Reklama

Reklama

Cesta bojovníka

  • Indonésie Merantau (více)
Trailer

V Minagkabau v západní Sumatře se Yuda, zkušený žák Silat Harimau, připravuje na Merantau - prastarý rituál přerodu mladíka v muže. Kvůli tomu musí opustit svou rodnou vesnici a vydá se do rušné Jakarty, aby nasbíral zkušenosti. Život v Jakartě je těžký a po sérii neúspěchů si Yuda není jistý svou budoucností. Náhodou se setká s dívkou Astri, která je obětí gangu obchodníků s lidmi. Yuda se jí pokusí zachránit před jejím psychotickým šéfem Ratgerem a jeho pravou rukou Larsem. Yudovi se podaří osvobodit Astri i jejího mladšího bratra Adita, ale gang je jim v patách - chce zpět své "zboží" i krvavou odplatu. Yuda nemá jinou možnost, než čelit útočníkům a postavit se jim v dechberoucím finále. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Poctivo spravená žánrovka. Gareth Evans vytvoril po technickej stránke perfektný film. Od choreografie súbojov, po fungujúce emócie medzi postavami, dokonca aj tí bratia ako záporné postavy mali určité čaro. Iko Uwais je sympoš, ktorého som si za ten čas čo som sa na neho pozeral obľúbil. Teším sa na jeho ďalšie filmy. Sisca Jessica bola nádherná a vôbec sa nečudujem Yudovi( Uwais), že ju ochotne zachraňoval. Prostredie, zápletka a finálny stret - trvajúci vyše 30 minút( s drobnými pauzami samozrejme) sú skvelo zostrihané, vybudované a vydramatizované. Ale po dopozeraní, som mal pocit, že všetky filmy s Tonym Jaaom, sa mi páčili viac. Boli brutálnejšie, temnejšie a zábavnejšie. Tu humor úplne absentoval. Tým netvrdím, že som si to neužil. Len tých nových vychádzajúcich hviezd, ktoré bojujú a zachraňujú kdekoho je akosi veľa. A niektorý favoriti sa aj napriek okolnostiam ťažko menia. Pre mňa ale rozhodne slušná prvotina. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Ty bitky, souboje, choreografie prostě nemají chybu! Bitka ve výtahu, nebo mlata na kontejnerech, či záverečný souboj obou padouchů s hlavním hrdinem je prostě dechberoucí!! Co na tom, že příběh je jednoduchý a docela klišovitý, ale je to akce jako prase a jako celek to má výbornou působivost. Skvělej film! ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

O poznání méně nekompromisní než übernářez Raid: Redemption. Nejde už o brutální nonstop jízdu od začátku až do konce, ale spíš o standartní "Ong-Bakovku" o primitivním vidlákovi z vesnice, který vyrazil do civilizace aby v ní chránil pár chudých chudáků před bezskrupulózními mocnými (zde chrání zlodějíčka který mu šlohne peněženku a jeho "lehkou" sestru proti bílým obchodníkům se žlutým masem). Naštěstí Iko Uwais je o poznání větší sympaťák než Tony Jaa a příběh, ač otravný, hloupě na city tlačící, a pitomě směšný, není až tak hrozný aby mne nutil mlátit hlavou do monitoru jako Jaovy filmy. I když rychloposuv je stále velmi doporučeníhodný a první hodinu a čtvrt vlastně ani není potřeba vidět vůbec, protože i akce v ní není až tak zajímavá, spíše poněkud repetivní. Čtyřicetiminutové finále se nicméně kvalitou k "Raid" už docela blíží. ()

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

No né... prvotina tohoto Indonéského dravce jménem Iko. Stojí za shlédnutí, přestože se jedná o klasický klišovitý děj. U filmů tohoto typu o to stejně moc nejde... hehe... každopádně pomalý start, při kterém jsem asi 5x zívl, nahradil bitevní koncert takřka gradující po úrovních obtížnosti, což mě velmi potěšilo a každou chvíli jsem se posouval na židli výš a výš. 85% ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Merantau dýchá Ong bakovi na záda, ale je trochu střídmější na super akci, kterou dokáže předvést Tomy Jaa. Výborná choreografie, kde ovšem není tolik akrobatických kousků a bláznovin jako v Ong bakovi. Mé první filmové seznámení s indonéským Silatem a byl jsem příjemně překvapen, zápletka jednoduchá, ale nenudí. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Poprvé v historii filmu je použito bojové umění Silat, které se vyznačuje pomalými pohyby. Až po jejich úplném zvládnutí se přechází do rychlých pohybů, které by se dali nazvat až tanečními. Toto bojové umění je převážně používáno ve Filipínách, Indonésii a v Malajsii. Používajího jej i policejní a bezpečnostní složky. (ČSFD)
  • Akční choreografii na filmu dělal Gareth Evans, v závěrečných titulcích uvedený jako G. H. Evans. (Rominator)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v Jakarte a na ostrove Sumatra. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama