Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné televizní zpracování stejnomenného klasického sci-fi románu Johna Wyndhama vypráví příběh Billa Masena, který se jednoho dne probudí do světa, kde většina lidí oslepla. Zkázonosnou příčinou oslepnutí se stal záblesk z meteorického roje, který Bill Masen nemohl sledovat z důvodu nehody na trifidí farmě, při které přišel krátkodobě o zrak. Trifidi, živé rostliny, které byly původně pěstovány jen pro olej, si přisvojují vlastnost chodit a komunikovat mezi sebou, a díky jejich žahadlům plnými jedu se stávají hrozbou pro lidstvo, které se tak ocitá tváří v tvář zákeřnému nepříteli. Bill Masen ale není jediný, kdo nepřišel o zrak. Rozplétají se zde i osudy reportérky Jo Playton, majora Cokera i zrádného Torrence. Začíná tak válka nejen s trifidy, ale i s maniaky a pomatenci z řad lidí. Postapokalyptický svět se probouzí a již nic nebude takové, jako bylo dřív. (rodo)

(více)

Recenze (219)

Šakal

všechny recenze uživatele

Takhle zprznit kultovní předlohu, by mělo být (snad i) trestné. John Wyndham se jistě obrací v hrobě a (snad i) spřádá plány na vendetu. Možná bych (samozřejmě s tvým svolením Johne) měl tip. Slyšel jsem, že do Botanické zahrady v (pražské) Tróji, právě přivezli novou „Adélu“. ANO, hádáte zcela správně, ještě (dnes) nevečeřela a žádný strach (tvůrci), Fata Morgana (skleník) je dostatečně prostorný, na každého se dostane resp. přijde řada. P.S. Termíny (časy) krmení si návštěvníci můžou vyzvednout na recepci u pí Pestíkové rozené Bliznová. P.P.S na druhý díl resp. již druhou polovinu prvního dílu jsem (přiznávám bez mučení) sílu, odvahu a zejména chuť nenašel. Hlavně, právě začínalo Amsterdamské finále Evropské ligy Chelsea-Benfica. To je však již jiný příběh. Pokud by byl zájem, (i ten) ochotně a rád převyprávím..... ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Tak nevím jak začít, ale jen tak zvolna.Navázat na dojmy, které ve mně zanechalo čtení románu, který posloužil jen velice volně jako předloha.Režisér použil pro své dílo jen to, co se mu hodilo do jeho představy o základní myšlence románu.Je bizarní, že se slepí lidé v druhém dílu jaksi vytratili.Vždyť jich musely přežít miliony.A film byl v zásadě jen o 3 lidech, kteří vidí.Vlažný a nudný vztah televizní komentátorky a vědce, který se na tragédii způsobené trifidy nepřímo podílel-protiváhu tvoří psychopat mírně se opájející mocí, jemu do klína spadlé.A nablblé dialogy, které psal snad nějaký přibraný ekolog, který naštěstí v době psaní románu ještě nebyl na světě.Slabé herecké výkony.Škody času u filmu stráveného. ()

Reklama

Paity 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky dávám spíše z nostalgie a úctě ke knižní předloze. Film je naprosté typické televizní béčko. Jak už někdo napsal, atmosféra ušla a trifidi nebyli vůbec špatní, ale prostě Jason Priestley, jako Brandon z Beverly Hills 902 10, co by zachránce slabých a nemohoucích + další desítky věcí, které prostě neseděly, nemůžu skousnout. Ještě, že jsem filmu nevěnoval nijakou extrémní pozornost a nemůžu si tak stěžovat na ztrátu času při jeho sledování. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Pěkně předvedený posapocalyptický svět a slušně vyobrazení Triffidi. Ovšem tím to dost končí. První polovina filmu byla velice průměrná, třetí čtvrtina hodně podprůměrná a poslední závěrečná čtvrtina až stála za to. Film, který má 3 hodiny a je popsaný jako Thriller / Akční / Horor / Sci-Fi nemůže vypadat takto. Rozhodně bych vynechal žánr akční, protože akce tam bylo pomálu a hororové to také moc nebylo. Možná lehce romantické sci-fi drama, ve kterém hráli nudní a nehezcí herci. Sice se to asi hodně lidem líbit nebude, ale myslím, že kdyby si to vzali do parády Amíci, tak je z toho bomba. I když by to bylo bez pointy, tak by se an to dalo alespoň koukat a neusínat. Přesto dávám nadhodnocený počet hvězd, protože jsem to dokoukal. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Podobný sci-fi mám rád, tady svět zaplaví jakýsi rostliny co vyřeší problém se znečištěním palivy . Jenže k tomu nastane meteorický záblesk kdy většina populace oslepne (velice mě to připomíná film Slepota), ještě před tím aktivista vyhodí na farmě trifidů proud a rostliny se rázem ocitají na svobodě a díky tomu, že to jsou chytré organismy tak utíkají a vypouští smrtelný jed, Lidstvo je decimováno slepotou ,ale taky samo sebou neboť si neví rady co dělat. Ty co vidí se nechtějí starat o slepé což se jim nedivím, jiný zase trvají na tom , že se starat musí a tak tu vznikají různé skupiny co přežívají a bojují mezi sebou. Do toho je tu pár jedinců co se snaží zabránit trifidům decimovat už tak z decimovanou lidskou populaci. Ps- poněkud jsem si říkal, proč tam vlastně ty trifidi jsou když oni nemají na svědomí tu slepotu, ale meteorický roj (záblesk). Vlastně jsou tu spojeni dvě hrozby, kteří zdecimují lidstvo. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Joely Richardson, která hraje Jo Playton, je ve skutečnosti dcera Vanessy Redgrave, představitelky Durrantové. (pavlikv)
  • Scény v sídle náboženské společnosti se ve skutečnosti natáčely v Nemocnici svatého Kříže ve Winchesteru. (Terva)
  • Dům Billa Masena (Dougray Scott) je ve skutečnosti sídlo Groombridge u Tunbridge v hrabství Kent. Stejný dům byl využit i při natáčení snímku Pýcha a předsudek (2005). (Terva)

Reklama

Reklama