Reklama

Reklama

Země kůlů

  • USA Stake Land (více)
Trailer 2

Amerika, v minulosti vzkvétající země plná nadějí, je nyní uvalena do temnoty. Hospodářství se zcela zhroutilo, města jsou vyrabována a zemí se šíří chaos. Z tohoto popela kdysi vzkvétající země nyní povstal nový druh, upíři. V této temné době žije Martin, lovec upírů, který se snaží za každou cenu dostat na sever země do bezpečí. (PetriK12)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (376)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Nejnebezpečnější věcí je zůstat naživu...... Solídne odvedená práca na všetkých miestach. Atmosféra funguje a dokonca miestami je veľmi hustá, herci kvalitní, hudba príjemná, gore a masky upírov na úrovni, len dejovo by to mohlo byť lepšie. Nechápem, prečo sa stále niečo v hororoch musí posrať a vyznieť veľmi hlúpo. V tomto prípade je to hlavne fanatické náboženstvo bratstva a jeho zmutovaný upír a to som to už pomaly videl na krásne 4*. Relatívne som však spokojný. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem další zářez do velmi početné sbírky bezduchých zoombie úchyláren, překvapivě se mi dostalo sympatické (inteligentní) apokalyptické „upíří“ road movie (označení horor v tomto případě opravdu není na místě) o jedné (ne)konečné cestě s cílovou stanicí New Eden, kdy (pro „ukrácení volné chvíle“) si hlavní dvojice tu pohraje se Santa Clausem, tu naservíruje „upírum“ chutný pamlsek v podobě „nácka“, popř. „zarybaří“. Ale pozor, aby nedošlo k omylu, tohle není žádná Woodyho nezvladatelná touha po buchtičkách, ale (překvapivě pro mě) brnkání na mnohem vážnější strunu mající DALEKO blíže k McCarthyho/ Hillcoatovi The road. Přičemž, (téměř po celou dobu stopáže) se to daří J. Mickle(mu) držet v „uvěřitelné“ (racionální) poloze a nesklouzává v samoúčelná vyvražďovací jatka. To vše navíc s jasně čitelným přesahem. Tenhle snímek si totiž (i přes všechny ty mrtvoly) zachovává to nejdůležitější a to sice VELMI silnou přítomnost lidskosti (humánnosti) a určité naděje, která sice po chvíli bere za své, ale vzápětí je nahrazena novou. Stake land, to je především tísnivá všudypřítomná atmosféra (bez)naděje, sympatické herecké duo, „téměř“ neB-čkový vizuál a velmi povedený tklivý soundtrack J. Grace(ho). P.s. Lawrencova I am legend potřebuje miliony dolarů na vytvoření „potřebné“ apokalyptické atmosféry (vylidnění ulic New Yorku...) zde se toho daří dosahovat v každém třetím záběru s minimálními prostředky a neméně zdařilým výsledkem (ba právě naopak!). p.p.s. v Magnolii P.T. Andersona „prší“ z nebe žáby, tady „padají z nebe upíři“. ANO, i takové věci se jednoduše dějí. 80% ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jeff Grace: 1. Main Title [1:31] ,2. Lockdown Town [2:35] ,3. Orphans [1:32] ,4. Barn Attack [1:21] ,5. Sister Agatha [2:09] ,6. The Brotherhood [4:56] ,7. Nothing Out There [1:56] ,8. Belle and the New Family [1:45] ,9. Scamp [1:20] ,10. Willie [1:29] ,11. Jebediah Done In [2:41] ,12. Leaving Strivington [2:39] ,13. Moving North [2:09] ,14. Alarm Trigger [2:14] ,15. Sister Is Gone [1:50] ,16. Thinking Vamp [1:20] ,17. Not Your Daddy [1:28] ,18. Taken [1:56] ,19. Showdown [1:29] ,20. Goodbye Belle [1:39] ,21. A World With No Vamps [0:56] ,22. Martin and Peggy [1:26] ,23. A New Life [1:04] ,24. New Eden [1:29] ,25. Strivington Band [2:16] ,26. Training [0:43], ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Velmi slušně depresivní atmosféra odumírajícího světa se zatraceně rychlými upíry (mně tedy přišli spíš jako zombíci), klasická skladba přeživších - ti hodní a ti zmetci, co i z téhle mizérie chtějí vytěžit co nejvíc pro sebe (chce se mi vždycky křičet, že tomu nevěřím, že zbylí lidé by se tak určitě nechovali!) a zajímavé hlavní postavy. Mně to ke štěstí docela stačí. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptická atmosféra skvělá, vzhled upírů skvělý. Nedivím se, že byla Stake Land úspěšná na festivalech, ale bacha na očekávání. Sice tam párkrát někdo někoho akčně zabije, ale označení "akční horor" bych nepoužil ani náhodou. Mnohem blíž to má třeba k The Road. Je to takový sled scén bez výraznější gradace a ucelenějšího děje. Ještě štěstí, že se filmu podařilo vyvolat ve mně zájem o postavy (takže když se jim pak případně něco nepěkného stalo, bylo mi jich líto), jinak by jej šlo snadno odstřelit. A nepochybuju, že tak spousta diváků učiní. Budu dnes hodný a dám čtyři hvězdy, ale je to jen tak tak ... Horror movie of the year ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy jde Martin (Connor Paolo) zachránit Bellu (Danielle Harris), udělá upír (kněz bratrstva) jizvu Mistrovi (Nick Damici) na levou tvář, avšak ke konci filmu je možné spatřit Mistra (Nick Damici) u zrcadla, kde si umývá obličej s ránou na pravé straně tváře. (Koman)
  • Zippo zapalovač, který používá Mistr (Nick Damici), je reklamní zapalovač Marlboro. (HectorHagman)
  • Dlhý luk, ktorý je vo filme použitý, vyrezal herec Nick Damici z dubového dreva, vo svojom dome. (Marceloo)

Související novinky

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

25.01.2015

Jim Mickle si dlouhodobě buduje pověst kvalitního žánrového režiséra atmosférických nízkorozpočtových filmů. Země kůlů, We Are What We Are a naposledy jižanská noirová kriminálka Cold In July ho… (více)

Reklama

Reklama