Reklama

Reklama

Začněme v Egyptě před dvěma tisíci lety, kde se velmi ambiciózní princezna Ahmanet (Sofia Boutella) chystala na převzetí vlády v zemi po svém otci a pro naplnění svého cíle se neváhala spojit s temnými sílami a provádět věci, z nichž tuhla krev v žilách. Potrestali ji mumifikací zaživa a pohřbili tak, aby ji nikdo nenašel. Jenže našel. O dva tisíce let později se v místě jejího věčného odpočinku ocitli dobrodruh Nick Morton (Tom Cruise) a archeoložka Jenny Halsey (Annabell Wallis). Ti nešťastnou náhodou objevili Ahmanetin sarkofág, který nechala Jenny urychleně převézt do Londýna k dalšímu zkoumání. Jenny totiž pracuje pro tajnou organizaci Prodigium, jejímž posláním je pronásledování a odchyt těch nejnebezpečnějších monster. Ředitel Prodigia Dr. Jekyll (Russell Crowe) má v tomto směru poměrně bohaté zkušenosti. Jenže letadlo převážející mumii prokleté princezny až na místo určení nedoletí, ale zřítí se k zemi krátce před přistáním. Nickovi se jako zázrakem podaří katastrofu přežít, brzy ale zjistí, že smrt v troskách letadla by pro něj byla mnohem lepším řešením. Princezna Ahmanet se totiž díky jeho neuváženým činům probudila a touží po nadvládě nad světem. K tomu ale potřebuje i svého domnělého osvoboditele – Nicka. (Cinemart)

(více)

Videa (19)

Trailer 3

Recenze (883)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Co Vám mám vykládat. Nejdřív jsem si myslel, že se Tom Cruise posral, když se rozhodl pro remake dvacet let starého dobrodrůža s Brendanem Fraserem, abych následně zjistil, že se nejedná o remake této trilogie, ale o remake úplně kryptohistorický Mumie, která měla premiéru snad už skoro před sto lety. Dobře, odpustil jsem si a říkal jsem si, že na film budu koukat jinou optikou. A koukal jsem na něj optikou klasickýho hloupýho dobrodružství, kde divák vůbec netuší, co se děje, ale za to se docela příjemně baví. Je to takové to nenásilné dobrodružství na způsob Lary Croft. Námět je hrozná kravina, natočené je to kupodivu dobře a akční scény jsou vysloveně skvělé. Tom Cruise je tu s Jakem Johnsonem ten haha element, Russell by tu vůbec nemusel být, ale, co bych rád vypíchnul, tak hlavním opěrným bodem filmu jsou Sofia Boutella a Annabelle Wallis. Když už nic jiného, tak na ně koukat musí být radost snad každýho chlapa. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Provázané světy dnes letí a proto se vzniká Dark Universe- série filmu která má představit slavná monstra a jednou je všechny spojit. Nejdřív se však musí sejít samostatně. A první útočí Mumie. A ten film překvapivě hrozně funguje. A je asi celkem snadný odhadnout proč- Tom Cruise si ten film ohlídal. Tom Cruise točí špatný film jednou za uherský rok a jinak si to umí jako producent pohlídat. Cruise si film krade pro sebe a rozhodně je neuvěřitelným zajímavým hrdinou který by mohl celý ten vesmír utáhnout. Film stojí na vlastních nohách a neodkazuje příliš na další filmy. Jediné další monstrum které se objeví je Dr. Henry Jekyll/jeho zlé alter ego Edward Hyde. Hraje ho Rusell Crowe a i když hraje druhé housle dokáže zaujmout. Mumie navíc dokáže zaujmout už od první akční scény v Iráku která je neuvěřitelně akčně zvládnuta a i hned po ní následuje scéna s nálezem hrobky ze které přímo dýchají Dobyvatelé ztracené archy. Ihned poté však nastupuje zbytek filmu který je tak béčkový jak by měl film o těchto monstrech být. Opravdu jsem si řekl, že jsem dlouho neviděl tak dobře povedené béčko (Neboj Lucy, na tebe se nezapomíná). Ten film prostě neuvěřitelně baví a navíc celkem slušně funguje jako horror. Opravdu jsem tak dobrý film nečekal. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Začátek nového Universa a jeden z nejzábavnějších Blockbusterů roku. Tom Cruise jede opět v Mission Impossible módu a lepší volbu pro hlavního hrdinu zde být snad ani nemohla. Potěší i skvělý Russel Crowe, překrásná Annabelle Wallis a nejvíc sexy Mumie Sofia Boutella. Film šlápne na plyn hned na začátku a nepoleví až do samotného konce. Akce je perfektní, vizuálně pestrá a nápaditá, na PG 13 se film jeví slušně drsně, dojde i na lekačky a mírnou hororovou atmošku. ( Scéna s krysami či pavouky Brrr) Nejsilnějším momentem pro mne byl zřejmě pád letadla, což patří mezi nejintenzivnější scény roku. Po dlouhé době jsem odcházel z kina nadšený,pobavený a relaxačně oddychnutý a víc od zábavného hloupého blockbusteru snad nikdo čekat ani nemůže. 85% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ak sa chcete len pobaviť a blahosklonne prehliadnete pár klišé alebo hlúpych dialógov, potom môžete byť úplne kľudne spokojní. Akcie je tu dosť, pekné efekty, nejedna scéna vie skutočne vystrašiť a herecké osadenstvo úspešne zachraňuje čo sa dá. Navyše je tu jedna sexi múmia (Sofia Boutella), z ktorej nemáte až tak strach, ale najradšej by ste ju pretiahli. Tom Cruise odvádza svoj štandardný výkon, vo väčšine snímkov je prevažne sebavedome suverénny. Herecké výkony zodpovedajú obsadeniu, efekty sú príjemné a pár plusových bodov získava Múmia za občasnú strašidelnosť. A tvorcovia ešte zaslúžia pochvalu za to, že mali dostatok súdnosti, aby film nerobili dvojhodinový - nedaj bože viac, ako je dnes v móde. Áno, kritizovať sa tu dá mnohé, ale nie je to zapotreby. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tak jestli je tohle začátek univerza, na které jsem se tolik těšil, tak to fakt potěš. Co má být zábavné, je tu nudné a co má být vážné, je nechtěně trapné. Z hororového odkazu zbyly jen tupé lekačky a tak ospale bez zájmu jako Cruise nebyl ani Depp v posledních Pirátech. Sommersova Mumie měla aspoň rošťáckou duši, tohle je jen výblitek šedivých pixelů bez tónu. A jestli si má Crowe zopakovat svůj výstup, tak ať je to příště aspoň rovnou parodie. Universal zabil jedinečný potenciál neschopností zvolit si jasný žánr a styl. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (25)

  • Když se novináři zeptali režiséra Alexe Kurtzmana na možnou potitulkovou scénu, tak byl překvapivě otevřený. Řekl něco ve smyslu: „Ale jděte, to je doména Marvelu.“ [Zdroj: moviezone.cz] (CrypzzXD)
  • Film predstavuje Russella Crowea čoby Dr. Jekylla. Ten mal v pláne dostať samostatný film v UMU (Universal Monster Universe). (mivr)
  • Mumie měla být prvním snímkem z propojeného filmového vesmíru Dark Universe od studia Universal, ve kterém by se představila nejslavnější hororová monstra. Následovat měly remaky filmů Bride of Frankenstein (1935), Invisible Man (1933) a Frankenstein (1931). Studio dokonce před premiérou Mumie zveřejnilo společné foto všech potvrzených herců pro tento vesmír (Tom Cruise, Russel Crowe, Sofia Boutella – Mumie, Javier Bardem – Frankensteinovo monstrum, Johnny Depp – Neviditelný muž). Avšak díky nedostačujícím tržbám studio od tohoto plánu upustilo. (CrypzzXD)

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (více)

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

13.10.2022

Čeká nás v budoucnu Frasernasance? Díky potenciálně oscarovému želízku v ohni The Whale od režiséra Darrena Aronofskyho (matka!, Fontána) se herec nyní pomalu ale jistě vrací do velkého Hollywoodu, a… (více)

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

28.10.2021

Herec Ryan Gosling (Blade Runner 2049) opět spojí síly s režisérem Derekem Cianfrancem (Za borovicovým hájem), tentokrát u remaku slavného hororu Vlkodlak. Studio Universal Pictures totiž nadále… (více)

Reklama

Reklama