Reklama

Reklama

Barbar

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

V dobách, kdy křesťanská víra téměř nedosahovala k hranicím Skandinávie, byl po dlouhých letech žaláře osvobozen němý muž, divoký barbar. Neznal svůj původ, ani cíl. Říkali mu One-eye. Ocitl se na lodi uprostřed neprostupných mlh severního Atlantiku, která směřovala na západ, vstříc břehům neprobádané Ameriky, snad i bájné Valhally. Po vzoru starých pohanských bohů objevuje One-eye svou pravou podstatu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (485)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Obraz hodný prezentací dokonalosti moderních televizí v rukou dánského Terence Malicka (nebo jeho dánského syna? Raději bych nededukoval o dánských asistentkách Terence:)). Vizuální krása, která není podpořená tou zvukovou, ale dává hodně prostoru pro milovníky dlouhých záběrů, zpomalených zabíjení a neskutečně charismatického Madse Mikkelsena. Bohužel stejně jako v případě Bronsona, hrál tenhle film na trochu jiné noty, než bych si přál. Možná i proto jsem dvakrát usnul (to víte, noc, nulová hudba, dlouhé záběry, příroda...) a druhou půlku v podstatě protrpěl. Ovšem proti gustu ... PS: po první půlce bych šel možná i do pěti, ale nakonec velmi slabé 3* ()

tron 

všechny recenze uživatele

Taký kvalitný a intenzívny zážitok som nečakal. Miestami som zvažoval hodnotenie 100% a mysľou mi behalo prirovnanie k veľdielam svetovej kinematografie (Apokalypsa, Stalker). Výsledné nadšenie síce v závere troška zvädlo, ale i tak je to niečo, čo som nevidel možno celé roky. Ak vôbec niekedy. Trvá to len hodinu a pol, no stane sa v ňom toľko vecí, že by sa podľa nich dal nakrútiť štvorhodinový epos za 150 miliónov dolárov. Nakoniec z toho vznikol 96-minútový dánsko-britský film, ktorý je miestami taký komorný, až som tomu nemohol veriť. Paradoxne, práve oná komornosť mu dodáva osobitú a jedinečnú atmosféru. vynikajúci Mikkelsen, čarokrásna príroda a veľmi zaujímavá atmosféra "novoobjaveného nového sveta, v ktorom akoby ešte nikto nežil, len zvieratá". ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jednak brutální a surový nářez, jednak vizuální žranice, která přímo volá po velkém plátně :-( , a v neposlední řadě taky jeden z těch filmů, v nichž se toho moc nenamluví a s nimiž se divák musí vypořádat tak nějak sám. Aneb milovníci filmové transcendence rychle sem. Mnoho podobných filmů se do roka neurodí, což je svým způsobem dobře, protože alespoň si tak můžeme takovéhle perly užít včetně příjemného pocitu setkání se s něčím netradičním a jedinečným. Žánrovou škatulku akční/dobrodružný každopádně berte s hodně velkou rezervou. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Na začátku byl pokus o "Aguirre, hněv Boží" ala Terrence Malick a na konci jen úmorné blafování hloubky, které ve své stylové umanutosti hraničí skoro až s montypythonovskou absurditou. Snaha dodat banálním a prázdným tezím o hněvu, šílenství a kontemplaci váhu významným hleděním do neznáma, teatrální toporností a občasnými psychedelickými záblesky spíš odhaluje bezradnost díla. Uhrančivé kamerové kompozice se omrzí a za nimi už je jen prázdnota. Jen proto, že někdo okouká skladbu, kompozice a tempo od Malicka, v žádném případě naznamená, že by měl se svým vzorem něco společného (jak bylo patrné už u "Van Diemen's Land"). ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to zaujímavý dobrodružno-historický film z dánskej produkcie. Má celkom dobrý príbeh o nemom bojovníkovi, ktorý je už dlho v zajatí, kde je často nútený bojovať v súbojoch na život a na smrť a doteraz nespoznal premožiteľa. Ale keď sa mu podarí utiecť, pridá sa k nemu chlapec, cestou narazia na skupinu kresťanských vojakov a spolu putujú do vzdialených oblastí. Spracovanie ale pôsobí až príliš rozporuplne. V tomto filme prakticky nejde o žiadny dej, ten je úplne jednoduchý, tvorcovia si zvolili pomalý poetický štýl, čo ale rozhodne nie je zápor, práve naopak a prvú tretinu filmu som bol úplne nadšený, každý záber, pohľad alebo čokoľvek iné je prakticky dokonalé, ale potom sa to začne výrazne kaziť, stále sa ešte nájde plno vydarených scén, ale úvodnej tretine sa to už nevyrovná a čo je horšie, už sú tu aj časti, ktoré mi nesadli ani trochu. Ale aspoň záver je zaujímavý. Veľkým kladom je akcia, ktorá ma veľmi prekvapila. Samozrejme jej moc nie je, v tomto filme o ňu predsa ani moc nejde, ale je úplne naturalistická a dosť drsná, hlavný hrdina tu nemá s ničím problém a k protivníkom je úplne nekompromisný, takže kľudne niekoho rozseká sekerou alebo aj vyreže črevá a zaujal ma hlavne jeho spôsob zlomenia väzov lanom. Herecké obsadenie je na tom dobre, najväčšiu pozornosť na seba samozrejme strháva hlavný hrdina Mads Mikkelsen, ktorý tu má nesmiernu charizmu a nepotrebuje na to ani jedno slovo, všetci ostatní sú už len vedľajšie postavy, ale s nikým nemám problém. Réžia a technická stránka sú výborné, film má skvelú atmosféru, veľmi dobrú kameru, hlavne spočiatku aj dobre zvládnutú poetiku, dobrá práca. A zaujalo ma aj prostredie. Škoda, keby si celý film udržal úroveň prvej tretiny, tak by som s plným hodnotením pravdepodobne neváhal, táto časť ma úplne dostala, ale potom sa to už len predsa zhoršilo a niekedy aj výrazným rozdielom, čo ma veľmi mrzí. Ale aj tak je to veľmi zaujímavý film, ktorý určite stojí za pozornosť. 72% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (18)

  • Během plavby na řece je jedna z postav zasažena šípem. Přestože loď směřuje podél břehu, muž je zasažen do prsou. (Terva)
  • Jednooký, v originále One-Eye, byla přezdívka pro boha Odina, který v severských legendách dal jedno své oko jako oběť do studny Mimer, aby získal moudrost. Oběť mu také dala moc vidět skryté věci. (filmsim)
  • Film sa skladá zo šiestich na seba nadväzujúcich častí. (Johnny.ARN)

Související novinky

Ryan Gosling dupne na plyn

Ryan Gosling dupne na plyn

17.02.2010

Jeden z nejslibnějších hollywoodských mladíků, který třeba v Anthonyho Hopkinse, by už potřeboval tučný komerční hit. Možná se jím stane noirová akční kriminálka Drive, ve které Gosling nahradil… (více)

Reklama

Reklama