Reklama

Reklama

V roce 1965 trojice agentů z Mossadu, Rachel, David a Stephan, má ve východním Berlíně splnit obtížný úkol. Je třeba postavit před soud nacistického zločince přezdívaného Chirurg z Birkenau. Nebezpečná akce zdánlivě končí ve chvíli, kdy je válečný zločinec při svém pokusu o útěk zastřelen. Rachel, David a Stephan jsou poté oslavováni jako hrdinové. Veřejnost však nezná celou pravdu. Ta se začíná ozývat o třicet let později, kdy vysloužilí agenti stále trpí pod tíhou dávného tajemství. Zavázali se nikdy neprozradit, co se tehdy v Berlíně odehrálo. Stále mají status národních ikon, Rachelina dcera dokonce o jejich misi napsala knihu. Jednoho dne přichází muž, který o sobě tvrdí, že on je tím, po kom kdysi pátrali. (TV Nova)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (414)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

"Dluh" je přesně tím typem filmu, na který se díváte, bavíte se u něj ale po celou dobu si říkáte o kolik mohl být lepší. Thriller o jednom velkém tajemství, které skrývají bývalí agenti Mossadu, ze své nepovedené akce při honu na nacistického zločince. Výborní herci, slušná režie a především výborná první půlka, která kdyby byla roztažena na celou filmovou stopáž a tvůrci by přidali nějakou "akci" mohl z toho být skvělý thriller. Takhle se jedná "jen" o nadprůměrný thriller, který trochu ubíjí spousta zbytečně rozvleklých míst. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušné. Ako psychologická dráma, aj ako napínavý thriller. Ale lepšie by bolo pritlačiť a koncentrovať sa viacej na jednu, či druhú stranu. Film by si potom v kinematografii našiel výraznejšie miesto, napr. po boku dramatického Mníchova, či thrillerovej Valkýry, popri ktorých je takto ľahšie zapadateľný prachom. John Madden sa za každú cenu snaží aj strhnúť amerického diváka, aj myšlienkovo naplniť toho európskeho, a tesne míňa trefu do čierneho. Záver ignorujte, ten je vyslovene nevhodný a spochybňuje aj moje štvorhviezdičkové hodnotenie. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Čtyř hvězdičkové ambice pohřbil neskutečně blbý závěr...bohužel. Když si ho odmyslím, tak jde ale o velmi solidní drama, které se místy ponořuje do žánrových vod thrilleru a dokáže diváka bavit v obou případech. Líbila se mi kombinace současnosti a minulosti, resp. přechody mezi těmito dějovými liniemi. Ještě jednou podotýkám, že závěr mě zklamal v takové míře, že nemohu dát lepší hodnocení, na které však Dluh dobrých 100 minut aspiroval. Škoda. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, jestli jsem někdy viděla film o zpětném chytání nacistů a žádný mě nenapadá, takže "Dluh" pro mě představuje dosud neobjevené vody. Relativně milý postarší muž pracuje jako doktor, pomáhá ženám k miminkům, má milující manželku a žije si svůj život. Jo, a pár let zpátky byl tzv. Chirurgem z Birkenau.;-) Odporné, ale pekelně silné retro s několika zajímavými zvraty a kvalitními hereckými výkony. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Solidní řemeslo. Tři agenti Mossadu vs. nacistický válečný zločinec. Madden zdařile buduje atmosféru na obou stranách časové roviny a herci ho nenechávají ve štychu. Více jsem si sice užíval mladší osazenstvo, Jessica Chastain je kus a herecky jsou tu s Helen Mirren na stejné úrovni, navíc v Berlíně válí i Sam Worthington (scéna s talířem). Výborný, skvěle provázaný příběh s nečekaným, i když možná trochu divným koncem. A Newmanova hudba je na jedničku. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (10)

  • V jedné ze scén je vidět i německý sanitní vůz Barkas, všestraný užitkový automobil, vyráběný v letech 1957 až 1991. (JARDAHONDA)
  • Remake měl mít v USA premiéru v prosinci roku 2010, ale díky rozepři mezi měnícími se majiteli distribuční společnosti Miramax byl termín posunut, díky čemuž film vypadl z klání o nominaci na Oscara, které v tomto období ve Spojených státech začíná. (272827)
  • Ve scéně, kdy agenti odvážejí chirurga z Birkenau v poštovním voze směrem na nádraží, minou tramvaj Tatra T5C5 československé výroby. Ta se ale začala vyrábět až v roce 1978. (spiritus)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Muž s obrovskou budoucností...

Muž s obrovskou budoucností...

18.11.2008

...pronásleduje muže s temnou minulostí. Ale pěkně po pořádku. Dvě slova: Sam Worthington. Ještě před několika měsíci to jméno nikdo neznal. Dnes jde o zřejmě nejžádanějšího herce v Hollywoodu. Pokud… (více)

Reklama

Reklama