Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mezi komediální nadsázkou a vážným kritickým pohledem na morální upjatost se vyznačuje slovenský snímek Zmluva s diablom. Vypráví totiž o nesnázích, v nichž se ocitla pětice dívek podezřelých, že se slavnostně zavázaly ztratit panenství ještě před maturitou. Pohoršeno je nejen vedení střední školy, zjevně považující takové chování za neslučitelné se socialistickou morálkou. Nikoho nezajímá, jak je to s "prohřeškem" doopravdy - a osočená děvčata se navzdory všem rozhodnou, že se budou chovat opravdu vyzývavě. Snímek tak dokládá choutky bývalého režimu sledovat i nejintimnější stránky lidského života. (CS Film)

(více)

Recenze (69)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Úsměvná záležitost o několika dívkách na střední, průšvih ve škole, rodičovské schůzky a hlavně touha po vlastním životě, po svobodě, po lásce.. Bavila jsem se náramně, herecký ansámbl fantastický, Ivan Mistrík opět skvělý, Marián Labuda nepřehlédnutelný, ucho Jaromír Hanzlík, no a Zuzana Kocúriková je nádherná sexy kůstka.. U mě filmová spokojenost.. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Zmluva s diablom je jeden z najlepších filmov o dospievaní aké som mal možnosť na poli slovenského filmu vidieť. ani nie tak svojou sociálno - výchovnou hodnotou, ale ľahkosťou akou sú tieto fakty posúvané k divákovi, čo má za následok, že film nenudí, zaujímavo sa na neho pozerá a je plný svetlých, komických momentov, ktoré vás donútia sa s chuti zasmiať, ale rovnako aj momentov, ktoré sú nezabudnuteľné silné - striptíz a samozrejme všetky scény z Menšíkom. Síce ma troška mrzí, že rodičovská fáza príbehu nebola viacej pestrejšia, pretože rozhodne prvá polovica sa môže pochváliť skvelým komickým načasovaním, ktorému kraľuje František Dibarbora. pre mňa jeden z nezabudnuteľných skvostov slovenskej kinematografie. " bohatý páni prehrali v kartách peniaze ťažko pracujúceho ľudu" " a čo mali robiť keď im nešla karta?" ()

Reklama

dANo 

všechny recenze uživatele

Skvelý čiernobiely slovenský film z prostredia malomesta, strednej školy a hlavne dospievajúcich mladých ľudí. Potešili ma hlavne výborné herecké výkony, ale aj scenár, ktorý posúval jednoduchý príbeh míľovými krokmi bez toho, aby niečo veľmi zdržoval a vysvetľoval... Ináč, dievčatá (resp. mladé herečky) vo filme sú veľmi pekné a aj z tejto stránky je radosť film pozerať. Vrele odporúčam, dávno ma slovenský film tak nepotešil. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Povazujem sa za mylovnika ceskoslovenskej kynemtagorafie a furt si myslim, ze najlepsie diela vznikali v neprekonatelnych 60. rokoch. Namet o 5 dievcatach je fajn, krasne su, a aj hrat vedia, tak oko divaka hned pookreje. Ucast znamych hercov ako Mensik /Happy End/ a pani Zazvorkova /tuna sa predstavuje ako zapalena sudruzka/ ma tiez potesila. Slusne, ale stale iba priemer, za rok 1967 by som urcite dal vyssie Lipskeho Happy End, Marketu Lazarovu alebo hoci aj Konec Agenta W4C prostrednictvim psa pana Foustky. 66 % ()

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Výborný slovenský film (sakra túto vetu som už tak dlho nepoužil). Perfektná atmosféra, skvelá hudobná zložka a celkovo je to nápadité, hravé a dobre zahrané (M.Labuda tak cool ešte nebol :)). Prirovnal by som to k dielkam novej vlny typu Chytilovej Sedmikrásky alebo Slnko v sieti od Uhera, ale páčilo sa mi to z tejto trojky najviac. P.s. Vďaka za dobrý typ dňa na čsfd inak by som si tento film asi nevšimol. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (11)

  • Jedním z natáčecích míst byl zámek Smolenice v okrese Trnava. (skudiblik)

Reklama

Reklama