Reklama

Reklama

Suzanne je čtyřicátnice, žena doktora, matka dvou teenagerů, která žije na jihu Francie. Její nudný, měšťácký způsob života ji ničí. Rozhodne se vrátit ke své původní práci fyzioterapeutky, ve které byla skvělá, dříve než se rozhodla život věnovat výchově dětí. Manžel souhlasí a navrhne vybudovat její ordinaci vzadu za domem. Stavby se ujme dělník Ivan, bývalý vězeň. Když se s ním Suzane poprvé setká, je pohlcena náhlou a zničující přitažlivostí. Vzdá se všeho a zcela se oddá všepohlcující vášni. Jeden okamžik jí však stojí v cestě: ROZCHOD s manželem... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (106)

Eluin 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, četl jsem na to dost kritické recenze, takže možná právě proto se mi film líbil :-) Snímek hezky ukazuje sílu lásky, která je však konfrontována s realitou všedního života a jeho nástrah. Příběh by se tak dal s trochou fantazie přirovnat ke slavné Anně Kareninové, neboť zpracovává podobné téma. Film se mi líbil a přesvědčil mě krom toho, že Kristin S. Thomas je na svůj věk stále velmi půvabná i o tom, že překvapivé konce jsou někdy….skutečně překvapivé. Někdo by možná mohl za negativum považovat absenci výrazného hudebního doprovodu, ale podle mého názoru se k tomuto žánru, komorně laděnému dramatu, to ticho a jemně doplňující hudba docela hodí ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Sobecké mi připadalo chování obou manželů, a třeba i postoj jejich syna poněkud nepravděpodobný, zaujala jsem tedy raději úlohu chladného pozorovatele a vychutnávala si hlavně bravurní herecké výkony. Suzane v podání Kristin Thomas nebylo těžké uvěřit, že je schopná udělat za každou další chvilku spalující vášně opravdu cokoli. Viděno v rámci projektu 52 Films by Women. ()

Reklama

cerbygerby 

všechny recenze uživatele

Noo nevim.. podobný děj jako u jiných podobných filmů, ale tady mi vadilo herecké obsazení, tedy spíš to mužské...Lopéz mi tam tedy za toho milence vůbec nesedl a K.S. Thomas byla docela odvážná v těch letech.. a někde jí to docela i slušelo. Takže když to vezmu s tím bláznivím koncem, tak jsou to průměrné 3* ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Když jsem poprvé viděl Kristin, byla smrtelně zraněná v Jeskyni plavců a se skomírající lucernou čekala v temnotě na záchranu od maďarského hraběte Laszla Almásyho - Anglického pacienta... Tehdy jsem se do ní zamiloval. Od těch dob jsem s ní viděl nejeden film a nikdy nezklamala. V tomto filmu hraje manželku vlivného lékaře. Je finančně zajištěna, má milujícícho manžela a dvě dospívající děti. Zcela náhodně se setká se řemeslníkem , který jim pracuje na domě a zamiluje se do něj. Její láska je pak provázena spalující vášní a touhou, která je Ivanem opětována. Suzanne se manželovi k tomuto vztahu přizná a ten jej zprvu nechápe..vždyť jeho žena měla vše, tak co jí přitahuje na řemeslníkovi a bývalém vězňovi? Suzanne sice manželovi slíbí ukončení vztahu, není však schopna svému slovu dostát. Když se pak rozhodne opustit rodinu a žít s Ivanem, z manžela se stane nepřítel protože ten začne využívat svého vlivu k represím vůči milencům... Kristin bylo v době natáčení filmu 39 a stále byla a je nádhernou ženou. Před kamerou se nestydí svléci, díky čemuž je film plný milostných scén, které ač jsou vášnivé - nejsou vulgární. Její herectví je tu na jedničku s hvězdičkou a to ještě podtrženou ! Ten námět, ač je scénář lehce šablonoidní mne opravdu zaujal. Suzanne měla opravdu vše. Manžel jí miloval, nehádali se... jen ten vztah byl časem takový mírně opotřebovaný a plný stereotypů. Ale tak to je ve většině manželství, zvláště u těch dlouhodbějších. Opravdu by jste byli schopni odhodit úplně vše kvůli té ,,pravé'' a opětované lásce? Dávám 4 obrazy. * * * * ()

Fridecka 

všechny recenze uživatele

Zcela reálně vypadající příběh ženy, která se po letech snad spokojeného manželství náhle a bezhlavě zamiluje do muže z nižší sociální vrstvy a spálí mosty za dosavadním životem, skoro až chladně. Její postava se vyvíjí zcela jednoznačně jedním směrem, chybí pozitivní emoce opačným směrem, které zákonitě musí přijít, ale zde nejsou rozpracovány nebo jen málo, proto paní působí tak chladně...Odstrčený manžel zarputile, někdy až nepochopitelně a všemi možnými úskoky či nátlaky bojuje za její návrat k rodinnému krbu, což se mu nakonec vytvořením patové situace daří. Žena pak na nastalou situaci zareaguje nečekaně brutálně, asi jako zvíře zahnané do kouta jež jakoby nemá co ztratit. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel ve francouzském regionu Languedoc-Roussillon. (claudel)

Reklama

Reklama