Reklama

Reklama

Nový animovaný komediálně-dobrodružný snímek o trpaslících Gnomeo a Julie dává nejslavnějšímu příběhu lásky na světě Williama Shakespeara další rozměr. Užít si jej můžete ve formátu 3D v kinech právě v období svatého Valentýna. Filmu se jako výkonný producent ujal zpěvák a skladatel Elton John, jehož písně jsou použité jako hudební doprovod. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (228)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Námět se zahradními trpaslíky fajn, pár nápadů vtipných a zajímavých, ale na celovečerní stopáž to prostě nevystačí ani náhodou. Jako krátký film by to bylo geniální, ale takhle tu je spousta vaty, jako třeba plameňák (i když mi ze všech postav byl nejsympatičtější) nebo celá linka s kupováním sekačky. Ano, v příběhu to má své místo, ale bylo to tam skutečně tak nutné? Spíš ne. Nejlepší nápady jsou vyčerpány do 25 minut, pak už je to celkem nuda. Možná se z toho dalo vytřískat víc, ale spíš si stojím za tím, že by to fakt bylo lepší jako krátký film. Ale na dvojku se podívám, jeho zápletka vypadá zajímavě, tak snad dopadne líp. Lepší 2* ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Mix sterilní digitální animace a anglického kýče, sázející na tak žalostně nezajímavé postavy, jakými jsou sádroví (či jací) trpaslíci, na mě působí jako touha Eltona Johna, coby producenta, znovu zpeněžit svou tvorbu z doby kdy byl na vrcholu. Jediné co film zachraňuje je anglický humor, ale jelikož jsem film viděl bohužel jen v anticharismatickém českém dabingu (a znovu se na něj už nikdy dívat nehodlám), tak ani nemohu docenit účast jmen jako Statham, Osbourne, nebo Hogan. ()

Reklama

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som bola skeptická a vravela som si, že toto ma baviť nebude, no v prvej polovici som sa celkom dobre bavila, ale druhá polka ma sklamala. Už to nebolo vtipné, zaujímavé a strašne som sa nudila. Úprimne, čakala som kedy už bude koniec a keď už bol tak to ešte viac pokazila záverečná scéna kde tancovali. Prišla mi úplne zbytočná. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Hlasový fond se povedl, animace není zlá (kromě skutečně "hliněného" ozvučení mají i postavy odpovídající patinu), když vám ale celý ten koncept zahradních trpaslíků přijde spíše protivný, pozitiva se hledají těžko. Ok, originální ozvučení stojí zato, je tu pár povedených slovních hříček... 60% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moc nechapu tu kritiku, proste Romeo a Julie prevedeny pro mensi publikum. Takze se tu setkate se stejnejma jmenama, podobnejma situacema a samozrejme i spoustou pridanejch scen a nektery sem snad ani davat nemuseli. Ale to by film mel jen nakejch 60 minut. Nicmene ani tech 75 neni nijak tragickejch, dej svizne odsejpa, pisnicky jsou chytlavy a animace je povedena, coz meli tvurci ulehceny tim, ze trpaslici nemusi bejt nejak extra detailni, proste ovalenej trpaslik ze zahrady, coz ale neznamena, ze by nemeli uchazejici mimiku. Celkove kdyz se to bere jako detskej animak a nemate nejaky prehnany ocekavani, tak se u toho da slusne zabavit a nevidim duvod nedat 4*. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (15)

  • Při pohledu na poštovní schránky dvou soupeřících sousedů vidíme skrytou myšlenku z „Hamleta“ od Shakespeara. Červená schránka paní Montague s označením 2B zamyšlí „Být“, zatímco modrá schránka od pana Capuleta s označením 2B má lomítko, které zamyšlí „Nebýt“. (griph)
  • Když Gnomea nese v zubech pes a utíká s ním přes město, projíždí kolem autobus směřující na Statford-Upon-Avon - rodiště Williama Shakespeara. (Mikyska)
  • Celosvětová premiéra proběhla 23. ledna 2011 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama