Reklama

Reklama

Becky Fullerová (Rachel McAdams) je mladá, krásná, ambiciózní a právě získala vysněnou práci. Přesto se její život řítí do pekel. Scenáristka Aline Brosh McKenna lehce oprášila vlastní úspěšný model z komedie Ďábel nosí Pradu a stvořila další variaci na téma souboje „Panny s Netvorem“. Zaměstnání televizní produkční je ideální pro workoholiky, kterým to stejně rychle mluví jako myslí a kteří nemají problém zařídit na počkání nemožné. Tedy i pro Becky, která má zachránit vadnoucí ranní televizní show jménem Rozbřesk, jejíž podíly na koláčích sledovanosti jsou tenké jako papír. Akční Becky má mraky nápadů, co udělat jinak a lépe, jenže hned ten první se promění v permanentní noční můru. K moderátorské harcovnici ranního vysílání Colleen Peckové (Diane Keaton) se totiž rozhodne přidat legendu mezi americkými žurnalisty Mikea Pomeroye (Harrison Ford). Tenhle nesympatický a nafoukaný potížista jí vinou smlouvy, kterou má podepsanou s televizní společností, nemůže poslat kamsi, a tak jí z moderátorského křesílka alespoň znepříjemňuje život, jak se dá. Aby bylo ještě hůř, nebezpečně to skřípe i mezi ním a Colleen, a aby bylo úplně nejhůř, koláče se dál ztenčují, i když už to skoro nejde. Tváří v tvář nevyhnutelnému krachu se Becky pokusí o nemožné, ačkoliv bezmála stachanovské nasazení jí začíná komplikovat rodící se vztah k jednomu z kolegů (Patrick Wilson). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (511)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Príjemná oddychová komédie s troškou drámy a romantiky, ktorá funguje celkom dobre a oproti ostatným filmom v tomto žánri to nie je klasická šablóna. Herecké obsadenie perfektné (McAdams, Ford, Goldblum, Wilson, Keaton), postavy napísané akurát pre hercov, ktorý ich hrajú (hlavne perfektnému Harrisonovi rola padla ako uliata a po dlhej dobe sa aj on trochu vytiahol. Jeff Goldblum sa po dlhej dobe tiež celkom dobre pripomenul a Rachel McAdams opäť skvelá). Jednoduchý film so sympatickým príbehom, humorom a hereckým obsadením, ktoré dokáže zaujať. 70% - 3* ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Další sériová bajka o tom, jak se podivně nehezké, protivné, přehrávající pipině, nad jejímž hrudním košíčkem by nadšeně zajásal nejeden milovník deskových her, podaří vytáhnout ze sraček chcípající Dobré ráno s Americkou televizí. Obklopena dokonale nabalzamovanými megastars filmů pro pamětníky se nezadržitelně řítí řití k očekávanému šťastnému vyústění rychleji, než ranní stolice a každá průměrná chovatelka koček za zenitem smáčí od prvních minut kapesník slzami štěstí, neboť si je jistá, že v tomto filmu nikdo neumře! Tedy vlastně skoro jistá, protože v posledních minutách "tolik překvapivého" heavyendu si šourající se Indián Džouns, jenž po úspěšném usmažení ranní omelety opět jednou nahmatal svůj bič, odvádí do ložnice Ený Halovou, kterou majetnicky poplácáva po jejím zteřelém pozadí. S ohledem na divákovo duševní zdraví a sexuální svěžest naštěstí milosrdně přibouchne před kamerou dveře, a tak zůstává jen na úchylné fantazii publika, co se dělo dál. Na druhé straně však homosexuál ve mně musel připustit, že se tento film při pádu do žumpy amerických romantických komedií posledních let pevně zachytil svými mnohdy vtipnými dialogy o výčnělek těsně pod poklopem a do smrdutého obsahu tedy nesletěl. Doufám také, že si slečna McAdamsová bude moci ze své druhé výplaty konečně dovolit nové kozy. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Na co jiného může tento film lépe nalákat, než na skvělé obsazení. To se stalo i v mém případě, protože Harrison Ford je možná můj úplně nejoblíbenější herec. Zde mu napsali roli, zdá se, přímo na tělo a to arogantního, o nic se nezajímacího, vysloužilého redaktora ranních zpráv. Zdůrazňovat, že to on byl to nejlepší ve filmu, by bylo jako nosit dříví do lesa. V ostatních ohledech mě však film nijak zvlášť neuchvátil. Nebavil jsem se a občas mě i nudil. Film tedy hodnotím jako obyčejnou jednohubku, která v nařachené filmografii Harrisona Forda lehce zapadne. Leč posuďte sami, třeba je to jen můj problém, že mi tento druh humoru nesedl...55% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

-NAJALA SIS TŘETÍ NEJHORŠÍ OSOBU NA SVĚTĚ. -AHA A KDO JSOU TI PRVNÍ DVA? -KIM ČONG-IL A ANGELA LANSBURYOVÁ. Vím, že to k takovému vyprávění patří, ale občas mi to zběsilé tempo trošku lezlo na nervy. Jinak byl snímek dost pohodový i pohotový, hlavně spolehlivý (a sakra málo obsazovaný) John Pankow. 70%. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Už se s těmi svými třemi hvězdičkami cítím poněkud trapně, ale poslední dobou mě skvělý filmový zážitek až na výjimky docela míjí. Morning Glory je pohodová úsměvná podívaná s juchavou Rachel McAdams a otrapou Harrisonem Fordem, kteří se svých rolí ujali dobře a pobavili mě. Romantická zápletka v pozadí byla docela zbytečná, ale věci kolem ranního vysílání mě bavily. Trochu mi to připomínalo The Ugly Truth a v Rachelině roli bych si uměla představit Heigl. Každopádně to bylo dobré, jen ne nijak zvlášť dobré. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (17)

  • Mnoho z odvysielaných správ zobrazených vo filme boli skutočné príbehy, ktoré boli vysielané počas povodní v Iowe v roku 2008. (misterz)

Reklama

Reklama