Reklama

Reklama

Ten den pro Portera (Mel Gibson) nebyl jedním z nejlepších. Nejdřív se mu podaří ukrást slušný balík peněz, který by mu stačil na báječné doživotní prázdniny strávené na pláži s dostatkem vína, žen a zpěvu. Ale pak už se mu situace poněkud vymyká z rukou. Dostává se do šílené honičky s pohraniční stráží, na jejímž konci končí jeho auto na kapotě těsně za mexickými hranicemi. Pak už je zadržen mexickými úřady a po peprné výměně názorů je vržen do podivně drsného a nebezpečného světa zvaného El Pueblito, což rozhodně není pětihvězdový hotel, který si představoval pro svou zaslouženou dovolenou. Je to místo, které je symbolem násilí, korupce a promiskuity. V El Pueblitu Porter potká malého chlapce, který se ho snaží naučit přežít v tomto zvláštním světě. A díky němu nejen přežívá, ale potká i jeho krásnou maminku. Situace se však začíná vyhrocovat, všichni se dostávají do více než velkých potíží, protože gangsteři chtějí zpět své peníze. O tom, jestli se Porter se situací plnou honiček a přestřelek popere, a navíc si zachová i svůj pověstný sarkastický humor, se již brzy přesvědčíte v kinech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (452)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říci, že Gibson je konečně zpět v roli, která mu sedí jako (no znáte to s tím hrncem) ulitá a po dlouhé době si zahrál špatně správného chlápka, který se vlivem několika událostí dostává na místo, které není určeno pro typy jako je on. Škoda jen, že jako Gibson není dobrý i režisér, který sice Gibsonovi v ničem nebrání ale zároveň mu v jeho comebacku příliš nepomáhá. Žádná akční jízda se nekoná ale průměrná zábava ano. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.3/10] | me: Je to celkom dobrý film, ale niečo mu chýba - no je ťažké presne identifikovať čo. Mám zmiešané pocity z rôznorodej kombinácie Mela ako tvrdého týpka, ktorý si razí svoju cestu a dobrého náhradného otca ... akosi to na mňa pôsobilo rušivo. Čo však rušivé určite nie je, je Mel ako borec stavajúci sa doprostred krížovej paľby idúci napred podľa svojho nekompromisného plánu. Mám pocit, že snaha obohatiť tento film aj o citovú rovinu bol vzhľadom k prostrediu a nádychu celého filmu zbytočný ťah, ktorý nesplnil očakávanú úlohu. And stop bleeding on my money. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Když jsem tak koukal na teto snímek, v hlavě mi bleskla Odplata a naprosto svérázný způsob jednání mafiánů. Zde jsme se se stejným hercem poněkud přesunuli a to směrem na jih, do Mexika, kde tequila rozežírá chodník a vězení je jen jakási sporadická instituce. Skutečně brilantní výkon Mela Gibsona však nevytáhne z bahna tuto poněkud chabou zápletku, byť v originálním prostředí. Děj naprosto předvídatelný, triky již viděné v jiných filmech (doslova jako přes kopírák) a nemusíme si už nic namlouvat, i ti nejlepší herci stárnou a i Mel už pomalu pokukuje po Prostenalu a seniorských plenách. Ne snad, že by mu to ubíralo na vážnosti, ale v některých chvílích jsem jen nevěřícně obracel oči v sloup. Akční hrdina nemusí vždy skákat z oken a kosit davy bídáků samopalem. Jde to i jinak. Solidní podívaná na večer, ale stačilo jednou a víckrát po tom dobrovolně nesáhnete. 65% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Gibsona mám rád, ale toto mi nejako utieklo keď to vyšlo. Never mind! Ešte som to stihol dobehnúť a som aj celkom rád, že sa mi to podarilo, pretože toto je jeden s tých lepších filmov. Po jeho Comebacku asi ten najlepší. Gibson vedel charizmatických drsňákov a tento krát stál aj za scenárom, takže si svoju roličku mohol napísať rovno na telo. A aj napísal. Príbeh je celkom slušný, hlášky a nápady nechýbajú a taktiež aj akcia je na slušnej úrovni. Jediné čo mi tu chýbalo bolo nejaké napätie, hlavne v závere. 80% - 4* ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď si človek myslí, že už nikto nemôže vymyslieť väčšiu stupiditu v podobe "sám vojak v poli vs armáda tisícich bojovníkov", príde niekto kto to úplne tromfne. A samozrejme, Američan v mexickom väzení okráda všetkých a každého spôsobom vreckára, ako na nejakom Baníckom jarmoku v Prievidzi. Porazí všetkých a všetko. Ujde, vráti sa, ujde, vráti sa. Predtým stihne udrbať niekoľko miliónov. Mafiáni sa samozrejme, ako úplní kreténi vyšľahajú medzi sebou, v base, aj mimo nej. Dr. House zas zastaví v katastrofálnych hygienických podmienkach prebiehajúcu operáciu - vyberú ľadvinu, vložia ľadvinu, vyberú, vložia. A to nehovorím o tom voľnom pohybe do basy a von, do basy a von. TAK TAKÉTO FILMY MA UBÍJAJÚ a keby som išiel nato do kina, ako ma pôvodne prehováral brat, zaplatil to nehorázne vstupné, plus kola, plus pukance - 15 € v p...i!!! - cestou domov by som zatiahol auto niekde do tmavej uličky a prerezal mu achilovky!!! ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Většina záběrů byla pořízena ve věznici Ignacio Allende ve městě Veracruz v Mexiku. (ssfan)
  • Představitel hlavní role Mel Gibson se na filmu podílel také jako scenárista a producent. (Rominator)
  • V úvodu filmu je vidět častý nešvar z natáčení automobilových honiček. Při leteckém záběru na auta blížící se k hraničnímu plotu jsou v trávě zřetelné stopy kol od předchozích pokusů o natočení této scény. (Babinicz)

Související novinky

Gibson hláškuje a střílí Rusy

Gibson hláškuje a střílí Rusy

29.01.2010

Jde samozřejmě o mediální masáž před dnešní světovou premiérou thrilleru Na hraně temnoty, ale stejně je to nejlepší filmová novinka za posledních několik... (dosaďte dle libosti). Mel Gibson po… (více)

Gibson a Mad Max? Že by přece?

Gibson a Mad Max? Že by přece?

04.01.2010

Jen klid, neradujte se předčasně. Jistá indicie tady ale je. Gibsonova společnost Icon Entertainment totiž podepsala smlouvu o spoluprodukování sequelu (prequelu? restartu?) zaprášené… (více)

Reklama

Reklama