Reklama

Reklama

Peter Klaven (Paul Rudd) je úspěšný realitní makléř, který se zasnoubí s dívkou svých snů Zooey (Rashida Jonesová). K velkému zděšení však zjistí, že nemá žádného blízkého kamaráda, který by mu mohl jít za svědka. A tak se pustí do pátrání po opravdovém příteli. Po řadě bizarních a ponižujících setkání Peter potká Sydneyho Fifea (Jason Segel), šarmantního a zábavného chlapíka, s nímž si okamžitě padne do oka. Ale čím více se oba naprosto odlišní muži sbližují, tím více trpí vztah Petera a Zooey. Peter je nakonec nucen volit mezi svou snoubenkou a novým nejlepším přítelem v příběhu, který se tak stává komickou úvahou na téma, jaký je skutečný význam přátelství. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (416)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Absolútne unikátny, po všetkých stránkach nenútený a roztomilý a hlavne trefný, úprimný a vtipný film. Po naozaj dlhej dobe som sa uvolnil tak ako pri filmoch z Apatowovej produkcie a rozhodne som sa geniálne pobavil. Duo Segel a Rudd sú jednoducho nezabudnutelný a či už to má na svedomí to, že spolu už pracovali v niektorých snímkoch, alebo v tom, že obidvaja sú originálny a je radosť sledovať či už ich diskusie, alebo spoločné peripetie. Rozhodne ma potešili malé roličky hviezd ako Favreau, Pressly, simmons a Ferrigno. Každá z nich mala nezabudnuteľnú scénu. Hamburg ušiel hodný kus cesty, aj keď priznám sa ani riskni to z polly nebol vôbec zlý film. Film je v správnych chvíľach pomalý a rovnako aj v správnych chviľach vtipný. Pamätné scény ako hľadanie si priateľa, koncert RUSH, alebo hovorenie intímností ma neskutočne pobavily. Rád sa k filmu vrátim. Na začiatok leto najlepší možný spôsob navodenia atmoféry pohody, priateľstva, lásky a chocolat.:) ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Na přebale DVD stálo "chytré, vynalézavé a velmi zábavné". Upřímně - na buddy konceptu "budu se ženit, ale nemám svědka" nic chytrého neshledávám, a vynalézavého už vůbec ne. A jestli vás nebaví vtipy na tak duchaplná témata, jakými jsou zvracení, masturbace a homofobní stereotypy, nemá smysl s tímhle "Kámošem" ztrácet čas. Nápad s Hulkem je fajn, chemie mezi Segelem a Ruddem ujde, ale pokud jde o vynucenou interakci dvou osobnostně dokonale odlišných týpků, pusťte si raději Posledního skauta nebo libovolnou Smrtonosnou zbraň, fungují v tomhle ohledu o poznání lépe. 2,5* ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tahle "bromance" (romance zkombinovaná s filmem o chlapském přátelství) je osvěžující jen použitím klišé z romantických komedií, které aplikuje na vztah dvou mužů. Hledání opravdových přátel je téma, které se jen tak ve filmu nevyskytuje, takže Kámoš měl velký potenciál. Jenže to celé není tak výbušné, vtipné a citlivě natočené, jak by mohlo. Paul Rudd coby roztomile nechlapský miláček žen je přirozený, ale když se podívám do očí Jasonu Segelovi, jeho roli mu nevěřím ani minutu. Osobně mě štvaly ženské postavy, které jsou vlastně jen chodící figuríny, jedna představuje dokonanou přítelkyni, druhá hádavou manželku, třetí trapnou kamarádku - kde je proboha druhý rozměr? ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá komedie, jejíž klonů existují tisíce, ovšem málokdy se to podaří takhle skvěle vybalancovat, aby se člověk bavil. Paul Rudd je celkem stálice podobných komedií, ale nečekal bych, že si tak dobře sednou s Jasonem Segelem (u jehož další komedií se jsem už tak dobře nebavil). Dobrá práce...70% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pohodová zábava s příjemným obsazením, Jason Segel si tu tentokrát střihnul trošku jinačí roli než obvykle, Paul Rudd mi zase přestává vadit a tady byl celkem sympaťák + vyfasoval za přítelkyni rozhodně hodně milou Rashidu Jones, navíc v menších rolích se tu objeví i Jaime Pressly, jak jinak než jako tradičně neustále nasraná fúrie a dokonce i bejvalej kulturistickej soupeř Arnolda - Lou Farrigno. Možná to neni nějak extra vtipný, ale tu a tam se podařil i nějakej ten lepší fórek, i když nic u čeho by se člověk nějak vyloženě zasmál, ale bavil sem se rozhodně dobře ()

Galerie (57)

Zajímavosti (9)

  • Jason Segel (Sydney) a Paul Rudd (Peter) si své role zopakovali n avideu k příležitosti turné kapely Rush "Time Machine". Dvojice herců se zde dostane na jeviště a setká se s členy kapely po jejich vystoupení. (Zdroj: IMDB). (PogoJoe)
  • Členové rockové skupiny OK Go se objeví na konci filmu v titulcích. (HellFire)
  • Hudební skupina Rush, oblíbená u hrdinů tohoto filmu, kteří navštívili v jedné scéně jejich koncert, skutečně sehrála asi hodinový koncert pro filmový štáb, herce a skalní fanoušky, kteří se o tomto vystoupení dozvěděli na internetu a v rádiu. (Zdroj: IMDB). (PogoJoe)

Reklama

Reklama