Reklama

Reklama

Útěk

  • Česko Mladí, krásní a bohatí (více)
Trailer

Mousse a Louis jsou mladí, krásní, bohatí a zamilovaní. Jejich život ale ovládly drogy. Jednoho dne se předávkují a Louis umírá. Mousse přežije a brzy zjistí, že je těhotná. Dobře situovaná rodina Louise se s tím nehodlá smířit a trvá na interrupci. Mousse se cítí ztracená a utíká daleko z Paříže, do domu na venkově. O několik měsíců později ji následuje i Louisův bratr. Jak dopadne útěk obou před pokryteckou společností...? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Mladá smažka zjistí, že je těhotná a otec dítěte mrtev. Odjede na venkov, srovnat si myšlenky a v tu za ní dorazí bratr mrtvého Louise...Jak z pera Ingy Lindstrom. Ozon tomu dal drajv tím, že z bratra udělal homosexuála, ale jinak fakt červená knihovna pro intouše. Strašlivě nezáživná. Navíc hlavní postava je na facku. 4/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ozonov Útek je asi tak originálny, ako jeho názov. Ozon absolútne rezignoval na festivalové súperenie s omnoho viac in nezávislými tvorcami sociálnych a erotických drám a natočil si akoby len tak pre seba trochu inteligentnejšiu verziu nejakého príbehu Rosamuldy Pilcherovej. Aby to malo umeleckejší nádych, musíme sa pozerať na dlhé smutné pohľady hlavnej postavy, ktorá nemá v živote veľa dôvodov na radosť, ale úplne v prdeli zase tiež nie je. Takmer bezpríbehové a nevyvolávajúce patričné emócie, na druhej strane celkom príjemne plynúci chill. Ale nesmiete začať rozmýšlať nad tým, kto to natočil a čo má na svojom konte z úspešnejších časov. ()

Reklama

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

70%. Ten film je na drogovou tématiku příliš měkký, melancholický a korektní. Pokud budeme brát, že film je o mateřství, pak drogová tématika v pozadí je úplně zbytečná, neb nemá žádný vliv na jednání hlavní postavy. Když od toho všeho odhlédnu, jedná se o film se zajímavou genderovou tématikou a problematikou nechtěného početí. Nevím jak to napsat, ten film je takový ................ vyklidněný. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Ozon točí z velkých námětů malé filmy, nejinak je tomu v tomto případě. Útěk je jedna pěkná navoněná mýdlová bublina, mihotá se všemi možnými barvami, ale ty problesknou vždy jen na nepatrný okamžik. A než stačíte zachytit vibraci jedné z barev duhy, už je tu jiná, zasvětélkuje a zmizí. A nakonec se rozplyne v jedno zbytečné nic. Zůstane mnoho nevyřčeného, zazní jen kardinální otázka: proč vlastně Útěk vzniknul. ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Jak hodnotit Útěk? Tři hvězdy málo a čtyři hodně. Každopádně se jedna do jisté míry o film, který ve vás chvíli zůstane. Přesně tak jak to umí Ozon točit. Příběh současných zbohatlíků, dětí, které nemají běžné starosti a kterým jsou existenční problémy cizí, komplikují si však život drogami. Ty dávají jejich životu zcela jiný směr, přichází zbytečná smrt a poté sledujeme příběh dívky, která s touto zkušeností začíná nový život. Tento materiál by mohl být velmi kvalitní látkou, ovšem chtělo by to na něm trošku více popracovat. Hluchých míst je povícero a film zbytečně sráží o kategorii níže. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Na pohřební hostině tlumeně hraje Měsíční svit od Beethovena. (claudel)
  • Při scéně na diskotéce se z reproduktorů line skladba Summer son od Texas (claudel)
  • Isabelle Carré, která hraje postavu Mousse, byla v šestém měsíci těhotenství, když začalo natáčení filmu. (glitter)

Reklama

Reklama