Reklama

Reklama

Snímek The Runaways vypráví příběh stejnojmené dívčí rockové kapely, zformované v druhé polovině 70. let. Duší vůbec první dívčí kapely byla Joan Jett, kterou ve filmu ztvárnila Kristen Stewartová. Ozdobou a zároveň hlavní zpěvačkou byla Cherie Currie, kterou si zahrála Dakota Fanningová. Dívky skupinu založily už jako teenagerky a úspěch se dostavil velmi rychle, byly však mezi nimi velké problémy a každá z nich viděla společnou budoucnost trochu jinak. Film, založený na memoárech právě Cherrie, popisuje počátky kapely, nečekanou slávu, její temnou stránku a vztahy mezi jednotlivými členkami, které vedly zákonitě až k rozpadu skupiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (370)

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

A kdo říkal, že estrogen a rock 'n' roll nejdou dohromady?! Film, který neuhne. Film, který zní. A to setsakra rázně! Slečny Stewart & Fanning = Queens Of Noise 2010! To se to pak točí, s takovým obsazením (na mou duši, ideální volba!) A jen tak mimochodem - nebýt The Runaways, těžko říct, zdalipak by se našel někdo jiný, kdo by vyšlapal cestičku kapelám jako: HOLE, Elastica, L7, Kenickie, Veruca Salt nebo třeba 7 Year Bitch. To už stojí za to zjistit, co byla ta zvláštní sestava okolo Joan Jett a Cherie Currie vlastně zač, ne? P.S.: kreace Michaela Shannona v sobě dokonale snoubí všechnu krásu a hnus hudebního průmyslu (čti: jak se dělá kapela, publicita snadno a rychle, atd.) 90% ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Vedle Whip it další výborný holčičí film a tentokrát ze vzpomínek Cherie Currie o Joan Jett a kapele The Runaways. Hned na rovinu se sluší říct, že tenhle životopisný film neříká skoro vůbec nic ani o Cherie, ani o Joan, ale je velmi efektně a zábavně rock'n'rollově natočený a s výborným soundtrackem. Je v tom takové letem světem povídání o The Runaways s různými highlighty jejich veřejné i osobní kariéry, ale nějaké hlubší pohledy na obě hlavní postavy tam nejsou i přes pár náznaků, které ale rychle zaniknou a nejsou ani nijak zvlášť rozvinuté. Každopádně ale film tak pěkně běží dopředu a k tomu tak zábavným způsobem, že vůbec nevadí, že se člověk nedozví o Cherie Currie ani o Joan Jett nic podstatného, protože všechen ten rock'n'roll, stylové záběry a celé scény to dokážou v klidu utáhnout celé sami. Hodně tomu pomáhá i herecké obsazení s Kristen Stewart jako Joan Jett a Dakotou Fanning jako Cherie Currie a Michaelem Shannonem jako rockovým producentem Kimem Fowleym. Dakota teda sedí nejvíc, protože překvapivě pěkně zahrála a je zajímavé, že ji jako šestnáctiletou obsadili do role šestnáctileté, když je všude vidět jak do takových rolí obsazují třeba i o pět nebo víc let starší herečky. A zahrála fakt výborně a stylově a bylo na ní vidět, že ví jak má vypadat rock'n'roll i rock'n'rollová troskovitost :). Kristen Stewart si Joan Jett očividně užila a šlo jí to taky moc pěkně. Akorát teda byla škoda, že jak byl film tak rychlý, tak člověk ani nemusel zaregistrovat, že třeba v jejich kapele je i Scout Taylor-Compton, která si moc nezahrála vzhledem k tomu, že prakticky žádné vedlejší postavy neměly žádný prostor. A Michael Shannon si celou tu glamovost a extravaganci musel užít docela určitě, protože i když byl jen takovým popoháněčem děje mezi Cherie a Joan, tak to byla tak výrazná a zapamatovatelná postava, že mě to až překvapilo :). Takže jako pecka a chtěla jsem dokonce hned po kouknutí dát ***** za tu poslední scénu, ale nakonec jsem si to přes noc rozmyslela a ***** si kdyžtak schovám na druhé kouknutí :). ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Rock'n'roll je chlapská muzika. Hudba lidí na okraji, outsiderů, honičů a vyvrhelů, kteří nenávidí svět a jediný co chtějí je orgasmus“ .... Texty o sexu, chlastu a rebelii nejen zpívají, ale i žijí. Tohle asi u příznivců Hanny Montany nezaboduje! Film o holkách zblázněných do rocku, které se nebojí vstoupit do dějin rockenrollu se drží klasického schématu: sestavit kapelu, nechat je užít si svou chvilku slávy, načrtnout problémy a ukázat, že ztroskotancem se dá bejt i v 16ti. V zásadě proti tomu nemám nic. Z holek (D.Fanning a K.Stewart) je cejtit energie, nekazí to žádnej (upíří) uchylák a v první řadě je tu celkem šlapající muzika (např. Suzi Quatro, D.Bowie, Sex Pistols), která zachrání jakejkoliv scénář. Překvapila mě K.Stewart svým zpěvem a to, že ty holky byly fakt kočky (myslím ty opravdický!). Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Neznám kapelu RUNAWAYS. 2.) Chci vidět začátky Lity Ford, kterou znám z duetu s Ozzym "Close My Eyes Forever“. 3.) Myslím si, že el. kytara není pro holky. 4.) Nechápu, proč se nedá poskládat hudební skupina z trpaslíků. 5.) Chci vidět přemejšlet holku ,,ptákem“. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

O nejakejch Runaways jsem v zivote neslysel, coz je ale v podstate fuk, tohle je klasickej biografickej film, kde mame zacatky kapely, uspech i pad. A nastesti to slape od samotnyho zacatku, svizne odsejpajici dej, perfektni pisnicky. Bohuzel poslednich 20 minut uz se nic nedeje a kdyby tu nebyly, tak se nic nestalo. Co se tyce herecek, konecne se Stewart a Fanning dokopaly k nejaky poradny roli, takze Stewart neni ta kravka ze Stmivani, ale pusobi skutecne vcelku drsnacky, nadava, chlasta, akorat to haro je dost hrozny. Co se tyce Dakoty, ta uz nastesti povyrostla a nedela svoji typickou prechytralou urvanou holku, dostala nejvyzivnejsi roli, perfektne ji zahrala, ale tu drsnacku ji s tim jejim xichtem proste neverim. Nicmene ja tu mam jinyho favorita, skvele ujetyho Shannona v roli producenta. Nebejt tech opruzackejch poslednich 20 minut, mozna bych premejslel i o paty hvezdicce, takle jen solidni ctyri a po case zase perfektni hudebni film. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Biografie rockových div let 70-tých nepřináší, co se týče scénáře nebo zpracování, nic nového. Film naráží na to, že čerpá pouze z jedné autobiografické knihy a tím pádem mi tu chyběl poněkud komplexnější pohled ať už na vznik kapely nebo na její vzestup, který je vyřešen během pěti minut. Co se týče dvou hlavních hereček; K. Stewart je jako Joan Jett věrohodná. D. Fanning mi tak trochu lezla na nervy a spíš než rockovou hvězdu mi připomínala lehkou děvu v těle dětsky působící herečky(viz. koncertní záběry právé Cherrie Currie). Nejzajímavější postavou je rozhodně šílený producent Kim Fowley. Runaways především těží z výborného soundtracku, jinak by u mě uvízl v těžkém průměru. 7* ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Zatímco se Kristen Stewart nechala skutečně ostříhat, Dakota Fanning nosila po celé natáčení paruku. (zajda404)
  • Když Joan Jett poprvé slyšela nahrávku Kristen Stewart zpívající její písně, myslela si, že jde o záměnu kazet a zpívá ve skutečnosti ona sama. (SydneyB)
  • Žádná z hereček ve filmu nebrala opravdové drogy. Šlo pouze o vitamín B. Dokonce i v cigaretách byly pouze speciální bylinky. (zajda404)

Související novinky

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

Reklama

Reklama