Reklama

Reklama

Washingtonský lobbista a obchodník Jack Abramoff se zapletl do obrovského korupčního skandálu, který zahrnoval i vysoce postavené státní představitele. Byl obviněn z podvodu, spiknutí, daňových úniků a uplácení politiků. Kevin Spacey září v roli atraktivního padoucha, jenž neztrácí okouzlující styl ani při té nejšpinavější akci... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (75)

fishki 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa mi odosobňovalo od filmu, pretože prípadu Jacka Abramoffa som venoval posledný polrok v škole na prednáškach o lobbyingu. Prípad je neskutočný nie len pre množstvo peňazí (Jack si nechával preplácať za svoje služby 10-násobky bežnej hodnoty), ale ide asi o najznámejší prípad lobbyingu, v ktorom je zapletených toľko politikov (na výplatných páskach bola takmer polka Amerického Kongresu). Nebol to žiadny baránok ani bábka. Bol to neobyčajný DC lobbyist, ktorých tam behá neúrekom. Jack na sebe však pracoval viac ako ostatní. A to už od školských čias. Mno, a k filmu. Takmer nemám výhrad. Film je nesený vo vtipnom duchu dopĺňaným príjemnou hudbou. Ako život Jacka Abramoffa. Nešlo o žiadneho vraha. Len o podvodníka so zmyslom pre humor. Kevin Spacey ho zobrazil brilantne, Kelly ukázala, že vie byť fešanda a Barry Pepper udržal svoj herecký nadpriemer. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že někdo konečně natočil film z prostředí lobistů a ještě k tomu podle skutečné události. Aspoň vím jak funguje práce Dalíka a spol. Myslím, že pohled do zákulisí politiky se povedl na jedničku a k dokonalosti toho moc nescházelo. Potěšil mě standartně skvělý výkon Kevina Spaceyho. Tenhle film si zaslouží červené hodnocení. ()

Reklama

danny_21 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled do pro mě neznámého prostředí lobbingu, člověk by až nevěřil jak krásně ten propletenec může fungovat. Místy to sice pro mě bylo trošku náročnější sledovat všechny souvislosti a neztratit nit. Nicméně mě to zaujalo, asi si o tom židákovi Abramovi zjistím více informací, dokázal v tom chodit hezky, to se musí nechat. Kevin standartní, Barry výborný - dávám 75 % ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film o lobbingu! K. Spaceyovi a B. Pepperovi (obidvaja podali skvelý výkon) nám priblíži tento život so všetkým, čo k tomu patrí. Film bol natočený na základe skutočných udalostiach. Keď je z toho aspoň polovica pravda, tak potom je to veľmi, veľmi smutné. Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

Marrty3 

všechny recenze uživatele

Bohužel, tohle je dost špatný film. Což mě osobně mrzí, jelikož Kevina Spaceyho mám vážně rád. Taky on je ten jediný kdo drží filmu určitou kvalitu. Myslel jsem si že to bude něco jako HoC. To ale není. Idea je ZHRUBA stejná, leč zrealizování je bídné. Zajímavé je snad jen to, že je to na motivy reálné předlohy. A druhá věc která mě zaujala, je že prvotní scénka z filmu je v této mé oblíbené písničce mého neoblíbeného interpreta. Takže za tyto drobnosti a Kevina jsou 2**. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Předobraz hlavní postavy filmu pracuje nyní v pizzerii. (Zdroj: lidovky.cz) (landsman)
  • Jack Abramoff, hlavní postava příběhu, byl ve skutečnosti producentem filmu Rudý škorpion (1987), s jehož plakátem se ve filmu setkáme celkem čtyřikrát. (Ignus.cz)
  • Film je natočen podle skutečné události, která se odehrávala v USA od konce roku 2004 až do 3. ledna 2006, kdy byl známý lobista Jack Abramoff odsouzen. (Ignus.cz)

Reklama

Reklama