Reklama

Reklama

Policejní důstojník Ben Shockley má přivést do Las Vegas svědkyni. Guss Mallyová však nechce opustit vězení. Bojí se, že ji zabijí. Shockley naloží hysterickou ženu do sanitky. Nezbylo totiž, než Gus připoutat k nosítkám. Když před jeho očima exploduje osobní auto, kterým měli pokračovat dál, policista pochopí, že Mallyová může být pro někoho velmi nebezpečná. Neznámý udělá vše pro to, aby dvojice do Las Vegas nikdy nedorazila. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (133)

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

U komentáře k Million Dollar Baby jsem napsal, že Clint Eastwood snad neumí natočit špatný film. Teď zjišťuju, že jsem špatně formuloval - mělo to být, že v posledních letech neumí natočit špatný film. Železný stisk je z dob, kdy Clint ještě zdaleka nebyl excelentním režisérem filmujícím úžasné příběhy. Železný stisk je vyloženě tupý a nudný film, u kterého jsem měl dělat, abych ho dokoukal. Navíc obsahuje snad nejhůř natočenou rvačku (tu s hipíky ve vlaku), jakou jsem kdy viděl, což taky zrovna nesvědčí u nějakém tehdejším Clintově umu. Zápletka je natolik triviální, že film na mě působí až béčkovým dojmem. Někteří z vás přirovánávají film k dílům o Dirty Harrym, ale s tím mají společnou jen dobu a hlavního představitele, jinak jsou to galaxie. Skoro ani nevím, co na filmu vyzdvihnout, protože například ani hudba se tu prakticky nevyskytovala, následkem čehož vyznívaly některé scény ještě sušeji....hlavně že se tu rozstřílí na maděru, co se dá - barák, auto i autobus. Takže jedna hvězda je jen za Clinta a několik málo slušných hlášek, jinak obrovská bída.... ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Železný stisk je pro mě velkým překvapením, zvlášť když jsem před jeho zhlédnutím viděl zdejší hodnocení. Snímek prakticky hned po úvodních titulcích nabere dobré tempo a zrychluje až k výbornému finiši s autobusem. Mezitím je, díky na první pohled nesourodé dvojici Eastwood / Locke, zábavný a poměrně hodně akční. Clint tady opět, už poněkolikáté hraje postavu nevlastního bratra Harryho Callahana a opět to není na škodu - jemu ten ksicht na tyto typy drsných chlapíků prostě sluší a je v nich dokonalý. Stejně jako tady 80% ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Nic strhujícího, nic logického, nic hlubokomyslného, ale je to docela zábava. Která se těžko hodnotí. Bod za "bondovský" duel motorky s helikoptérou. Mínus bod za nesmyslný závěr (ta armáda ozbrojenců na konci byla vycpaná nebo co?). Bod plus za několik hlášek, u kterých jsem se smála ("Mám tenhle odznak a tuhle pistoli. A z mých krásných očí září láska pro Ježíše.") Mínus bod za to, že hlavní ženská postava je hysterická fúrie a Clintův stabilní callahanovský výraz chvílemi přechází v monumentální nasranost. 50 %. Plus mínus. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

V podtitulu Železného stisku by mělo stát: "Film, při kterém bylo vystříleno více kulek než v obou světových válkách dohromady." Věřím, že ty všudypřítomné deště střel byly myšleny jako výsměch všem agresivním filmům (bojím se říct skutečnosti), v nichž se nejdříve střílí, a poté zase střílí. K téhle kriminálce postavené na struktuře road movie s mnoha dílčími epizodami to celkem sedí, prostředí Arizony a Nevady mám navíc strašně rád, takže menší chybky odpouštím a jdu opět hrát hrát GTA San Andreas (nedivil bych se, kdyby zdánlivě sebevražedná Eastwoodova mise insirovala právě tvůrce této hry). ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní - ale i zákonité alespoň v tom smyslu, jak se tomu domnívám rozumět - , že suverénní umělecký výkon a osobnostní charisma i z velmi rutinního a nanejvýš průměrného (mnohdy ani to ne) scénáře dokáží vykřesat zážitek, který utkví v paměti a povznese, ba ozvláštní i mnohokrát obehrané téma. Clint Eastwood nepochybně patří mezi nejlepší příklady této pozoruhodného, opravdu vzácného jevu. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Během závěrečné scény bylo na autobus vezoucí Bena a Gus do centra Phoenixu vystřeleno 8000 střel. (ClintEastwood)
  • Mnoho Clintových kolegů, včetně Dona Siegela, považovalo tento film kvůli jeho nerealističnosti v akčních scénách za pitomý. To Eastwooda poněkud popudilo. (ClintEastwood)
  • Již po několika úvodních scénách je zřejmé, že postava Bena Shockleyho je ironickým obrazem dobře známeho policisty Harryho Callahana ze San Franciska. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama