Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá dívka se probouzí v rakvi, s traumatickým poraněním hlavy a s tím spojenou ztrátou paměti. Vzápětí jí rychle dochází, že byla unesena vyšinutým sériovým vrahem, čímž pro ni začíná nová noční můra. Musí totiž přežít noc v odlehlém venkovském městečku, přičemž onen technologií vyzbrojený, maskovaný maniak, jí vytrvale půjde po krku. (ČSFD.cz)

(více)

Recenze (103)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jak to zpívají Kabáti: "Krev, samá krev, střeva lítaj vzduchem" aneb co všechno zvládne jeden dobře nabroušený nůž. Prvních dvacet minut je to naprosto zběsilý krvák, s hodně gore a výbornými efekty. Krev, rozřezané hlavy, střeva na vycházce.... Prostě gore jatka. Pak to trochu zvolní na klasickou naháněčku vrah vs. oběti. I přesto, že to často jede na klasických klišé a stokrát okoukaných situacích, v různých detailech a hračičkách to projevuje docela nápaditý přístup. Hodně se mi líbilo, že film v podstatě vůbec neřeší jinak charismatického vraha. Zápory u moderních hororů klasické - často roztřesená kamera, ultrarychlý střih, navíc každý druhý střih doprovozený zvukem. Obecně mě film i docela potěšil. 3,5* ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Laid to Rest vyniká převážně ve vraždách, které jsou výstavní a stávají se hlavním pilířem tohoto slasheru. Neboť chování postav je katastrofální a postrádá zdravý rozum. Bohapustá vata tedy musí být kompenzována gore orgií, kde naštěstí prochází s velkou výbornou. Nechybí taky ikonický zabiják s chladivou kudlou, přičemž na porážku jde jedna oběť za druhou. Polehčující okolností je fakt, že film ze sebe nedělá víc než čím je. Jde o prvoplánovou zábavu a tu jsem dostal. ()

Reklama

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Podarený slasher, ktorý sa tak trochu sám sebe stráca v prostrednej časti, čo ale nič nemení na tom, že tvorcovia viac menej našli tú správnu gore cestu. Killer je štýlový, nemilosrdný a správne "nesmrteľný", plus správne slasheroidne tajomný a nedopovedaný, Bobbi Sue Luther sexy a sympatická, gore veľmi podarené, kreatívne a pomerne časté, nájde sa i ľakačka i napätie. Dobrý slasher a skvelý štart novej série. ()

topi 

všechny recenze uživatele

No, když pominu otřesně debilní chování veškerých postav a hrozných hereckých výkonů, tak se jedná o docela solidní vyvražd´ovačku s dost dobrými gore efekty. Navíc je tam cítit taková zvláštní atmosféra, děj se odehrává v noci a filmu to dodává pěknou tvář. Škoda těch blbých výkonů a nelogičností, na druhou stranu je to ale vyváženo mírou brutality, již zmíněnou zvláštní atmosférou a neskutečně velkými prsy hlavní hrdinky. A ten konec jsem jaksi nepobral. Ale su docela zvědavej na dvojku. ()

Adaamos21 

všechny recenze uživatele

Pro masakrátory, kteří svoji práci rádi vykonávají skryti za rozličnými maskami mám slabost. A tenhle týpek zahalený chromovou lebkou, nosící na rameni připevněnou kameru, kterou točí své dílo skýtá velký potenciál, říkal jsem si. Bohužel absolutně nenaplněný a to díky neuvěřitelně dementnímu scénaři, kde se všechny postavy chovají tak, že kdyby blbost nadnášela, tak se ještě teď, 12 let po natáčení vznášejí v exosféře a příštích sto let neklesnou. Jediné plusy vidím ve fešném designu "hlavního hrdiny", velmi dobře provedeném gore a asi prvních 5 minutách filmu. A to je zatraceně málo. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Robert Hall je zároveň majitelem studia na maskérské efekty "Almost human", které vytvořilo i krvavé efekty do tohoto filmu. Veškeré masky jsou vyrobeny ze speciálního silikonu, vyvinutého přímo pro potřeby maskérů. (Veleknez)
  • Ve scéně okolo 20. minuty, kdy je zabit Johnny (Johnathon Schaech), je Cindina (Lena Headey) sestra na obličeji pocákána krví. V některých záběrech má však obličej čistý. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v lokalitě Annapolis v americkém Marylandu. (Terva)

Reklama

Reklama