Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Byli tu tací, kteří mu říkali Ikarus. Jinak ho většina lidí znala jako rozvedeného otce pracujícího v investiční společnosti. Ale nikdo neznal jeho druhou tvář, tu zlou. Icarus byl v zabíjení lidí jednička. Když se Sovětské impérium rozpadlo, zjistil, že se ocitl v úplně jiné zemi, kde se nedá nikomu věřit. Rozhodl se vymazat svou temnou stránku a začít s novou identitou. Při náhlé nehodě v Hong Kongu vyjde najevo jeho pravá identita a on si uvědomuje, že cílem je nyní on sám. Lidé, kteří chtějí jeho smrt, se nezastaví před ničím. Jeho manželka a dcera se ocitají v nebezpečí. Nastává boj o holý život. Icarus je nucen čelit démonům ze své minulosti, aby ochránil své blízké. Musí zjistit, komu může věřit a komu ne, pokud už není příliš pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (106)

Expendable 

všechny recenze uživatele

Je to jednoznačně nejlepší Dolphův film po roce 2000. Už dlouho nebyl takhle brutální, akční a schopný předvést spoustu přestřelek a bojových scén. Film se navíc neustále odehrává jinde. Záběry jsou skvělé, paneláky, interyéry budov, různé prostranství, krásné záběry z Kanady (Vencuver) z USA (Los Angeles) a z Hong Kongu. Krve je tu fakt dost,a le dost mě štvala roztřesená kamera, to nemůže být normální záběr na místnost ve které se sřílí z více úhlů a né jako by to točil feták co si nutně potřebuje šlehnout. Určitě by se to dalo natočit mnohem lépe, ale když se srovnají všechny Dolphovo nové filmy, je Icarus to nejelepší co natočil i když to nění kdoví jakej trhák. Myslím, že za 6 melounů to byla slušná podívaná a přestřelky byly dost slušně zvládnuty, nejhezčí scéna z filmu, byla tam jak Vadim hodil Icarovi doutník, on vytáhl z kapsy zapalovač (rozbuška) a odpálil bomby za Vadimem a pak ten zabiják na konci, kterého Dolph zachránil v Hong Kongu, také jsem si říkal no a ted ho oddělá a co se nestalo? Řekl mu " Řekl bych, že dneska máš šťastnej den" ()

M.i.k.e odpad!

všechny recenze uživatele

obvykle mám ve zvyku i sebe horší filmy dokoukat,ale tady to prostě nešlo a po 30 minutách sem to vzdal.Nasírací kamera,1000x viděný "příběh" a obvykle prkenný Lundgren jako třešnička na dortu.Byl sem poměrně zvědavej,v čem se Dolph po povedeném USR pohybuje a pokud je tohle jeden z jeho nejlepších počinů poslední doby (dle některých místních komentářů),tak to potěš koště... ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film s Dolphom Lundgrenom, ktorý patrí medzi jeho lepšie filmy. Má výborný príbeh o bývalom agentovi KGB, ktorý navonok žije slušný život, ale zároveń je zabijakom v službách mafie, ale len dovtedy, kým sa ho pokúsia odstrániť. A tak musí ochrániť svojich najbližších a nesmie veriť nikomu. Tento typ príbehu mám rád a v tomto prípade je aj dosť dobre spracovaný a dokonca by som povedal, že je aj celkom nepredvídateľný, na rozdiel od väčšiny podobných filmov sa viackrát nedá predpokladať, čo sa udeje v najbližších minútach. Akcie je tu veľa a som s ńou nadmieru spokojný. Zameriava sa hlavne na rôzne prestrelky a presne takého typu, aký mám rád, teda hrdina strieľajúci väčšinou na istotu, ked´ väčšina striel z jeho zbraní trafí svoj cieľ. A pritom sú aj rozmanité, v dobre zvolených prostrediach, celkom nápadité, Lundgren v nich vystrieda viacero typov zbraní a aj priestrely vyzerajú dosť dobre. Čo sa týka ručnej akcie, tak som tiež spokojný, žiadny dlhý súboj sa tu síce nenájde, ale Lundgren viackrát niekoho tvrdo a nekompromisne zneškodní a občas použije aj nejaký zaujímavý chmat. Najviac sa mi tu páči celé finále, ale nielen po akčnej stránke, ale aj kvôli viacerým zaujímavým scénam. Filmu sa ale dá určite vytknúť jeho vizuálna stránka, hlavne kamera pôsobí pomerne amatérsky, ale vzhľadom na nízky rozpočet sa to dá pochopiť. Lundgren má za tento film odo mńa veľkú pochvalu. Dejovo sa k nemu veľmi hodí, akcia je presne taká, akú aj od Lundgrena chcem a aj postava je pre neho ako stvorená, pôsobí drsne a nekompromisne, protivníkov strieľa bez náznaku emócií, jednoducho Lundgren ako má byť. Ja si určite nesťažujem, bez pochyby je to Lundgrenov najlepší film posledného desaťročia a ani predtým podľa mńa moc lepších filmov nenatočil. Bavil ma približne rovnako ako Švéd alebo Blackjack. 75% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No nic ve zlym na doporuceni sem to zhlidnul vsude jsem cetl jako to je skvely nejlepsi Dolphuv rezisersky pocin a podobne uprimne? Comand Performance se mi libilo vic i kdyz to byla totalni primitivita ale presne takovy druh filmu mne bavi Icarus se snazi bejt az moc slozitej ale jenom tim zastira ze je to slatanina radoby chytre pojata ale stejne nedam min nez tri Lundgren proste proziva totalni renesanci skvele vypada mistrne to killuje a kdyz moc nebojuje ty krvavy prestrelky vsechno vynahradi kamera se obcas klepe a strih je rychlejsi jak je dneska zvykem ale co by za to dali treba Seagalovky navic jak uz sem zminil muj milacek Dolphino je pro mne ze vsech akcnich ranaru starych casu jednoznacne nejvic v kurzu a ono to i pres ty nedodelavky je koukatelny celkem v pohode ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Musim říct,že Big Dolfik nikdy nepatřil do mý topky akčních borců let minulejch.Hodně těžkopádnej,se snad nejhorším hereckym výrazem ze všech akčních borců,a navíc bez štěstí na alespoň průměrný režiséry.V poslední době je to navíc v hodnocení max.jedna hvězda.Tady i jako režisér ve filmu s dost nelogickym konánim postav,s mizernou akční choreografií,ale naštěstí alespoň příběh to jakžtakž má.40%. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Icarus sa v kinách premietal iba v Los Angeles (po dobu jedného týždňa), v Spojených arabských emirátoch, Bahrajne a Ománe. V ostatných krajinách vyšiel rovno na DVD. (m.a.t.o.)
  • Dolph Lundgren povedal, že americký názov filmu "The Killing Machine" (v preklade "Stroj na zabíjanie") sa mu nepáči a zdá sa mu až príliš hlúpy. Pôvodný názov Icarus je podľa neho viac záhadný a fascinujúci. (m.a.t.o.)
  • Dolph Lundgren sa pôvodne do natáčania tohto filmu nechcel púšťať, kvôli tomu, že mal opäť hrať zápornú úlohu. Scenár bol nakoniec zmenený, pretože producentom sa nepozdával tiež. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama