Reklama

Reklama

Pan Bobr

  • USA The Beaver (více)
Trailer

Waltera Blacka (Mel Gibson) už dlouho trápí hluboké deprese. Vyzkoušel mnoho způsobů, jak úzkostné stavy překonat, nic však nezabírá. Jeho žena Meredith (Jodie Foster) si nezvládá se situací poradit a nakonec Waltera vyhodí z domu. Walter se toulá městem a - posílen alkoholem - se neúspěšně pokusí o sebevraždu. Během noční alkoholové procházky najde kdesi v popelnici maňáska s bobří hlavou. Bobr začne k Walterovi mluvit a stane se jeho prostředkem pro komunikaci s lidmi kolem sebe. Vše se začíná obracet k lepšímu avšak jen do chvíle, kdy bobr Waltrovo vědomí naprosto pohltí… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ne nadarmo se říká: Zabíj bobra, zachráníš strom. Mel Gibson tentokráte v opačné roli, kdy na něm je pácháno domácí násilí:) Bobr pro mě znamenal úlet, nikdy bych nečekal že podobný film vznikne, navíc že vyšinutého otce ztvární Mel. Film nabízí jednu zvláštní myšlenku, zda-li někdy z nás nepromlouvá někdo jiný. Hudební motiv jako vystřižený z 12 opic. 60% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, že role, ve které se postava Mela Gibsona snaží vykoupit tím, že za sebe nechá mluvit Bobra, přišla ve chvíli, kdy se Mel snažil vykoupit z toho, že za sebe nenechal mluvit někoho jiného. Ale nemíním zde řešit, jaký je či není člověk, nikdo z nás (fanoušků) ho nezná, byť si někteří myslí, že když načetli/viděli/slyšeli x rozhovorů s ním a o něm, že jsou experti na jeho život a jeho osobu jako takovou. Já zde hodlám řešit tento skvělý film a fakt, že Mel je zkrátka a dobře pan herec. V tomto filmu ho navíc podporovali další skvělí herci (Jodie, jako vždy spolehlivý výkon, Anton, překvapivě parádní výkon a Jennifer, která se mi líbila mnohem více než v The Hunger Games a IMHO zde i hrála mnohem lépe). K plnému počtu mi něco chybí, buď přidat více opravdu silných scén, nebo ubrat ty komediální. Ale i tak musím říct, že The Beaver mě opravdu příjemně překvapil. 80 %. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $21miliónovTržby USA $970,816Tržby Celosvetovo $7,274,000▐ Ide dosť dobrý námet, ktorý ale chcel pevnejšie režisérske oprate, ktoré by sa o niečo viac s príbehom pohrali, takto to vyznie skoro do prázdna, nezachránili to ani zvučne mená. Fakt pekný rozpočet na takýto druh filmu. /40%/ ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Z mé strany se jedná spíše o lehké zklamání. Mel hraje sice fantasticky a zbytek osádky také, ale dle mého film ztratil díky jeho nerozhodnosti mezi komedií a dramatem. Komedie to není ani zdaleka, usmál jsem se dvakrát a jednou dokonce spíše z trapnosti. No a k dramatu tomu chybí mnohem psychologičtější přístup, který divákovi vleze do hlavy. Navíc mě byl Walter (beaver) celkem ukradený a za celý film jsem si k němu nevytvořil jako divák žádný vztah, což je u dramatu velká chyba! No a nakonec Alton Yelchin, jako herec dobré, ale jeho postava a vedlejší příběh, byla celkem zbytečná (vyloženě na zaplnění děje) a na úkor Mela. Je to škoda, protože námět byl velice originální a mohlo z toho vyjít výborné drama. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Neskutočne silná myšlienka filmu, ktorá hovorí za všetko: "sometimes, we reach a point where, in order to go on, we have to wipe the slate clean. We start to see ourselves as a box that we're trapped inside. And no matter how we try and escape, self-help, therapy, drugs, we just sink further and further down. The only way to truly break out of the box is just to get rid of it altogether... Starting over isn't crazy. Crazy is being miserable Crazy is pretending to be happy. Pretending that the way things are is the way they have to be for the rest of your bleeding life. All the potential, hope, all that joy, feeling, all that passion that life has sucked out of you. Reach out, grab a hold of it and snatch it back from that blood-sucking rabble. " ()

Galerie (120)

Zajímavosti (7)

  • V témže roce, kdy snímek vznikl, si Jennifer Lawrence a Anton Yelchin společně zahráli také ve filmu Like Crazy (2011). (=woody=)
  • Celý film bol natočený v americkom meste New York. (MikaelSVK)
  • Českou stopou ve filmu je skladba "Vjezd gladiátorů", který složil český hudebník Julius Fučík, strýc novináře Julia Fučíka. (Madluska)

Související novinky

Jodie Foster chce natočit sci-fi thriller

Jodie Foster chce natočit sci-fi thriller

23.03.2011

Zní to jako podivné spojení, ale už hrála v sci-fi i v thrilleru (nemusím snad připomínat ten nejslavnější), teď to jen zkombinovat. „Samozřejmě, nebude to o souboji s nějakým monstrem či ďábelským… (více)

Reklama

Reklama