Reklama

Reklama

Králičí nora

  • USA Rabbit Hole (více)
Trailer

Přebolí někdy ztráta dítěte? Becca a Howie Corbettovi jsou šťastný manželský pár. Život se jim ale navždy změní, když se jejich čtyřletý syn Danny stane obětí autonehody. Nic už nebude jako dřív. Beccina matka i sestra se snaží manželům pomoct. Jak zvládnout smutek? Becca kontaktuje mladého Jasona, studenta, který způsobil Dannyho smrt. Jason kreslí komiksové příběhy o paralelním vesmíru, do kterého vede „králičí díra“. Debatují spolu o kvantové teorii nesmrtelnosti a snad je to způsob na zvládnutí jejího smutku. Howie se utápí v minulosti a hledá útočiště jinde. Oba v neúnosné situaci dělají překvapivé a nebezpečné rozhodnutí, když si vybírají cestu, která určí jejich osud. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (202)

Matty 

všechny recenze uživatele

Nekompromisně vážné psychologické drama, v němž se i kufr od auta zavírá s naléhavou pomalostí. Kidmanová díru vzniklou ztrátou dítěte prozkoumává, zatímco Eckhart se ji snaží zaplnit. Ona řeší minulost, on hledí k budoucnosti. Přítomnost, ve které by nalezli společnou řeč, pro ně neexistuje. Zvláštní odtažitost filmu, absence všednodenních intimních momentů mezi ústředním párem, je ozřejměna zdrcujícím a zároveň nadějeplným závěrem. Právě k okamžiku zachycenému v posledním záběru po celých devadesát minut hledali cestu. Není to v žádném ohledu přelomový film, Kidmanová hrála ženu řešící manželskou krizi výborně již v Eyes Wide Shut, ale je v něm něco poměrně vzácného – kus pravdy. 80% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Prečo si Boh nejakého anjelika nevyrobí?"...Nicole Kidman sa s pribúdajucimi rokmi mení na "plastic barbi", no vďaka za to, že jej herecký prejav sa nezhoršuje a je stále rovnako dobrý ako kedysi. Poniektorí užívatelia spomínajú, že film je robený podľa divadelnej predlohy a je to aj trochu poznať, pretože film je založený v prvom rade na hereckých výkonoch a dialógoch. Príbeh je komornejší a prináša pohľad do rodiny postihnutej tragédiou. Našťastie sa ocitáme v čase "8 mesiacov po" a sme tak ušetrení citového vydierania. Emócií ponúka film aj tak dosť. N. Kidman tu od mnohých dostáva poklony za herecký výkon, ktorý samozrejme chválim aj ja, ale A. Eckhart sa m i zdal ešte lepší. Slabšie štyri.70%. ()

Reklama

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

KOncentrovana deprese, ale na me kupodivu zapusobila. Jiste, hlavne herecky, protoze trojuhelnik Kidman - Eckhart - Wiest je komplexni a bezezbytku vycerpava celou emocionalni skalu... ale hlavne asi prave tou komornosti. A asi i faktem, ze i pres absenci vyraznejsi gradace dokaze udrzet soustredenou pozornost. Navic, po takovy nalozi, jsem asi rad i za ten konec, kterej by me jinak jezil. Samotny tema samozrejme svadi k predpokladu, ze bylo umyslne vybrany pro tvobu srdcervouciho struhadla, ale... podle myho nazoru to dopadlo jinak. Nemaje s podobnou zivotni situaci zkusenos (klep, klep), mozna by to takhle nejak mohlo vypadat. Na kazdyho proste plati neco jinyho... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ztráta bolí. Psa, partnera, dítěte. Překročit ji, je snad ještě bolestnější. Táhlé záběry na truchlící manželský pár nemusí sednout úplně každému, a co na tom, že některé vedlejší linie postrádají gradaci a vývoj? Režisér Mitchell, známý kontroverzními kousky Hedwig a Angry Inch a Shortbus, zachycuje ono vzduchoprázdno, které se hluboce usadilo v jednom manželství. I tak někam směřujeme, pozvolna, potichu. Ona díru po dítěti z různých úhlů zkoumá, on hledá cestu nahoru. Společně to ale zatím nejde. Není to žádný přelomový film, ale má dva silné koně v závodním poli, Nicole Kidman a Aarona Eckharta, díky kterým je tahle látka lehce nadprůměrná. I když kritiky víc zaujala australská držitelka Oscara, která se nebojí rýpnout do Boha, proplesknout jinou matku v obchodě a rozdávat falešné úsměvy těsně před zhroucením, výborný je i její herecký kolega. Nehysterické, uvěřitelné. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Králičí nora je co do stopáže poměrně krátký film (asi hodinu a půl), nicméně má natolik pomalé tempo, že je vlastně velice dlouhý. Ale myslím tím v tom dobrém smyslu dlouhý, nikoliv zdlouhavý. Zaobírá se mnoha detaily ze všedního života ústřední dvojice a postupně tak skládá mistrovskou mozaiku komorního dramatu, který dnešní hollywoodští filmaři už skoro neznají. Je to škoda, neboť přesně tohle herci potřebují, aby dokázali, jak jsou dobří nebo špatní. A věřte, že Nicole Kidman a Aaron Eckhart k té druhé skupině rozhodně nepatří. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Film měl původně režírovat Sam Raimi, ale později od projektu odstoupil, aby se věnoval přípravám nové Spider-Manovské série. (Mr.Hudson)
  • Johna Camerona Mitchella námět zaujal, sám měl bolestivou zkušenost, když mu bylo čtrnáct let, zemřel jeho desetiletý bratr na následky srdeční choroby. (DivX)
  • Nicol Kidman si do role manžela osobně vybrala Aarona Eckharta. (ČSFD)

Reklama

Reklama