otitulkovaná byla asi tak třetina dialogů a já vím, o čem to bylo. Tak nevím, čím to. Zda tím, že fakt v indických filmech jsou dialogy nepodstatné, nebo tím, že se má hindština tolik zlepšila. Třetí možnost je, že mluvili hodně anglicky. Každopádně scéna s porodem je slušný "climax" a Aamir Khan vypadá nehorázně mladě. Hrát téměř v pětačtyřiceti studenta, no to už tu jednou bylo v Rang de Basanti. Ale tam už měl po škole a byl v té škole přestárlý flákač a nemohl se odhodlat do života. Teď o pár let později jeho filmový hrdina ještě trochu omládnul... ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Vlastně docela zklamání. Na velkém úspěchu 3 Idiots se potvrzuje, že indické publikum je ve vztahu k filmům stále konzervativní a zatímco modernější a progresivnější blockbustery (Kites) odmítá, filmy stylově i obsahově ukotvené v hlavním bollywoodském proudu prvních let nového tisíciletí velebí, byť nejsou filmařsky příliš zajímavé a stále se zuby a nehty drží polokýčovité postrobarevnosti a naivity, která sice v devadesátých letech vydefinovala mediální obraz Bollywoodu, ale v současnosti už si mnoho indických filmařů (naštěstí) uvědomuje, že nastal čas posunout se někam dál. První polovinu filmu táhne neúprosně dolů přílišná přepjatost a hlavně lacinost a otřískanost použitých vtípků (nejde jen o vesmírnou tužku, ale taky třeba o "víte-vy-vůbec-kdo-já-jsem" scénu), což naštěstí vyváží polovina druhá, která je jednodušše, ale o to účinněji, vypointovaná. Jinak jsou 3 Idiots další z řady filmů, jenž se vypořádávají s móresy, které do Indie v časech její prudké modernizace přicházejí z dekadentně-imperialistického Západu. Počítám, že přílišná soutěživost, ambicióznost a kariérní dravost nejsou zrovna jevy, jež by si průměrný náhodný pocestný spojoval s Indií...70% ()

mad_ness 

všechny recenze uživatele

Tri hodiny znesú veľa, aj množstvo nezaujímavých pasáží a hluchých miest. Dobrá správa je, že tuto sa nič z toho nekonalo. Bolo to hlučné a farebné (presne podľa očakávaní) a práve táto pestrosť, energia a nadhľad podali x gýčovitých tém z úplne inej perspektívy. Keby ich chcel s podobným zámerom spracovať západ, zaobalil by to do vágnych dialógov a prekombinovaného deja, pritom India to dokáže tak jednoducho a nenútene, tak prečo z toho robiť vedu?→ HA! Narážka na dej (ne)úmyselná. Možno to bolo neokukanými tvárami či prostredím, ale na hercov sa veľmi dobre pozeralo, žiadne zbytočne afektované prejavy a výkon stále dokázal zapôsobiť (aj na city). Klobúk dolu. Ešte mi niekto vysvetlite, ako môže byť riaditeľ o 2 roky starší ako Rancho... wau. Videné v rámci Season Challenge Tour 2015. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (8)

  • Záverečná scéna sa natáčala pri jazere Pangong, najväčšom v Himalájach. (Laslo)
  • Uzavretie stávky troch kamarátov s Chaturom a vyhodnotenie stávky pripadlo na 5. septembra, kedy sa v Indii oslavuje deň učiteľov. (Laslo)
  • Jedná sa o prvý film v histórií indickej kinematografie, ktorému producent Vidhu Vinod Chopra povolil legálne uvedenie celého filmu na serveri YouTube už dvanásť týždňov po uvedení v kinách. (DEGESH)

Reklama

Reklama