Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtyři příběhy filmu tvoří mozaiku osudů několika manželských či partnerských dvojic, které v určitém zlomovém bodě života řeší otázky chtěného, nechtěného, vytouženého nebo zmařeného rodičovství. Záměrem scénáristky a režisérky Alice Nellis je ukázat pomocí souběžného vyprávění několika příběhů, že problém moderního rodičovství je širší a hlubší než konkrétní situace kterékoliv jednotlivé postavy. Domácí režisérka číslo jedna opět přichází s příběhem, který se může dotknout diváků bez ohledu na věk či postavení. Každý z vyprávěných příběhů o touze po dítěti, osudovém rozhodnutí, zda dítě mít či nemít nebo snaze vyrovnat se s nástrahami, které před nás život postavil, může být právě ten váš. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Alice Alice, hrom do tvé palice. Kam se to po výletních tajnostech ubírá tvoje tvorba? Čtyři dokumentárně hrané příběhy jsi zmuchlala do jedné koule a prskla je na plátno, snad aby si v tom každý našel svoje. Jen těžko se v tom ale něco hledá, když polovině dialogů není rozumět, děj je rozházený jako zrní po dvorku, a dané situace znám leda z pohledu mimina. Je mi záhadou ten lví humbuk okolo, asi že je to něco jiného. No jo, když stačí jenom tohle... ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

Překvapivě se mi tohle líbilo víc než Tajnosti. Je to silná látka a je skvěle natočená, u filmu jsem se rozhodně nenudil a určitě mi nepřišel zdlouhavý. Alice Nellis umí pracovat s pocity a emocemi tak, jak nikdo jiný v ČR. Pro mě jednoznačně příjemné překvapení a po Ženách v pokušení již druhý (byť žánrově naprosto odlišný) dobrý český film v roce 2010! Naprosto uvěřitelné pozvolně plynoucí drama za života. (rozsáhlejší recenzi naleznete ZDE) ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je snímek, kde se probírají vážná témata, citlivá témata, ale já si nemůžu pomoct, díval jsem se na jednotlivé postavy, a bylo mi celkem jedno, co prožívají. Ani s jednou jsem se nedokázal pořádně propojit. Tohle není moc dobré na skoro dvouhodinový film, který by vás měl dostat právě psychologií postav a s tím spojenými emocemi. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

čtvrtý film alice nellis, počtvrté spokojenost - člověk by si snad přestal i myslet, že je to náhoda či že mu v žilách koluje výhradně testosteron... musím přiznat, že jsem seděl jako přikovaný a hluboce sdílel osudy hlavních protagonistů (kromě tradičně vynikající zuzany bydžovské nezklamali ani ostatní)... přes těžké nosné téma si režisérka dovolila i špetku humoru, který nechala přirozeně a nenásilně naklíčit v hrstce scén, snad abychom se v tom dočista neutopili... vše uvěřitelné a nápaditě se prolínající s na míru šitou hudbou - prostě jako celek velmi dobré. bylo by to tedy spíš na čtyři hvězdy, ale díky zdejšímu silně podhodnocenému průměru na protest zvyšuji na 90%. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Alice Nellis si vzala příliš velké sousto a nedokázala ukočírovat čtyři dějové linie. Čtyři příběhy mi přijdou zbytečně moc a snímek díky tomu ztrací na kvalitě. Aspoň je snímek hodně lidský a depresivní. Každý člověk má jinou starost a každý se sní vyrovnává po svém. Někdo dítě chce, ale nemá peníze na kvalitní péči a někdo dítě moc chce, ale zase má pár zdravotní problémy. Film byl prezentován jako tragikomedie a já boužel prvky komedie moc neviděl. Obrovská škoda za nevyužitý potenciál. Dále se mi docela líbil casting což na české filmy není moc obvyklé a z hlediska herectví taky není moc co vytknout. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Filmová dcera Zuzany Bydžovské na začátku filmu odjíždí na lyžařský zájezd. Odjezd byl natáčen u Gymnázia Jana Keplera (GJK) v Parléřove ulici v Praze na Hradčanech. Toto gymnázium využila v minulosti pro natáčení také americká kapela Linkin Park, která zde v roce 2003 natočila videoklip ke skladbě Numb. (navabaca)
  • Režisérka hercům před natáčením nedala přečíst scénář, jen je seznámila s jejich postavami a vzájemnými vztahy. Přála si, aby se herci vyjadřovali vlastními slovy. (oje)
  • Pro scény probíhající pod vodou musela Zuzana Bydžovská absolvovat půlroční potápěčský kurz. (oje)

Reklama

Reklama