Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Týdenní mozaiku o zajímavých místech a lidech ze všech koutů naší země Toulavá kamera nabízí Česká televize divákům každou neděli dopoledne na ČT1 od roku 2003. Autorkou pořadu je Iveta Toušlová, která je zároveň dramaturgyní a magazín moderuje střídavě s Josefem Maršálem v režii Hanuše Hackenschmieda. Magazín vzniká ve spolupráci s regionálními studii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Touláva kamera" je obdobou dokumentaristicko-cestopisnej relácie "Objektív". Lenže v tomto prípade sa jedná o reportáže rýdzo domáce, čiže české. Vôbec to nie je zlý projekt. Ukazuje, že Česká republika je krásna krajina, v ktorej žijú tvoriví, príjemní ľudia. To ja už dávno viem. Máte peknú vlasť a ste mi naozaj blízky, bratia moji český, ale tejto relácii viac ako dve hviezdičky dať nemôžem. ** ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Mám tenhle pořad ráda a patří k mým rituálům. Ukazuje kolik je u nás krásných míst, jak rozmanitou krajinu máme a kolik tu žije šikovných lidí, kterým nejsou lhostejná řemesla naších předků. Víc než moře a jídlo v restauraci mi vždycky byly bližší kopce a kopečky, výhledy do krajiny a namazaný chleba s jablkem v trávě. Když se v reportážích objeví moje milované Lužické hory nebo Chudenicko, tak to pak chrochtám blahem ještě půl dne. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Přestože se na ta místa asi nikdy nepodívám,jelikož není nikdo s kým bych cestovala a hlavně nejsou peníze ,tak mě všeliké krajiny zajímají.Líbí se mi dozvědět se něco zajímavého z televize co nesouvisí s nejnovějším sestřihem Gábinky Partyšové nebo všemožných/nemožných róbách Agáty Hanychové a dalších "krasotinek". ()

Judy24 

všechny recenze uživatele

Málokterý televizní pořad od ČT se drží na obrazovkách tak dlouho přesto, že asi nepatří k těm nejsledovanějším. Já sama si ho pouštím jedině pokud na něj narazím, ale líbí se mi ten nápad a líbí se mi i provedení. V Toulavé kameře totiž o nic závažného nejde. Dokonale milým způsobem se reportéři toulají krajem a hledají všechny možné zajímavosti, které by stály za vidění a vzhledem k tomu, jak dlouho už tomu tak je, jedná se o krásný důkaz toho, že naše malá země uprostřed starého kontinentu má na každém rohu co nabídnout. Takže jediné negativum, které mi sledování znepříjemňuje, je prapodivné "umělé" studio, které mi k charakteru pořadu vůbec nesedí. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Zajímavých a krásných koutů naší vlasti ukazují věru hodně, jenže ta forma. V těch vzácných okamžicích, kdy to není à la Dnes jsme s naší kamerou dorazili do Přední Zadní a zcela náhodou jsme tu narazili na místní raritu: pan Franta na zahradě objevil a spolu s přáteli a sousedy zrestauroval středověkou latrínu, do které si před X lety ulevil i místní papaláš. "No z koníčku se nakonec stala vášeň a proto jsme v budově místní radnice založili regionální muzeum vyměšování" říká pan Franta. V muzeu je k nahlédnutí i ona papalášova stolice, zrestaurovaná za milion korun z evropských fondů rozvoje trávení. Skvělý tip na výlet, co řikáte?, tak mám stejně pocit, že autoři víc než po mé návštěvě v daně lokalitě touží predevším po tom, abych si pustil i další díl. Místa pěkný, rozhovory nahraný, forma podbízivá. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Na motivy pořadu vyšlo již několik desítek knih. První díl tohoto knižního vydání vyšel již v roce 2005. (willy1)
  • Díky svému úspěchu se pořad do roku 2012 dočkal celkem 1 447 reportáží. (willy1)
  • Dne 3. 11. 2019 dosáhl počet reportáží čísla 5 000. Jednalo se o první reportáž pořadu o Pravčické bráně. (Frontie)

Reklama

Reklama