Reklama

Reklama

Samotář v Seattlu

  • USA Sleepless in Seattle (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Architekt Sam (Tom Hanks) truchlí nad smrtí své ženy. Jeho malý syn chce, aby si táta někoho našel, a tak zavolá do oblíbeného nočního rozhlasového pořadu a přinutí tátu, aby promluvil do éteru. V autě ho uslyší mezi desetitisíci jiných také Annie (Meg Ryanová), které Sam docela učaruje. Sam je přesvědčen o čarovné moci lásky a je tak trochu idealista, Annie je ryze praktická novinářka, která má o všem svoje pochybnosti. Ve filmu dochází k četným velmi zábavným scénám zachycujícím zvyklosti lidí při námluvách a schůzkách. Nočňátka v Seattlu pojednávají bez rozpaků a s humorem o jistém nazírání osudu - jsou-li si dva lidé souzeni, najdou jeden druhého, navzdory vzdálenosti, času anebo dokonce patřičnému úvodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (268)

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď ma dokáže rozcitlivieť nejaká srdcervúca dráma, je štvorhviezdičkový dôvod jasný, ale že to dokáže aj romantická limonádka, to už asi o niečom svedčí. Krásne umelo uveriteľný príbeh, ciťák a doják síce v menšom, ale účinne a niekoľko scén s mojim nahlas smiechom a záver nesúci sa v duchu spokojnosti. 80%. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Předvídatelná romantická pohádka, jejíž úspěch stojí na dvojici sympatických představitelů v hlavních rolích - nesměle působícím, charismatickém Tomu Hanksovi a krásné Meg Ryan. Chemie mezi touto dvojicí na plátně dokonale funguje, proto i odpůrce romantických filmů odpustí slaďoučká klišé a nepravděpodobné náhody - vždyť jiný osud než ten s dojákovitým happyendem by hrdinům filmu snad nikdo nepřál:-). Takový milý, úsměvný snímek, z mé strany spokojenost. 71% ()

Reklama

panMartin 

všechny recenze uživatele

Průměrný romantický film. Netuším v čem je pro zdejší většinu tento film tak vyjímečný. Děj se rozjížděl trochu pomalu, ale na druhou stranu to je milý film. Co se týče hereckého obsazení, tak jsem byl spokojen. Příběh je sympatický, herci prožívají své role a jejich výkon se tím rapidně zvedá. A scéna, kdy snoubenci oznámí, že pálí za jiným a že se rozchází, načež on pokrčí rameny a popřeje jí štěstí mě pobavila nejvíc. Hold ve správném romantickém filmu je potřeba se co nejelegantněji zbavit otravných poloviček, tak aby hrdinka nebyla za mrchu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pro někoho slzopudné, pro mě příjemně romantické se stopáží tak akorát, aby mě to ještě nevadilo. Nejsem fajnšmekr romantických filmů a když už musím raději si pustím Hříšný tanec, možná Pretty Woman. Ale tenhle film jsem vždycky v merku měl. Lákalo mě dozvědět se, co že to ten Tom Hanks v Seattlu provádí. Abych to zkrátil, zase až o tolik jsem nepřišel, ale určitě by byla škoda nesledovat jestli si k sobě někdy najdou cestu Tom Hanks a Meg Ryan. 70% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ máte cez Vianoce bezsenné noci, niet lepšieho lieku ako tento filmík. Pokiaľ ste žena. Oproti druhému spoločnému filmu s Tomom a Meg sa tu jedná o čistú romantiku, bez vzájomného špičkovania sa, čo robilo z Internetu zábavnú záležitosť aj pre nás mužov. Ephron sa podarilo vytvoriť celkom pôsobivú atmosféru a dokázať urobiť ždímajúcu citovku aj z filmu, kde sa hlavní aktéri stretnú až na konci. Prikláňam sa k trom hviezdam, pretože mi nesadol soundtrack. A aby som nezabudol, Meg dá prednosť Hanksovi pred oveľa lepšie vyzerajúcim Pullmanom. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (21)

  • Role Annie byla nabídnuta i Julii Roberts, ale ta ji odmítnula. (don corleone)
  • Tom Hanks a Meg Ryan se spolu objeví na plátně asi na dvě pouhé minuty. (don corleone)

Související novinky

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama