Reklama

Reklama

Herní pořad vysílaný televizí Public od 15. února 2009. Každý díl je vysílán jednou za 14 dní se stopáží 25 minut, je rozdělen na části Téma dílu, Rozhovor, Předehra, Novinky, Recenze, Soutěž, Video-dotaz a Reportáž. (Gerret)

Recenze (227)

petrskoc 

všechny recenze uživatele

Profesionál Mikoláš versus magnet-na-diváky Alžběta, která sice hernímu průmyslu a jak jeho historickým tak současným konsekvencím relativně rozumí, ale zásadně nechodí do hloubky problematiky. Nikdy se nic zásadně nekritizuje, balancuje se v mantinelech "hlavně-si-nikoho-neznepřátelit" a názory moderátorů postrádají jakoukoli odbornost, pokud vůbec nějaké názory padnou. Vše je o tom mluvit obecně. Na druhou stranu to takto vlastně docela funguje. Ono se od toho asi nesmí víc očekávat. Mikoláš s Alžbětou se doplňují a funguje mezi nimi správná energie. Na české poměry to jde docela s dobou a je vidět snaha "být světoví", to ovšem neznamená, že je to správně. Sic stále platí: méně je mnohdy více. Ale je asi naprosto jasné, že koncept celého pořadu cílí hlavně na mladší publikum, a od toho se musí odvíjet i obsah. Formát pořadu bych si osobně představoval jinak a celé to tím svým rádoby "cool" PR ostatně reflektuje do značné míry stav dnešních médií a zábavního průmyslu, kdy mnohdy až infantilní a trapný obsah válcuje naprosto neférově např. již tolikrát propíraný pořad Game Page, který je mnohem dospělejší a zcela objektivně i informativně kvalitnější (samozřejmě je třeba srovnávat v historických souvislostech, co a jak bylo kdysi-nyní, navíc s tím, že Game Page se dneska již de facto nevysílá), ale netečou do něj očividně takové peníze. Tato analogie se dá použít na celé spektrum, které jsem naznačil v předchozí větě. Lidé bohužel v této zemi nevyžadují kvalitní obsah, a proto po něm není poptávka. Tudíž nevzniká. Není pro něj prostor. Lidé, kteří vyžadují kvalitní obsah, mají zpravidla i dobrý vkus. Ti ostatní ho nemají. Game Page na tom s hodnocením nebude o moc lépe, ale přes všechny zjevné negativy je mi formát pořadu o chlup sympatičtější. ()

amim 

všechny recenze uživatele

Amatérský rádoby vtipný paskvil, který se jako věrohodný zdroj informací nedá brát vůbec ale vůbec vážně. Podle Tukana jsou všechno grafické orgie a podle mě nesympatická Alžběta je zas konzolistka (já vím, že to není moc dobrý argument, ale stejně). Re-play mě totálně míjí, ale na druhou stranu je to jediný (mimo Game Page) herní pořad u nás. Aspoň že intro mají hezký. ()

Reklama

arbeit 

všechny recenze uživatele

Prima cool je asi dosť cool a tak musí byť taký aj re-play. Prvá veľká chyba sú neskutočné otravné a dlhé zvučky/prelínačky a hudobný podmaz. Tukan je skôr taký šašo čo sa stále bezdôvodne usmieva. Alžbeta prikyvuje a prikyvuje, myslím že bez moderátorskej dvojice by bol takýto program lepší, respektívne by nemuseli mať žiadne úvody a podobne. Stačilo by keby robili rozhovory napr na E3, to im celkom ide. Inak recenzie pomerne dobré, ale často príliš krátke a na samostatné videorecenzie ktoré robil Ondřej Broukal z Tiscali to nemá ani keby čo. Program sa však od úvodu kedy ešte nebol v TV s inou moderátroskou dvojicou a aj iným komentárom riadne zlepšil. Problém je že re-play dosiahol úrovne ktorá stačí cool vačšine a tak asi už lepší nebude. ()

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

První dva roky velice koukatelný pořad, postupem času jde do kopru hlavně "díky" komentátorům Sterakovi a jakémusi druhému. Když narrator neví na jakém místě poklesnout hlasem, s jakým důrazem vyslovovat jednotlivá slova či nedejbože samohlásky, je to zlé. K tomu si připočtěte úděsný hudební doprovod a v současné době maximálně jednu recenzi na díl a zbyde vám akorát sympaťák Mikoláš a relativně hezká Bětka.... ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Tak na mě pod stromečkem vykoukl Playstation 3 a jelikož se mi PS2 už nějaký čas válela netknutá pod tv a na kompu dělám všechno možné, jen k instalaci her (a že jich tu mám) se ne a ne donutit, ztratila jsem pojem o novinkách ve videoherním světě. Rozhodla jsem se tedy, že si dám re-play tohoto pořadu pěkně od prvního do posledního dílu a doženu díry v orientaci. Momentálně mám za sebou prvních 13 dílů a musím uznat, že jsem se ani u jediného nestačila nudit. Pětadvacet minut na jeden díl je tak akorát, veškeré reporty, recenze apod. mají perfektní stopáž a kritika je taková, jaká má být. Pochválí klady, porýpe zápory, sem tam přizve i někoho z venku, kdo z nehráčského pohledu hru posoudí (což považuji za velký klad), přihodí kopec ingame videí a sem tam pobaví i známým to scoráckým humorem. Krom Tukana se navíc objevují i další redaktoři zmiňovaného magazínu (alespoň jak score pamatuji, už cca dva roky jsem ho neměla v ruce) a sem tam se zastaví i Honza Modrák, aby nám řekl, co je nového ve světě PS3. Já si nemůžu stěžovat, přesně takhle má pořádný herní pořad vypadat, je vidět, že ho mají na svědomí opravdoví fanoušci herního světa, kteří dané tematice perfektně rozumí. Pět hvězd nedávám jen proto, že re-play přece jen, vzhledem ke svému informativnímu zaměření, není na opakované sledování, ale ty čtyři jsou setsakamentsky silné. Abych se přiznala, baví mě jeho sledování v těchto dnech víc jak samotné hraní her a sledování filmů. Game Page je mrtvev, ať žije Re-play. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (2)

  • V roce 2016 vytvořili na serveru Startovač zakladatelé pořadu crowdfundingovou kampaň určenou na vybavení nového studia. Kampaň se dočkala velkého zájmu a bylo vybráno přes 1 milion korun. tato částka představuje 587 % z původního požadavku 200 tisíc korun. (Jantar2)
  • Dříve byl pořad vysílán na TV Public. Měl však jiné moderátory, a to například Honzu Modráka, dlouholetého šéfredaktora časopisu Score. Redaktorem – dříve šéfredaktorem - stejného herního časopisu byl pak i pozdější moderátor Mikoláš Tuček, vedoucí videoherní půjčovny Frag.cz. S časopisem Score je pak spjatá i Alžběta Trojanová. Ta přispívala nejen do něj, ale i do časopisu ABC. Od 5. února 2011 se pořad vysílá na Prima Cool. (TheNine)

Reklama

Reklama