Reklama

Reklama

The Devil Rides Out

  • USA The Devil Rides Out (více)
Trailer

Obsahy(1)

Simon, synovec Vévody z Richeleau, se zaplete s nebezpečnou skupinou satanistů a má být "pokřtěn" a stát se služebníkem zla. Vévoda se sektě postaví a stane proti jejich ďábelskému vůdci Mocatovi. (liquido26)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

erl 

všechny recenze uživatele

Stylová satanistická pecka od Hammeru. Velmi zábavný a v mnohých okamžicích napínavý souboj s pekelnými silami. Vše vyšperkováno monstrózní hudbou (hlavní theme překopaly mistři hudební avant-gardy Fantomas – doporučuji!) charismatickým Christopherem a silně okultní atmosférou. Ve vedlejší roly tu číhá na nepřipravené diváky kultovní Paul Eddington jehož obličeji se nelze nesmát:-) ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Velmi působivý satanský horor od legendárního studia Hammer, které jako by se pro mě stalo samostatným filmovým žánrem. Ze scénáře Richarda Mathesona běhá mráz po zádech a Terenci Fisherovi se opět podařilo vytvořit slušnou atmosféru strachu. Podle mě jde o jedno z nejlepších děl kdysi slavného britského filmového studia. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Bloody satanistický horory moc nemusím, nicméně tenhle se povedl téměř na jedničku. Je tu výborná atmosféra která by se dala krájet, film nijak moc nenudí a sem tam je tu fakt strašidelná scéna. Fisher je kvalitní režisér a umí vybudovat napětí. K tomu mu sekundují výborní herci v čele s Leem. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Spolu s Baskervillem zatím nejlepší Hammer, s kterým jsem měl tu čest. Hororová zábava od začátku do konce, žádná hluchá místa, Lee jako hlavní klaďas, pozdější Blofeld jako hlavní záporák. Úplně bez výhrad ovšem nejsem. Uvítal bych méně "bombastický" konec a redukci některých, spíše komicky jednoduchých než hororových, proslovů a dialogů. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Horor typický pre dané obdobie. Veď ani na Exorcistovi sa dnes už nikto veľmi nezľakne, a predsa je to kult. S týmto ohľadom je možné všeličo filmu odpustiť a považovať ho za klasiku. Okultizmus, vyvolávanie diabla je tu natočené poctivo. Dejovo až tak veľmi nezaujme a žiadne prekvapko sa tu nekoná. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Pro Christophera Lee je toto jeho nejoblíbenější snímek, jaký s Hammer Studios natočil. (liquido26)
  • Dvanáctý a poslední Fisherův snímek, ve kterém si zahrál Christopher Lee. (liquido26)
  • Christopher Lee naléhal, aby Hammer natočili film podle Wheatleyho románu, a tak mu společnost vyhověla. (liquido26)

Reklama

Reklama