Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Reportérka The New Yorkeru Sophie odjíždí se svým snoubencem, šéfkuchařem Victorem, na předsvatební cestu do italské Verony. Na nádvoří spatří ženy, které píší své vzkazy Julii a ukládají je do štěrbin v kamenné zdi. Sophie se seznámí s dobrovolnicemi, které na tyto dopisy odepisují. V jedné ze štěrbin najde dopis, který před padesáti lety napsala Angličanka Claire Smithová. Zamilovala se do italského mladíka Lorenza, ale nenašla odvahu s ním utéct a vrátila se domů. Sophie jí odepíše a k jejímu překvapení se Claire i s vnukem Charliem objeví ve Veroně. Obě ženy se rozhodnou, že se pokusí Lorenza najít, a Sophie chce příběh napsat do novin. Charlie je ale velký skeptik a od záměru je zrazuje. Victorovi Sophiin výlet nevadí, je zaměstnán jednáním s dodavateli zboží do své restaurace. Sophie vytipuje muže stejného jména v okolí a všichni tři po několik dnů jezdí a vyptávají se. Ale ani jeden z nich není tím Lorenzem, kterého Claire milovala. Sophie zpočátku nemůže Charlieho vystát, ale s přibývajícími hodinami zjišťuje, že není takový, jakým se jeví, a oba se pomalu sbližují. Před odjezdem si na jedné vinici chtějí dát víno. A Claire pozná Lorenza ve vnukovi majitele vinice... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (334)

Fíla 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době něco co mě bavilo. Přemýšlel jsem i nad pětihvězdičkovým hodnocení, což by asi nebylo úplně fér, protože na pět byla jen Amanda. Občas jsem se nějaké hlášce zasmál, což u sebe v poslední době beru jako velký úspěch. Tímhle filmem jsem si Amandu oblíbil nejvíc a přidal do oblíbených hereček, protože mě okouzlila po dlouhé době nějaká herečka. ()

iamek odpad!

všechny recenze uživatele

Možný spoiler ! Tak klišovitý film jsem ještě neviděl. Film jinak ani dopadnou nemohl když v hlavní roli hraje odporná Amanda Seyfried a příběh už předem zněl dost trapně, ale film byl ještě horší než jsem čekal. Poslouchat dialogy jako mi utekla matka v devíti letech nebo mi zemřeli oba rodiče při autonehodě. To byla vážně silná káva. A trapný happy end kdy stará babka si po 50ti letech najde svého Romea z mládí v jiné zemi a najde ho úplně náhodou. Samozřejmě jak babce tak dědkovi umřeli jejich lásky. A třešnička na dortu jak si Amanda vzala vnuka od babky. Gary je looser a zaslouží si krutou a bolestivou smrt. ()

Reklama

tempus 

všechny recenze uživatele

Nebylo to nejhorší, zadání průměrného romantického filmu s kopou těch nej romantických klišé a jiných dějových zvratů (předvídatelných) bylo vytvořeno na 100% (trochu to připomínalo romantickou (čti : červeno knihovnickou části Stmívání). Mělo to rozhodně správnou atmosféru (=ne nijak vyjměčnou, ale pro tent o typ ideální). Celkem se to podobalo tomu filmu v Hymim, kde je zesměšněn Ted a hlavní herečka hraje tu ženu , co nechala Teda u oltáře, jen bez těch zasněných pohledů té skoro manželky Teda a toho, že je míněn vážně (důvod byl zejména kuchař, který mluvil jako ten Ted v parodii) . Mě se tento film vyplatil, protože jsem si všiml, jak je Amanda Seynfeld podobná Juliet Landau a z toho důvodu by mohla hrát v originu Drusily hlavní roli (o jejím hereckých schopnostech sice pochybuju, ale s vhodným, kvalitním českým dabingem by se herectví srovnalo s herectvím pro Drů ideálním). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pryč jsou ty časy poctivých a nedej bože originálních romantik!! Tu a tam nás něco ještě poměrně příjemně potěší a překvapí, ale toho sympatického šimrání už vážně není moc. Dopisy pro Julii jsou přeslazená, laskavá a místy dokonce i nadprůměrná záležitost, která by ráda na svou stranu dostala co nejvíc divaček s kapesníkem po ruce, ale daří se jí to jen sporadicky. Bohužel jsem ji navíc viděl běžně v televizi. Bernal tak zněl v českém dabingu děsně otravně, chybělo mi to jižanské nutkání, prostě vyběhnout do nejbližší sýrárny nebo si otevřít víno a vědět, že si tuhle romanci chci dát někdy znovu. Ta finální jiskra tomu holt schází.. Přesto nás režisér a producent Gary Winick za svůj krátký život (v roce 2011 ve 49 letech podlehl rakovině) potěšil několika žánrově slušnými kousky (třeba další z pozitivních příspěvků pro náctileté princezny Přes noc třicítkou) a to není tak úplně málo.. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Příjemný a celkem milý film pro všechny romantické duše a zlomená srdce. Na prostředí slunné Itálie se pěkně dívá, stejně tak na sympatickou Amandu Seyfried. Moc pěkně zahrála stárnoucí zamilovanou "Julii" Vanessa Redgrave, hledající svého Romea (Franco Nero). Nic převratného sice tento film nenabízí, přesto dokáže pohladit na duši a zpříjemnit vám den. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Juliiny sekretářky opravdu existují a snaží se odpovídat na všechny dopisy. (Taninaca)
  • Natáčení probíhalo v Itálii ve městě Siena. (M.B)
  • Auto, ktorým sa vo väčšine filmu prepravovalo ústredné trio, je talianska Lancia Delta. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama