Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V 50. letech byl v projektu Daedalus cvičen tým elitních pilotů, kteří se měli stát prvními americkými astronauty. Nařízením vlády byl však projekt ukončen a do vesmíru vyslán šimpanz. O čtyřicet let později selže ruské komunikační družici Ikon navigace. Pokud by se zřítila, mělo by to vážné následky. Proto se Rusové obrátí s prosbou o pomoc na Američany, navigační systém byl okopírován z amerického Skylabu. Jeho konstruktérem byl Frank Corvin, jeden z členů bývalého týmu Deadalos. Jen on si poradí s jeho opravou. Frank zuří, když zjistí, že jedním z ředitelů NASA je nenáviděný Bob Gerson, bývalý šéf projektu Deadalos. Nakonec ale souhlasí s nápadem dát dohromady původní tým, který se vypraví do vesmíru a družici opraví. Postupně najde všechny bývalé kolegy, předloží jim svůj návrh a přesvědčí je, aby se k němu přidali… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (287)

Marigold 

všechny recenze uživatele

První polovina snímku zábavně nadsazená a velice dobře sehraná, druhá pak sebežroutská, klišovitá a tak trochu scénáristicky upatlaná. Výsledkem je nesourodý film, který sice nedráždí, bohužel navzdory nadějnému rozjezdu nenabídne ani žádnou zvlášť vzrušující dobrodružnou náplň. Prostě akce pro seniory. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Clinte, Clinte, kdyby ti ta stařecká demence neosekala smysl pro soudnost a valil si to celou dobu jen po asfaltu parodie pod heslem : Senior klub si dělá prdel z Armagedonu, tak by to byla sranda a pětihvězdičková zábava od začátku do konce. Takhle se z docela legračního Babího léta v první třetině opět stala velmi podprůměrná vesmírná záchranná akce protkaná takovýma hovadinama, že už mě ani moje slabost po Jonese neuchránila od usínání nudou. Nicméně začátek a výcvik astronautů mě vážně bavil. Sice nechápu, proč se Clintově výrazu, který vypadá jako po vpichu neurotoxinu, říká herecké umění a charisma, když ho není schopný změnit, ať už se baví o šukání, rakovině nebo konstrukční závadě ruského satelitu,..ale v takhle podprůměrném filmu asi stačí celou dobu v tlamě honit pedro a je to prostě pan herec. Mnohem víc mě bavil T.L.Jones a Sutherland, kteří si na rozdíl od Clinta nehrají na akční hrdiny i po smrti a dokázali touto fraškou proplout se sympatickou lehkostí. Nebýt toho zpackaného závěru, kdy Clint pateticky odvrací nukleární katastrofy, aby pak ještě skvěle odřídil raketoplán, jakoby 20let šéfoval borcům z Top gunu, byly by to moc pěkné 3+, takhle pouze 2a půl. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Sci-fi? Komédia? Posolstvo o tom, že dôchodcovia nepatria do šrotu? Povedal by som, že toto čudo nenadchne ani dôchodcov (ktorí práve dvakrát na sci-fi veru zrejme neulietavajú), ani milovníkov samotného žánru sci-fi. Škoda, skvelé herecké obsadenie malo na podstatne viac, takže volím prísnejšie hodnotenie. ()

sud 

všechny recenze uživatele

...aneb Dědkové vracejí úder a Clint Eastwood na režisérské židli dokázal, že to ani na chvíli nepůsobí trapně. Přitom příběh není kdovíjak originální a soupis žánrových klišé rovněž není krátký. Když si k tomu připočtu čtyři sympaťáky v hlavních rolích (vlastně pět, i když James Cromwell dostal roli nesympaťáka), pár vtipných i silných scén a z každého filmového políčka sálající "eastwoodovštinu", nemohu dát míň, než 75%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdybysme nepřežili start, byli bysme první čtyři mrtvoly vystřelený do vesmíru." Toužím po tom, abych byl i v důchodovým věku nepostradatelným a dostal možnost užít si pořádnou adrenalinovou zábavu. Vesmírnej program ČR však nepatří k těm nejrozvinutějším a tak se mi patrně nepoštěstí absolvovat školu smyku s lunárním modulem. Beru tedy zavděk inspirativním sledováním vesmírnejch důchodců, jejichž senilní legrácky mne hodně bavily. Při pohybu ve vesmíru jejich humor, bohužel, poměrně rychle ztratil na údernosti, ale to přičítám absenci kyslíku a zbytečný snaze vyšperkovat zábavnej film dramatickou linkou. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Ve filmu se původně mělo objevit 50 zvláštních efektů, nakonec jich ale bylo přes 300. Většina z nich se týkala věrného zobrazení kosmického prostoru. (ClintEastwood)
  • Práce na vizuálních efektech byla pro Clinta Eastwooda mimořádně frustrující, protože od natočení filmu Ohnivá liška (1982) nepracoval na žádném snímku, v němž by vizuální efekty hrály tak důležitou roli. (ClintEastwood)
  • NASA pro natáčení beztížných scén nabídla zapůjčení letounu KC-135, stejné jako bylo použito při natáčení Apolla 13 (1995). Toto letadlo svým parabolickým letem dokáže vytvářet nulovou gravitaci. Režisér Clint Eastwood ho ale odmítl s tím, že by se v něm starším hercům hohlo udělat natolik nevolno, že by to mohlo ohrozit natáčení. (Chevees)

Reklama

Reklama