Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1937. Japonsko zahájilo okupaci Číny. Mladý čínský bojovník Chen Zhen se předčasně vrací ze studií v Japonsku, aby vyšetřil a pomstil smrt svého mistra kung-fu, který byl zavražděn Japonci za nevyjasněných okolností. Situaci navíc komplikuje Chenův vztah k japonské dívce Mitsuko. Hongkongský film Gordona Chana vznikl v r.1994 jako remake snímku Fist of Fury z r. 1972. Legendárního Bruce Lee v titulní roli nahradil jeho neméně zdatný nástupce Jet Li. (Vojcl)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (134)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tento remake původního Fist of Fury s Brucem Lee je asi lepší. To ovšem neznamená, že se Fist of Legend vyhnulo nudě mezi bitkami, ale furt je to menší nuda a méně debilní dialogy a hlavně herci než ve Fist of Fury. Jeta Li mám opravdu hodně rád ale Bruce je prostě Bruce a navíc tady si v bitkách 100% občas vypomohli lanama (jestli ne tak smekám). Ve Fist of Legend opravdu hodně dělá hudba která se tam opravdu hodí a taky hlavní bossák kterej je sice spíš komickej ale má skvěle nezničitelnou hlavu. Tam kde Bruce Lee používal nunčaky si Jet Li vystačí s řemenem a povim vám, že bych od něj nechtěl dostat pětadvacet na holou. Pro příznivce kung-fu filmů je Fist of legend příjemné strávení času. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky kung-fu filmů opravdová lahůdka! Jet Li v životní formě a souboje v jeho podání jsou tu opravdu brilantní. Bohužel dialogy jsou podstatně méně propracované a těm,kteří danému žánru neholdují se Fist of Legend nejspíš líbit nebude. Já, ale mezi tyhle lidi naštěstí nepatřím takže jsem si tuhle řežbu skvěle vychutnal. Zasloužené 4! ()

Reklama

Naslund 

všechny recenze uživatele

Tohle je asi první kung-fu film, který se mi hodně líbil. Nejen, že souboje nejsou vůbec stereotypní, ale i příběh a dialogy jsou na slušné úrovni. Také mě potěšilo, s jakým nadhledem je brána japonská okupace, když ji nyní číňané berou tak vážně a opovržlivě. Prostě je to krásně podáno v duchu bojových umění a ani na chvíli to nenudí. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film s Jetem Lim, skvostně zvládnutá choreografie soubojů, které berou dech, akce plno, trocha humoru. Výborně zvládnutá filmařina, možná ještě lepší než původní film s Brucem Leem. Jet Li je neskutečný borec, jeden z nejlepších herců svého druhu. Prostě naprostý masakr, není film, kde by byly lepší souboje, ani Raid ani Ong Bak, prostě není, tohle je neskutečný, kde jen berou tu fyzičku. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Souboje jsou absolutní TOP, co se dá v kariéře Jeta Li vidět - úžasná choreografie, tvrdý souboje, žádný šaškárny a nekompromisní, superrychlej a v životní fyzický formě bojující Jet Li, jenže ta příběhová omáčka kolem je natolik nudná, že to prostě přehlídnout nešlo a jelikož jsou to dost velký dějový úseky, tak mě to dokázalo otrávit. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • V bojových scénách si herci nepomáhali dráty - všechny bojové kreace, které ve filmu spatříte, bojovníci opravdu dokáží. (cubajz)

Reklama

Reklama