Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policie začíná řešit vraždu uškrcené oběti. Při pátrání zjišťuje, že tento případ má něco společného s případem, který se udál před 14ti lety na lodi v docích. Do případu se znovu zaplete detektiv, který po dvou letech pátrání nedokázal ke starému případu na nic přijít, ale teď to vypadá, že by se mohl konečně dobrat k rozuzlení. (balone)

(více)

Recenze (69)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Úchvatné dílo ... Nejdřív se mi to jevilo jako velmi dobrá, ale klasická kriminálka, ale díky dlouhé stopáži se film rozjel do tolika žánrů, rozměrů a směrů, že jsem z toho nechápal ... A přitom vše dávalo perfektní ucelený smysl, vše se postupně spojovalo a kriminálka se pozvolna změnila v kruté milostné drama ... Film mi nakonec přišel dějem blíže velmi smutné love story, která divákovi ukazuje, jak dokáže být láska neuvěřitelně krutá a druhým zneužitelná ... Prostě "láska je kurva ..." k tomu opravdu sedí ... Až naprostý závěr filmu (ten v obchodním centru) přidal u mne tu poslední hvězdičku do hodnocení a slzy do očí ... Skutečně mistrovské dílo, o technických super-aspektech a stránkách filmu se nebudu ani rozepisovat, to je prostě vrchol moderního natáčení filmů v Jižní Korei ... ()

ainny 

všechny recenze uživatele

No, tak tomuhle říkám lahůdka! V televizi včera běžel fotbal a já připojila externí disk s tím, že si pustím Virgin Snow. Jenže hned pod ním koukám White Night. Ještě ráno jsem o filmu přemýšlela. Kdo byl vlastně oběť a kdo byl pachatel? Už během sledování mě napadaly nejrůznější teorie a i když se konec dal tak trochu čekat, tak se mi moc líbil. Chtěla bych napsat, že ono otřepané ... Ale nenapíšu, protože bych ho tím prozradila. Nedočíst se, že jde o remake japonské doramy, tak bych si myslela, že ta role byla Son Ye-jin napsaná na tělo. Ona je skvělá ve všem, ale role tohoto typu jí podle mě sedí nejlíp. Může v nich ukázat, jak obrovský talent má a jak ho umí využít. Její obrovské charisma vynikne víc v dramatech než v komediích. ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Chce-li divák vidět perfektně zvládnuté žánrové filmy, musí se poohlédnout do korejské provenience. Zpočátku to vypadá na běžnou vraždu pro peníze, ale postupně to nabírá takové grády, až se jeden diví tomu, jak Korejci skvěle míchají žánry do různých kombinací. Drama, thriller, romantika. Nenávist, bolest, staré rány. Láska. Nádherný snímek, ve kterém funguje úplně všechno. Perfektně vystavěný scénář s propracovanými vztahy jednotlivých postav, skvělé využití klasické hudby (Čajkovského Labutí jezero) a pečlivě vybraní herci, hlavně tedy ústřední trio Ye-jin Son, Seok-gyu Han a především Soo Go, ze kterého až do konce filmu nespustíte oči. Plus závěr, který by Hollywood těžko skousl. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vďaka dvom odlišným udalostiam, dostatočne doprepletaný príbeh, ktorý sa v prvej polovici doslova pohráva s mysľou diváka. Občas niečo naznačí, až má človek pocit, že by sa mal čoho chytiť, no vzápätí, to zakryje udalosťou, ktorá ho "postrčí" iným smerom. Ako plynú minúty, všetko sa samozrejme krásne zlieva do ucelenej story, ktorá objasní všetky nezodpovedané otázky. Dej je uťahaný, tempo smrteľne pomalé. Neskutočne "elegantne", uhladene a hlavne premyslene na mňa zapôsobil tento film. SPOILER: Záver predostrie niekoľko úvah a myšlienok o živote a láske, z ktorých je človeku priam smutno, keď si uvedomí, že hodnota peňazí prerazila cit lásky. Nuž, ale taký je život ... ()

Nevada 

všechny recenze uživatele

Škoda rozvleklé a příliš zamotané první poloviny filmu, která je ve velkém kontrastu s o mnoho lepším závěrem. I když je mi jasné, že se tím snažili zvýraznit dramatičnost a zahrát na city, tak zbytečně natahované objasnění událostí, které jsou přitom divákovi brzy jasné, sráží dojem. U hodnocení váhám mezi lepšími 3* či horšími 4*. Nakonec se s přimhouřenýma očima a za tu druhou polovinu filmu přikláním k tomu vyššímu. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama