Reklama

Reklama

V moderním, rodinném a komediálním 3D pojetí klasické pohádky Jonathana Swifta hraje Jack Black (Škola ro(c)ku, King Kong) Lemuela Gullivera, obyčejného chlápka, který třídí poštu v redakci newyorských novin a sní o tom, že z něj bude autor cestopisů. Podfukem se mu podaří přesvědčit editorku Darcy, kterou tajně miluje, aby ho pověřila napsáním článku o Bermudském trojúhelníku. Během výpravy na Bermudy Gulliver ale ztroskotá a dostane se do dosud neobjevené země Liliputánů. Zde je sice nejprve zatčen generálem Edwardem (Chris O’Dowd), ale již brzy se z něj stane všemi obdivovaný a respektovaný obr. Gulliver pomáhá prostému hochovi Horatiovi (Jason Segel) namluvit si princeznu (Emily Blunt) a sám dokáže porazit nepřátelskou armádu Blefusciánů. K tomu přidá několik smyšlených povídaček o tom, jak vymyslel největší vynálezy světa a jak byl ve středu dění těch nejdůležitějších světových událostí a jeho důležitost nabývá vskutku obřích rozměrů. Když ale vyjde najevo skutečná pravda o tom, co je zač, ztratí Gulliver veškerou přízeň, kterou si u Liliputánů vydobyl. Navíc se kvůli němu Liliputáni ocitnou ve velkém nebezpečí, a tak mu nezbývá nic jiného, než nalézt způsob, jak napravit všechny škody, které spáchal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (526)

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Aaaa takhle jsem se už opravdu dlouho nezasmál. Hollywoodské sprzněnosti většinou k životu nepotřebuju a popravdě jsem ani neměl chuť tenhle film kdykoliv vidět, ale jsem z něj vyloženě nadšený. A ne jen díky nádherné Emily Blunt. Jack Black mi poprvé ukázal, že opravdu umí hrát. A vůbec. Tohle chci vidět znovu, protože tento snímek mi rozzářil celý zbytek večera. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Gulliverovy cesty byly u hodně lidí dost očekávaným filmem a podle hodnocení to vypadá, že jde o zklamání. Já jsem žádný zázrak nečekal a dostal jsem co jsem očekával. Chvílemi jsem se zasmál, herecké obsazení bylo OK (hlavně Emily Blunt byla ve filmu vysloveně krásná) a našla by se tu i myšlenka takže 5/10. ()

Reklama

Payushka 

všechny recenze uživatele

Kdo čeká blackoviny jako Škola ro(c)ku nebo Králové ro(c)ku, které jsou plné vtipu a originálních průpovídek, spíš se může připravit na promarněný potenciál roku. Jack Black je proslulý svým trochu drsnějším humorem, který není pro každého. Vulgarismy obvykle nešetří. Coby Gulliver ale postrádá vtip, je přeslušnělý a díky boubelatému pivásku, který mu opět o něco povyrostl, i ztratil charisma. Ne, opravdu se nesměju, když porazí lodní flotilu tím, že se mu od pupku odrazí dělové koule. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

PŘÍŠERA ! Náš zachránce!.... Baví vás ti Blackovi stále se opakující chlápci? Otylí looseři s chlupatým tělem a láskou k rocku? Co celej film pod sebe kydaj bordel, aby v závěru procitli a osvíceni ho po sobě uklidili? Tak to sedíte dobře! Jeho Gulliver tohle všechno (překvapivě) nabídne. Výsledkem je neškodný produkt s trochou humoru a romantiky, kterej není (ani moc) trapnej a děti to budou chtít (někdy) vidět znovu. Příběh totiž těží z dobrýho námětu a já se divím, že Gullivera nenapadne natočit někoho ,,normálního“. 2a½! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět liliputí KISSáky. 2.) Jsem sběratel materiálů o J.Blackovi a Bermudským trojúhelníku. 3.) Říkají o mě, že jsem ,,velká chlupatá příšera“ a nevím, jak toho využít. 4.) Chtěl bych být ...panenkou. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jelikož nechci omylem zašlápnout nějakého liliputa, tak se v budoucnu vyhnu bermudskému trojúhelníku, abych se nepropadl někam, kde mi ukrutně naloží nejstatečnější liliputský podgenerál Edward Edwardian. Mám sice výškovou převahu asi 188 cm, ale s tímhle zuřivě zábavným týpkem se rozhodně nechci dostat do konfliktu. Kromě vynikajícího Edwarda jsem však viděl pouze lehce zábavý průměr, při kterém dostala klasika solidní nakládačku, ale z té se jistě čase vzpamatuje. Důvod pro nějakou budoucí opětovnou návštěvu Liliputánie jsem však nenalezl, protože ani Black netrdloval zase tak blízko hranice svých bavičských schopností. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Vizuálne efekty vytvorili spoločnosti WETA Digital (Avatar, trilógia Pán prsteňov, King Kong) a Hydraulx (2012). Medzi Gulliverom a Liliputánmi stále dodržiavali rovnaký veľkostný pomer - 22:1. (krasomama)
  • Film ještě před celosvětovou premiérou mohli zhlédnout soutěžící Survivoru v Nicaragui, jakožto jednu z cen při jedné ze soutěží. (krusty7)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. prosince 2010 v Los Angeles. (Varan)

Reklama

Reklama