Reklama

Reklama

Domov aneb Kam směřuje naše cesta

  • Česko Home (více)
Trailer 2
Dokumentární / Drama / Rodinný
Francie, 2009, 95 min (Special Edition: 118 min, Director's Cut: 120 min, Televizní verze: 2x55 min)

Obsahy(1)

Úchvatný portrét našej zeme - nafilmovaný zhora, z pohľadu pomaly letiacej kamery. Autori dokumentu zároveň upozorňujú na ničenie životného prostredia, v dôsledku konzumnej politiky ľudskej spoločnosti. (RTVS)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (585)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Vizuálně vytříbený a myšlenkově plný dokument, který většinu času servíruje na pozadí úchvatných záběrů alarmující fakta o stavu našeho "domova". Naštěstí jsou tyto negativní aspekty lidské činnosti za poslední desítky let vyváženy optimistickými nadějemi na uržitelnost zdrojů a obecně lepší zítřky pro budoucí generace. Ve světle tohoto dokumentu pak nepůsobí některé eko-snahy EU až tak nesmyslně, že? ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Opravdu dech beroucí záběry. Téma ekologie, které nás bombarduje ze všech stran, nás při sledování tohoto dokumentu musí trefit do nejcitlivějšího místa, pokud ještě nějaké máme. Není to nejlepší dokument světa, ale je to jeden z dokumentů, který se týká celé společnosti, celého lidstva a tudíž má v tomto hledisku hlubší význam. Premiéra filmu na celém světě v mnoha veřejnoprávních médiích snad už konečně "nakopne" společnost k lepšímu zamyšlení nad ekologickými problémy. Nebuďme stále jen optimisty. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

FASTER and FASTER, MORE and MORE.....Nic není tak jednoznačné, vše má dvě strany mince, svůj rub a líc. Nicméně to nic neubírá na důležitosti, aktuálnosti, kvalitě a poselství tohoto pozoruhodného dokumentu. Kdyby již za " mého mládí " místo " kvalitních učebnic a zajímavých uspávacích " výkladů učitelky zeměpisu a přírodopisu nám byla pouštěna podobná DVD, mé ( nejen ) zeměpisné znalosti by ( troufám si tvrdit ) neobsahovaly tolik " hluchých míst ". Velice působivý dokument. 90% p.s. nemám nic osobně proti Z. Svěrákovi ( ba právě naopak ), ale v tomto případě jsem jeho doprovázející komentář vydržel poslouchat cca 3 minuty než jsem DVD přepnul na originál. komentář. Jeho hlas a " styl vyprávění " mi absolutně k tomuto dokumentu neseděl. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument o planéte Zem. O kolobehu života, o rovnováhe a prepojení všetkého so všetkým, o zásahu človeka a hlave o tom, čo človek nenávratne zničil a aká je šanca na záchranu. Asi nikto nepochybuje, že najväčším zabijákom je ropa a jej produkty. Bohužiaľ ropa je biznis a všetko ostatné ide bokom, dôkazom čoho môže byť aj výborný dokument Kto zabil elektrické auto. Ešte päť minút pred koncom máte pocit, že záchrana už neexistuje, ale na záver predsa len zaznie pár optimistických viet a prehlásenie, že ešte je čas na záchranu. Po toľkých pesimistických výkladoch som očakával, že komentár spomenie, čo môže pre záchranu planéty urobiť každý z nás. No, hádam nebudem sám, kto sa snaží šetriť energiami a separovať odpad, aspoň toľko. Na záver musím dodať, že hlas Z.Svěráka mi tam nesedel. Film 80%. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Dokument o naší krásné planetě, která bohužel doplácí na naší lidskou existenci. Zde je krásně zachycena Země z ptačí perspektivy, která ale čas od času mohla být vyměněna za nějaké to makro, nějaký pohled z blízka, aby to nebylo tak jednotvárné. Jako vzkaz pro vlády a korporace dobrý, ale myslím si, že tuhle cestu ničení přírody, kterou jsme se vydali nejde zastavit. Říká se, že každý může něco změnit, ale i kdybych chtěl, tak nic nezměním... ()

Galerie (142)

Zajímavosti (10)

  • Na projektu Home se finančně podílela celá řada velkých světových společností, nejvíce firma PPR. (ČSFD)

Reklama

Reklama