Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fifinka má narozeniny, a tak pro ni její přátelé vymyslí výlet do Prahy na výstavu z doby císaře Rudolfa II. Když dorazí, nechce se jim stát dlouhou frontu na vstupenky a rozhodnou se, že půjdou na prohlídku Zlaté uličky. Potkají podivného lva, ten je zavede do hrobky českých králů na setkání s Rudolfem II. Císař jim vysvětlí, že byl lehkomyslný a zapletl se s magistrem Kellym. Dal mu dokonce královské slovo, že pokud mu do několika dnů přinese kámen mudrců, může chtít cokoliv. Kelly chce samozřejmě královskou korunu. Rudolf II. se na doporučení svého rádce chce vydat do budoucnosti, aby od kamarádů ze Čtyřlístku získal kámen dřív než Kelly. Problém je v tom, že Myšpulín ani ostatní si nejsou vědomi, že by ho vlastnili. Pak si Myšpulín uvědomí, že kámen mudrců skutečně má, neboť ten spadl z nebe v den Fifinčiných narozenin a doslova si Čtyřlístek našel. Císař ani jeho přátelé ještě nemají vyhráno... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Doufám, že "Čtyřlístek ve službách krále" není budoucností českého animovaného filmu. Když si člověk uvědomí, že jsme v tomhle směru měli skvělé autory (Jiří Trnka, Zdeněk Smetana, koneckonců i Jan Švankmajer), musí se sám sebe zeptat, co se stalo, že teď budeme chodit na něco jako "Kozí příběh" anebo právě "Čtyřlístek". Mám tenhle komiks rád a přál jsem mu film, ale určitě ne v tomhle provedení, v téhle podobě. Je to škoda, protože pochybuji, že dojde na pokračování. I když je pravda, že kino rozhodně prázdné nebylo... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Aj keď je animácia postáv celkom sympatická a kombinácia 2D a divnej kvázi 3D animácie nijako nevyrušuje dojem spracovania, tak príbeh stojí (ako vy Česi říkáte) "za starou Belu". Na to, že sa má jednať o komédiu tu vtipu veľa nenájdete, a aj to málo sa obmedzí na trápne situačné gagy. Príbeh je fakt iba pre deti, ktoré detaily i väčšie veci nebudú rozpytvávať. A ten moderný kabát je na grc. Kto vie, ako to hodnotia samotné deti. Hodnotenie: 45% ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Měl jsem kdysi, vlastně moje máma - známou v trafice v Dlouhé ulici, hned na rohu Revoluční. Vždy když vyšel Čtyřlístek, jeden mi schovala pod pultem. Vždy byl hned pryč. Tuším, že stával 7 Kčs. Měl jsem jej od dílu 3 snad všechny včetně speciálů. Ty první jsem nikdy nesehnal. Jak přešla léta, ty komixové sešity někam zmizely...a já zapomněl i na Pinďu i na Bobíka a spol. Před časem mne zaujal inzerát, kde kdosi čísla vykupuje v cenách několikanásobně převyšujících původních 7 Kčs... Když se v Reflexu objevil článek ,,Čtyřlístek ve službách tvarohu'' o filmovém zpracování slavné čtveřice a product placementu ve filmech pro děti, zatoužil jsem si se synkem zavzpomínat. Zároveň mne zajímalo, jak bude na partu zvířecích kamarádů reagovat on, odkojený Shrekem, Auty, Nemem a dalšími blockbustry Pixaru a Dysneyho studií. Animace byly jednuduché, ale to byly i kresby původně. Příběh mne moc nezaujal a byl divně stavěn. Humoru tam bylo tak málo, že jsem se až divil, pominu-li trapné padání kohouta z plotu (asi 3x znázorněné). Závěr? Syna to zaujalo, ale nějaké extra nadšení jsem neviděl. Já si po zhlédnutí musel říci, že tohle na mne už nefunguje a také jsem si uvědomil, že je to poprvé, kdy na mně v animáku kydali tvůrci reklamu... Po tomhle do Třeskoprsek na dlouhou dobu raději nezavítám. Dávám dvě poloviny kamene mudrců. * * ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Ne nadarmo se říká, že v pohádkách se může stát cokoliv. A není tomu jinak ani v této komiksové klasice. Kdo z nás by totiž čekal 90 minutovou reklamu na lízátka, mléčné dobrůtky a rychlé špunty? Inu moderní doba dokáže svým zvrhlým způsobem zkusrvit dnes už i pohádku, lacinou propagandou a cpe už i do dětí toliko barevné a slaďoučké dobrůtky. Producentovi, který tohle svinstvo dovolil, bych do kalhot nacpal Zimozela i s Edwardem Kelleym. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Na čtyřlístek jsem se spíše podíval z nostalgie. S touhle partou jsem prostě prožil dětství a komixy, které jsem ve velkém kupoval mám pořád doma schované. Dětem se to bude nejspíše líbit, ale mělo to své mouchy. Především zkrácení stopáže tak o 15 minut bych uvítal, protože ke konci se to už dost táhlo. Co se ale povedlo to je jednoznačně dabing známých tváří i hudba, takže pro mě vcelku 3 s odřenýma ušima. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (21)

  • Ve snímku se dozvíme datum, kdy slaví Fifinka narozeniny, je to 18. červenec. (Olík)
  • Ve filmu se objeví 60 postav. (M.B)

Reklama

Reklama