Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (290)

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Zcela bez nostalgie dávám 3 hvězdy. Ani o chlup víc, ani o chlup míň. Tolik mě to nezasáhlo, na druhou stranu se mi líbily herecké výkony. Asi všech hlavních rolí, i když Kolářová mně teda, přiznám se, hodně lezla na nervy svým nevycválaným a horkotěžko uvěřitelným volnomyšlenkářstvím psycholožky. Jinak cajk, až na ty absolutně asexuálně moderní styly oblékání své doby. Špičaté podprsenky pro okouzlení mladíka? Leda tak kovboje :) ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Tuto Hanzlíkovu roli nemám zrovna nejraději, jelikož mi přijde stejná jako např. role Pepina (víme kde). No ale paní Kolářová je prostě výborná a její dilema je zde řešeno s lehkostí a na svou dobu přízračnou formou. Tento film není a nebyl unikátem, přesto je milý a kdykoli se na něj rád podívám. 70% = 3+/5 ()

Reklama

chrispe 

všechny recenze uživatele

Film nabitý neuvěřitelným množstvím hlášek. Daniela Kolářová je tu podle mě okouzlující, i když hraje trochu prkennou psycholožku Doubravku (byla a stále jsem tím jménem okouzlena), z které je ale vidět jak si letní lásku užívá. Jaromír Hanzlík je tu za fešného kovboje/playboye a Oldřich Vízner boduje v roli Boba. Jeho natvrdlost a naivita jsou fascinující. Mám ten film opravdu ráda! ()

LuccinyFilmy 

všechny recenze uživatele

Velké množství československých komedií bývá sázkou na jistotu a stejně tak je tomu i u téhle, i když je pravda, že tady mě spíš rozesmívá nepochopitelnost některých scén, které mě matou do dneška. Například: Doubravka se na začátku koupe tak, že si sundá plavky a koupe se nahá. Zvláštní. Nebo: Hanzlík přinese v sáčku buchtu, buchtu dá Doubravce a sáček sní. Já se ptám: Proč. No a nebo třeba celý ten koncept Doubravčina vztahu s Bobem. Je to sice idiot, ale že ho Doubravka celé léto nezřízeně podvádí a ani jí to nepřijde trapné ... nevím, prostě mě tenhle film v určitých ohledech míjí. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

"...znám všechny krávy v okolí, ale Vás jsem tady ještě neviděl..." předznamenalo tento film jako snímek, na který bude divák rád vzpomínat a vracet se k němu stejně, jako k další spoustě výborných českých komedií. Výborný námět, nesmrtelné hlášky a skvělé herecké výkony zaručují dobrou zábavu, které neváhám dát 5*. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (28)

  • Ve filmu o "fiflence", kterou hraje Lenka Kořínková, zazní, že je jí 15 let. V době natáčení jí však bylo už dvacet. (hippyman)
  • Režiséru Ivo Novákovi, který během filmování dotvářel pohodovou atmosféru, přezdívali Ubohobak. „Když to napíšete azbukou, tak to přesně takhle vypadá,“ vysvětloval Jaromír Hanzlík. (mimuzik)

Reklama

Reklama