Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clint Eastwood viděl, co neměl: prezidenta Spojených států zapleteného do zločinu. Začíná nelítostná štvanice, kterou ukončí jedině smrt... Luther Whitney býval kdysi zlodějem velkého formátu. Teď si však užívá penze, chodí do místního muzea a ve svých kresbách se nechává inspirovat starými holandskými mistry. Idyla o napraveném starém muži však dokonale klame. Na spodních stránkách skicáře se totiž ukrývá precizní malůvka, která ho vzrušuje zdaleka nejvíc - dům starého miliardáře Waltera Sullivana a jeho mladičké ženy Christy. Pečlivě připravovaná loupež probíhá jako na drátkách. Jenže s jedním Luther nepočítal - že mladá paní Sullivanová s manželem neodjela na dovolenou, že se domů vrátí v tu nejnevhodnější chvíli a ještě k tomu s milencem! Jenže milostná předehra se změní v násilí, Christy se začne bránit ostrým nožem a je zastřelena dvěma ozbrojenými muži. Šokující divadlo, ke kterému je Luther odsouzen, tím ale zdaleka nekončí - ti dva jsou totiž z tajné služby a ten opilý sadista je samotný prezident Spojených států amerických! Bílý dům samozřejmě celou záležitost ututlá a začne pátrat po "viníkovi". Hlavním podezřelým se brzy stane právě Luther Whitney... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (180)

castor 

všechny recenze uživatele

Obehrané schéma „viděl, co neměl“ zaujalo léta páně 1997 také věhlasného Clinta Eastwooda, který v té době sice neměl zmáknutou režii tak jako v posledních letech, ale (i přes nesporné výtky) docela chutná i dnes. Tentokrát přestárlý zloděj velkého formátu nepočítal s tím, že se stane ze šmíráckého úkrytu svědkem i jednoho mordu. Střílí členové ochranky, všechno ztropil samotný prezident Spojených států. Tak trochu fantazijní příběh tahá do průměrných čísel právě režisér a ústřední herec Eastwood. Jak moc je bezradný při ústřední natahované scéně á la pár facek a pokus o znásilnění od opilého sadistického prezidenta, o to víc je jistější v následujících desítkách minut. Jen ten scénář!! Ten lecčemu dává korunu a nejednou se ocitá až na hranici nechtěné parodie. Pořád jsem ale cítil jakousi staromilskou atmosféru a snahu alespoň někdy diváka překvapit, takže ty tři hvězdy nechám!! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zatím pokud mohu srovnávat s úrovní jiných Clintových filmů, tak se mi Absolutní moc líbila o chloupek méně než Pravda zabíjí anebo Vesmírní kovbojové. Přestože je nepravděpodobné že by se něco takového stalo prezidentovi Spojených států, film má zpočátku slušné tempo a prvotřídní herecké osazenstvo (za všechny bych jmenoval skvělého Eda Harrise). Gene Hackman tentokráte notně umírněný oproti Nesmiřitelným. 60% ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Absolutní moc nepostrádá svéráznost a chybí jí jen krůček k plnohodnotnému uspokojení diváka. Alespoň já jsem toho názoru. Clint zvolil brilantní herecký ansámbl, ze kterého srší charisma a šarm. Gene Hackman v roli sadistické prezidentské svině, neúnavný výrazný Ed Harris, který mi trochu připomínal Vincenta Hannu z Nelítostného souboje, a pro změnu Eastwood v záporně kladné roli profesionální zloděje. Akce je minimum, ovšem i tak je zrežírována znamenitě s velkou dávkou napětí. Finále, respektive osudy jednotlivých postav jsou možná trochu odbyté, ale přesto se dle mě jedná o film, který na první pohled vypadá jako "televizní béčko", ale po pár minutách je skutečnost docela jiná. Nápadité krimi, které nabízí spletitý příběh plný zajímavých okamžiků. 75% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobrý thriller od kterého bych nic nečekal, kdyby jej točil někdo jiný. Takhle jsem dostal fádně zpracovaný thriller s dobrou zápletkou. Clint Eastwood a Gene Hackman odehrávají pouze svůj standart, v "Nesmiřitelných" však zářili mnohem víc. Jasně, Clinte, každý den není posvícení. Ale i takhle spokojenost. ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Zajímavý krimi-thriller z prostředí vysoké politiky. Už jsem ho kdysi před léty viděl, ale pamatoval jsem si jen úvodní scénu za zrcadlem. Kromě Clinta se mi tu hodně líbil Ed Harris v roli sympatického detektiva. Taková perlička: jako fanouškovi seriálu 24 mi přišlo vtipné, že president Palmer si tu vystřihnul roli presidentova bodyguarda a párkrát se tu mihla i paní Palmerová :-) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (8)

  • Whitneyovo setkání s detektivem Frankem se odehrálo v kavárně Corcoran Gallery of Art, kousek od Bílého domu. (ClintEastwood)
  • Z kin si snímek odnesl přes 50 milionů dolarů. (ClintEastwood)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama