Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc: Doba temna

  • USA 30 Days of Night: Dark Days
Trailer

VOD (1)

Téměř rok uběhl od chvíle, kdy upíři zdecimovali obyvatelstvo aljašského města Barrow. Stella, která tenkrát přišla o manžela, od té doby cestovala po celém světě, aby ostatní přesvědčila o existenci upírů. Když jí skupinka ztracených duší nabídne uskutečnit odplatu na samotné upíří královně, Stella se vydává na misi, která má jediný úkol: Zastavit zlo dřív, než se znovu odhodlá k útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

Arachneuss odpad!

všechny recenze uživatele

Hned na začátku se mi snaží tvůrci nakecat, že ta divná bloncka je vážně Melissa George. Pche, to tak. Melissin zadek a prsa poznám i po slepu, o hereckých schopnostech nemluvě. Upíři jsou tentokrát hroznej fake. Pár vyholených komparzistů, kterým dali černý čočky, špičatý chrup a vyváleli je v mouce (triky jsou tak kvalitní, že to opravdu vypadá jako smažení řízků). Mysteriózní atmosféra okolo inteligentních tvorů se vytratila podobně rychle, jako napínavý scénář a správnej chlap, co má koule, na postu režiséra. Šukačkou nelze zachránit všechno, to by si měl Ketai zapsat za uši. Na filmu se mi tak paradoxně líbil pouze materiál z o tři roky staršího kousku. WTF moment na konci to ale zazdil. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Upíři v jedničce byli krvelační, chytří a svinsky otužilí. Ten nápad s Aljaškou byl přímo geniální a mě z nich třicet dní a nocí fajně mrazilo hrůzou. I když pak ve finále trochu zvadli (že by už přece jen moc velká kosa? :-). Jejich bratranci ve dvojce už nebyli takoví kabrňáci. O té sestřenici z Čachtic ani nemluvě. Sice se všichni hrozně snažili být hrozně moc hrozní a tak neustále vrčeli jako vysavač v posledním tažení, nebo syčeli jak napařovací žehlička s pár posledními kapkami krve v nádržce, ale co je to všechno platný, když to byli pěkní blbci. Už je mi jasné, kde se vzala ta jejich divná řeč. Jedna babička Rumunka, druhá babička Maďarka. Bohužel společný dědeček - Mongol. Takže upíři honí u sebe doma v podzemí čerstvé maso. Fajn. To před nimi zdrhne do špajzu a tam se zarýgluje na petlici (vypadala docela chabrus). Co udělají hladoví upíři? Nota bene když vládnou tou nadlidskou silou, že... Kopnou do těch dveří aspoň jednou? Ať už z hladu nebo aspoň ze vzteku? NE. Oni vyrazí na lov do města...       Cože?!       No nekecám, opravdu! :-D    A to snadno dostupné maso u nich doma jim zatím zdrhne ze špajzu. KRETÉNI. Pardon, ale to se nedá jinak nazvat. Navíc při bitkách s lidmi do sebe nechají střílet jak do asfaltových holubů na střelnici a i jinak jsou spíš k politování. Obávám se, že v jedničce by, místo zmasakrování celého města, tihle retardovaní netopýři sami skončili naporcovaní na stejky v ledničkách obyvatel Barrow. ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

30 Days of Night z roku 2007 je bezpochyby jedným z najpozoruhodnejších hororov nového milénia, preto nie je prekvapujúce, že zanedlho vznikla aj dvojka, snažiaca sa vytĺcť ďalšie zárobky z pôvodne komiksového nápadu s hrôzu naháňajúcim upírskym klanom, schopným vymazať z mapy hoci aj celé mestá... Sequel nazvaný Dark Days nie je zďaleka takou pohromou, ako by sa podľa niektorých hodnotení mohlo na prvý pohľad zdať a prináša ďalšie hrátky s krutými upírmi, akciu a slušnú, aj keď trochu digitálne pôsobiacu porciu gore. Rozdiel medzi ním a výbornou jednotkou je však priepastný. Dvojka dopláca v prvom rade na vlastnú hlúposť - napríklad hlavní hrdinovia (rádoby zabijáci upírov) sa vyberú na dva veľké záťahy do upírskych brlohov a aj keď dobre vedia, že tam budú čeliť veľkej presile, trestuhodne si nezoberú žiaden rezervný zásobník, hoci majú plný barák bojového arzenálu a radi sa tým vystatujú. Po chvíľi im teda logicky dôjde muníca a zostanú bezmocní... Keď sa im to stane prvýkrát, tak ešte budiž, ale keď túto amatérsku chybu zopakujú aj počas záverečného, starostlivo plánovaného "veľkého útoku", je to už na pousmiatie... Nútené preobsadenie novodobej hororovej kráľovny Melissy George za anorektickú Kiele Sanchez tiež nebolo príliš šťastným ťahom a na margo iných náhradníkov za ústredné postavy z jednotky sa radšej ani nevyjadrujem... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na jedničku raději ani nepomyslet... Ale jinak na deštivé odpoledne jako kulisa při posezení s přáteli dostačující. Příběh stokrát odvyprávěný lze tušit od začátku až do konce. Chvílemi pěkná kamera, nejlepší scény jsou však samozřejmě ty převzaté z jedničky. Zklamala mě královna - když vylezála z krvavé lázně, měla ještě auru tajemna. Jak ukázala ksicht, bylo po tajemnu. To i královna z Disneyovy Sněhurky pouští větší hrůzu, když se dožaduje srdce své sokyně, než tahle nemastná bledule - opravdu škoda! Příjemné bylo mučení upírka. Přesto jsem čekal poněkud větší masakr, když už sám příběh za moc nestál... ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Aj keď nápis „(viblejo film)“ som bral za niečo ako „vopred ospravedlňte zníženú kvalitu filmu“, tak na takú biedu som pripravený nebol. Dobu temna za sequel skvelých 30 dní považovať nemôžem a Ben Ketai urobí najlepšie, ak v budúcnosti sprzní nejakú vlastnú myšlienku. Hlavne bez účasti tragédov, čo si pol filmu obhrýzajú palec a druhú polovicu krčia čelo. Veru, zo Sančézovej žiadna Alica nikdy nebude a Števovi Nilesovi, čo naškrabal scenár aj k pôvodnej tridsiatke, by som dnes trošku preriedil prsty na tých rukách. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Film měl nesoutěžní premiéru 23. července 2010 na festivalu San Diego Comic-Con. (Terva)
  • Během natáčení jedničky Melissa George prohlásila, že by si ráda zahrála i v případném pokračování. Podle producentů k tomu však díky problémům s posunujícím se termínem začátku natáčení nedošlo, neboť měla herečka i jiné pracovní závazky. Role byla proto přeobsazena. (darek kartac)
  • Krev, která byla ve filmu pita, byla směsí grapefruitu a brusinkové šťávy. (Terva)

Reklama

Reklama