Reklama

Reklama

Penny Cheneryová je žena v domácnosti a matka čtyř dětí. Dozvídá se o smrti své matky a vrací se do svého rodného domu. Její otec je těžce nemocný. I když o dostizích skoro nic neví, rozhodne se po něm převzít dostihové stáje ve Virginii a vsadit všechno na to, že kůň jménem Secretariat se stane šampiónem. S pomocí zkušeného trenéra Luciena Laurina si dokáže v ryze mužském byznysu získat respekt, řídit obchody a vychovat dostihového šampiona - držitele americké Trojkoruny a nejslavnějšího koně dostihové historie. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (167)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Budeš mať plnú papuľu blata!..." I takáto debata prebieha medzi súťaživými jazdcami. Rivalita medzi koňmi Sekretariat a Klan, ale aj ich majiteľmi je obrovská a niekde v začiatku tohto sporu sa na to divák nalepí a užíva si nielen samotné preteky, ale i tlačovky pred nimi a gestá po závodoch. Slovenský preklad filmu na Silná žena má tiež čosi do seba, pretože D. Lane hrá naozaj silnú ženu, ktorá sa chopí príležitosti a postaví krachujúcu farmu opäť na nohy. Navyše kúpi koňa o ktorého nebol záujem a zrazu je tu šampión i milióny dolárov...menšou chybou na kráse je, že dostáva viac priestoru ako samotný Sekretariat. Mám rád tieto filmy o koňoch. Najkvalitnejší je Phar lap, ale páčil sa mi i Seabiscuat, Hidalgo alebo Black Beauty. Kone sú krásne, rovnako ako filmy o nich. 80%. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- " Vysmívá se strachu, neboje se ničeho. Před mečem se neobrací, aniž pokojně stojí k zvuku polnice ..." ----- Nemohu nevzpomenout na snímek "Phar Lap" z roku 1983. Jenomže jeho režisér Simon Wincer se nebál a šel ve svém dramatu víc do hlouky - až na dřeň: S citem a s neobyčejným nasazením vyprávěl o lidech, kteří byli nějakým způsobem spjatí s legendárním neporazitelným koněm - a přitom se soustředil na JEHO příběh ... na dojemný příběh nádherného ušlechtilého ryzáka s velkým srdcem, který toužil po vítězství a bojoval navzdory všem protivenstvím. Randall Wallace se naproti tomu drží pravidel "rodinného" filmu - je měkčí a uhlazenější ... největší rozdíl ale spočívá v přístupu k tématu: Vypráví sice o koni, ale věnuje pozornost spíš jeho okolí - trenérovi, žokejovi ... a v první řadě vždy pečlivě upravené, tvrdohlavé majitelce, která se nevzdává, ale zoufale potřebuje, aby hřebec vyhrál ... samozřejmě poznáte i její rodinu. Teprve s odstupem mnoha koňských délek se dostává ke slovu Velký Ryzák ... ovšem když mu necháte volný prostor, je to paráda - takže tu čtvrtou * mu prostě nelze odepřít ... ;-) ()

Reklama

bloodline 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný a pekný film z dostihového prostredia. Keďže viem, čo je kráľovská Trojkoruna, tak som film hltal aj s filmovým kotúčom. Len ma prekvapuje schopnosť niektorých ľudí (neviem či je to v USA taký zvyk, alebo viac "fantázia" filmových tvorcov), ako sa rýchlo dokážu pozviechať zo straty svojich najbližších ľudí a hneď prejdú k majetkovým otázkam. Toto ma naozaj dosť rušilo, predovšetkým zo začiatku, ale, našťastie, sa tento istý druh ľudskej hlúposti strácal postupne do ústrania a filmovému zážitku vládol pocit zadosťučinenia. Vyzdvihol by som najmä prekrásne exteriéry, v ktorých sa dej odohráva (skutočná pastva pre oči) a, netradične, hodnotím veľmi kladne filmový plagát (resp. obal na DVD). Mimochodom, všimli ste si jockey-a na konci a jeho panenskú čistotu športového úboru a tváre po najnáročnejších pretekoch Trojkoruny? Divné, že? Veď po predošlých pretekoch by ste mu nedali ani pusu na líčko zvonom na zapchatý záchod :) ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Ani přes to jak moc zbožňuju koně, nemohu tento film označit za dobrý. Vysloveně mi totiž nesedí patetický styl Randalla Wallace, který prvoplánovitě útočí na city diváka prostřednictvím všech možných prostředků. A zde je toho patosu až přespříliš. Začíná to u scénáře, který je prošpikován opravdu kýčovitými povrchními replikami, pokračuje to přes plytké herecké projevy ala TV Hallmark a pokračuje to tuctovou rádobydojímavou hudební kulisou. Krom toho je Secretariat film o koních, který zase tak moc o koních není. Místo scén s těmito nádhernými zvířaty, jsou divákovi předkládány nezajímavé životní problémy jedné rodiny a nadbytečné dialogy nadbytečných postav (novináři, rodiná hospodyně atd.). A když už konečně dojde na koně, tak teprve tehdy se dá film označit za slušnou podívanou. Těch pár záběrů z dostihů je natočeno velice solidně, jenomže to z Secretariata dobrý film neudělá. Natočit to někdo jiný, mohlo to být o poznání lepší, ale Wallace je prostě kýčař. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro dospělé. Ale nechal jsem se jí unést. Disney občas moc dobře ví, jak na diváka, to se musí nechat. Z počátku jen další sportovní film o outsiderovi (tentokrát v roli outsidera Diane Lane v životní roli), ze kterého se postupem času vyklube zážitek, který doporučím komukoli a kdykoli. Ke konci mě děj vůbec nikam nepustil a se zatajeným dechem jsem hlavnímu hrdinovi držel pěsti i přesto, že jsem už dávno věděl, jak všechno dopadne. Randall Wallace je bezpochyby rutinér, kterému se však pokaždé (Muž se železnou maskou, Údolí stínů) podařilo mě přikovat do křesla. Jsem rád, že se mu to povedlo i tentokrát. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Celkovo päť koní hralo úlohu Secretariata. Ten hlavný, ktorého vyberala sama Penny Chenery, pretože sa najviac podobal na skutočného Secretariata, sa volá Trolley Boy. Ďalší kôň, Longshot bol pri natáčaní používaný najmä na scény z blízka, pretože bol viac priateľský. (U_S_O)
  • Časovač ukázal, že Secretariat v Belmont Park prekonal rekord o viac ako 2,5 sekundy. (blanes)
  • Secretariat stále drží rekord pro nejrychlejší čas pro Kentucky Derby - 1:59 2/5 - od roku 1973. (Anchi)

Reklama

Reklama