Reklama

Reklama

VOD (1)

Milton se za svůj hříšný život zločince dostal do pekla a zdálo se, že jeho temnou duši už nic nespasí. Pak se ale na Zemi zmocní šílená sekta jeho dcery, zabije ji a její dítě hodlá obětovat Satanovi. Milton chce stůj co stůj své vnouče zachránit a vydává se z pekla zpátky. Do cesty se mu připlete sexy číšnice, která bojuje proti bezpráví, ale přitom sama snáší bití od nevěrného muže. Spolu se vydají na cestu za záchranou malého dítěte, jenže v patách Miltona se brzy objeví pekelný vyslanec, který ho chce dostat zpátky do pekla. Úplněk, při němž má být malé dítě obětováno, se nezadržitelně blíží a bývalý hříšník s pronásledovateli za zády pomalu ztrácí naději na jeho záchranu. Když Milton najde sektáře, dojde k rozhodující vražedné přestřelce... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (832)

Shit 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to je dobrý běčko, ale postupem času se z toho stane šílená béčková břečka, ale co, je to zábavný, Cage po celou dobu drsnej jak hovado a to i přes svoje divný háro, navíc to tam kosí brokárnou, navíc po čase se k němu se svým kvalitním natuněným férem přidá sakra velká kočka Amber Heard, která se díky bohu s nějakým velkým zahalováním moc nepáře a tak jediný, co krapet kazíí náladu je trapnej sektářskej padouch, kterýho bych nedal ani do videohry pro děti do tří let a moc se nepředvede ani vyslanec z pekla, kterýho tu předvádí Fitchner, zprvu se sice zdá, že bude ještě brutální final battle mezi Cagem a jim, ale ve skutečnosti se stane velký hovno a Cageův mega kanón na tyhle souboje tak zůstane trochu nevyužit a za očekáváním, každopádně i tak béčko jak se sluší a patří, včetně správně sračkoidního scénáře. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Cage coby z pekla uteklý Lešek Semelka názorně ukazuje směšnost fanboyovské obsese ratingovým štemplem R, neboli do sedmnáctři let nepřístupné (pouze v doprovodu dospělých). Vyprávění překvapí především tím, že se nejedná o adaptaci nějakého tuctového rádoby drsného komiksu z amerického mainstreamu, jež se vyznačuje nadutou drsností a úsměvně naivním přejímáním vážných motivů či křesťanské mytologie. Vše zde (stejně jako v mnoha ohledech podobné "Knize přežití") totiž trpí stejným syndromem úzkostné afektovanosti a apelativnosti jako čtení určené pro náctileté chlapce bez rozhledu. Především to platí pro sugerování dojmu, že film je hrozně nekonformní, když se co chvíli zakleje, rozprskne kečup nebo ukáže nahá žena (ale ne moc explicitně, aby se nám děti z toho nelekly). Právě svou neoblomnou vážností získává již tak pitomoučký snímek ryze absurdní rozměr, a ve výsledku tak má blíže spíše opusům od Tromy. Ale na rozdíl od Tromy postrádá jakýkoli nadhled, což ve výsledku zavdává k pobavení nikoli s filmem, ale na jeho úkor. Cage definitivně dospěl do stádia campu sama sebe a představuje jakousi Divine hollywoodské hvězdné sebestřednosti a namyšlenosti. ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Famózní eskapistická jízda, která mě odzbrojila hned v první minutě filmu. Pekelně soustředěný Nicolas Cage v roli muže, který utekl samotnému peklu, aby překazil plány fanatickému kultu vedeného dvojníkem Neila Younga. DRIVE ANGRY je skutečně vydatná potrava pro duši natočená bez servítek a s nadhledem a já nemohu dostatečně poděkovat tvůrcům, že se při práci na scénáři dokázali tak překrásně odpoutat. Chvála samozřejmě nepatří jen Cageovi, který se do svého výkonu opět ponořil až po uši (snímek je jakousi akční fantasy variací na WILD AT HEART), ale i zbytku hereckého ansáblu, který zjevně sekundoval ideu tvůrců a bez jakékoliv skryté ironie doručili zcela efektniví výkony, tedy především William Fichtner jako účetní z pekla, Amber Heard nebo šerif Tom Atkins. Po letech se tu Cage setkal i se skromným Davidem Morsem (THE ROCK). ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Zoufale ubíjející projížďka béčkovými klišé, která má hodně daleko k nabroušené jízdě, neboť jí po úvodních deseti minutách dojde dech, jenž bohužel nechytne ani díky vynikajícímu Fichtnerovi. Ten sice jako jediný pochopil, že hraje v totální srágoře, ale ani jeho Účetní není se svou rozkošnou porcí nadsázky samospásný, neboť hlavně v prostřední půlhodince nemá dostatečný prostor. Ten místo toho zabírá extrémně znuděný Cage, jenž se definitivně tváří ve všech filmech z poslední doby stejně, šukadelická, ale jinak vlastně nevýrazná Amber Heard, a záporácky nedomrlý Billy Burke, při jehož sledování máte dojem, že by mu nabančilo i šestileté dítě s nasazeným boxerem. To všechno by ale nebylo tak katastrofické, kdyby Lussier uměl alespoň trochu režírovat a psát, tj. nebudoval příběh o nesmrtelném hrdinovi, jehož stupidní jednorozměrnost umocňují onanistické 3D, šíleně pomalé tempo a jedny z nejhloupějších dialogů, jaké lze v tuto chvíli v kině slyšet. Trpěl jsem nemálo... obzvlášť když ani akční scény nestojí za moc. Onu patnáctiminutovou honičku, která by svou ideovou impotencí zabila i slona v říji, asi nedostanu z hlavy hodně dlouho. Takhle jsem se totiž nudil snad jen u podobně bídného Trona. P.S.: Ben Affleck by měl točit filmy ve 3D, třeba by si jich tuzemská pobočka Warnerů i všímala. P.P.S.: Chtěl bych poznat magora, co na tohle věnoval 80 mega, a vysmát se mu. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Bohužel u mě zvítězila ubohá trapnost nad sladkou béčkovostí, a film mi nesednul. Je fakt, že u některých vyloženě přehnaných scének jsem se pousmání neubránil..! Navíc Cage se asi konečně našel a je mu jedno, jak debilně v podobných úletech vypadá; démonický Fichtner si pro sebe dokázal ukrást každou scénu, do které se přichomýtnul: koukalo se na to hezky, k větší spokojenosti to ale nestačilo. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (11)

  • Mince, kterou účetní (William Fichtner) v průběhu filmu používá, je Obolos, pocházející ze starověkého Řecka. Tehdy se tyto mince dávali do rukou mrtvého, nebo na jeho oční víčka, jako platba pro Kharona, převozníka mrtvých, který se staral o to, aby duše překročili řeku Styx. To potvrzuje, že role účetního je přivést ztracené duše zpět do pekla. (Zuzyzss)
  • Během natáčení se stalo nejoblíbenějším autem Nicholase Cage Chevrolete Chevelle. (Folky)
  • Charger od Piper, který řídil John Milton, měl v registračce složeninu názvu filmu: DRVAGRY. (Roman.Ticka)

Související novinky

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

18.01.2013

To samozřejmě vyvolá spoustu spekulací o podílu Jamese Camerona na pátém pokračování ságy, kterou před téměř třiceti lety odstartoval. Teď ale fakta: produkční společnost Annapurna Films, která před… (více)

Zrzka s mečem neřekla poslední slovo

Zrzka s mečem neřekla poslední slovo

12.02.2011

V 80. letech ji po Arnoldově boku hrála Brigitte Nielsen, před nějakým časem si měla kroužkový pancíř ve formě sexy bikin v Rodriguezově produkci navléct Rose McGowan (dokonce se objevila i na… (více)

Reklama

Reklama