Reklama

Reklama

Sanctum

Trailer 1

Frank miluje potápění a jeskyně. Stojí před velkým úkolem, chce najít chodby, které propojí jeskyni Esa  Ala v Jižním Pacifiku s oceánem. Jsou už velmi hluboko a zbývá prohledat pár dalších kilometrů chodeb. Frank cítí, že je blízko, že další jeskyně jsou ještě před ním a ty ho dovedou až k moři. Financování mise zajistil Carl, Frankův přítel, který na místo přilétá se svou přítelkyní Victorií, aby se dobrodružství zúčastnili společně s Frankem a jeho mladým synem, který prožívá krizi ve vztahu k otci. Když se všichni společně podívají až na konec jeskynních cest, dojde k tragédii, při které zemře jedna z členů mise. Frank proto uzavírá projekt a chce se dočasně vrátit na povrch. Do oblasti bohužel dorazí obrovská bouře, která začíná nabírat na síle. Tým v jeskyni rychle pochopí, že se musí dostat co nejdříve ven, než je zatopí rychle stoupající voda. Proudy jsou ale příliš silné a zatopené oblasti si vyžádají první oběti. Frank organizuje zbývající členy týmu a společně pod vodou hledají cestu jeskyní směrem k oceánu. To je jediná možnost, jak vyváznout živý. Protože jsou členy týmů také nezkušení potápěči, je nutné dávat velký pozor. Jeden ze zkušených horolezců a potápěčů dostává embolii a začne kašlat krev. Stane se tak další obětí náročné cesty. Další chybu udělá Carlova přítelkyně Victorie, která také umírá v hlubinách zatopených jeskynních chodeb. Zbývají poslední tři členové, Frank, syn Josh a Carl... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (349)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nedá se to hodnotit líp. Nejdřív mě naláká sám James Cameron. Pak asi po dvaceti minutách filmu jedna holka pronese filmovou větu: "Co by se nám pod vodou mohlo stát?". A chvíli potom si tvůrci utahují z jednoho z nejdokonalejších válečných filmů vůbec: Apokalypsy. Po tom jsem si hnedka uvědomil, že geniálních filmů je jenom pár a tenhle je blbej už ve všech směrech, který může mít. A na závěr? Absolutně nechápu, proč je film vysílán ve 3D. Průser v rámci 3D větší jak vrata do stodoly. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Prolézačka zatopenou jeskyní převracející naruby postulát Raymonda Babbitta. A tak když prší, musíme ven. Skupina speleologů i přes varování, že fakt přichází déšť, zůstává v jámě a pak je nemile překvapena, že když do jámy prší, plní se vodou. Dobrodružství může začít. Když je východ zavalen několikatunovým kamenem, je třeba najít jinou cestu na povrch. Slušně napínavý, ale téměř ničím výjimečný survival s naturalistickým přístupem ke smrti, rovněž ale s velmi klišoidní spojovací vycpávkou v podobě narušených rodinných pout mezi otcem a synem. Můžete hádat, jestli nabral překvapivých obrátek. Klasická oddechová trojka ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Je jasné, čo musíte v takomto filme očakávať. Vždy tam bude nejaký mladý kokotek, ktorý sa bude hrať na hrdinu. Tu sme mali Josha, brutálneho rokklajmera, ktorý prejde transformáciou a stane sa z neho nakoniec celkom v pohode sympaťák.Potom tam musí byť nejaká ženská, z pravidla tehotná, alebo taká, ktorú zobral jej prachatý boyfriend na trip, aby holka zakúsila čo to a to, že nemá žiadnu ikspíriens , na to sral pes, bo sú tam frajeri, ktorí sa postarajú. Potom tam musí byť niekto, komu jebne v palici pod tlakom ( nie tým, čo je pod vodou ) a kopec blbostí. ( Akosi som nepobral ten fakt, že borec džampne do diery kurva, ja neviem, 300- 400 metrov hlbokej voľným pádom a potom si otvorí padák, zatiaľ čo iní zľanujú s lanami, ktoré sú až po zem ! Ako, kde na svete sa vyrábajú laná 300vky, 400vky ??! ) No a nakoniec nesmiem zabudnúť na ruky. Uchopené ruky za predlaktia a pohľad z očí do očí hovoriaci : "Díkes kámoš, bez teba by som bol fpiči! Nikdy ti to nezabudnem a vždy budem práve tam, kde ma budeš najviac potrebovať! " Ale 3D v kine a ten záver podfarbený namakanou muzičkou, to sa teda musí nechať a tie tri hviezdičky si to v klídku zaslúži. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Malinko mi dojem kazily takové 3 ukázkové klišé - dojemné scény, hloupé chování typu "ne ja si ten neopren po mrtvole na sebe nedám i když mě to bude stát život" a nakonec "jsem v ohrožení života - nutně se z toho musím zbláznit". Kdyby tam tohle nebylo, tak nemám nejmenších připomínek. Tento typ dobrodružných thrillerů miluju a klaustrofobické vodní prostředí mě celkem děsí. Takže paráda. Technicky to bylo zvládnuto dobře, jen občas pan režisér neuhlídal některé herecké výkony. Spokojenost. 75% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

PROČ JESKYNĚ? ,,TADY DOLE MI TO VŠECHNO DÁVÁ SMYSL“..... /// ....a Frank leze do průrvy, která je široká jako ucho jehly. JESKYNĚ JAKO KATEDRÁLA – slyšíte tu vznešenost? Přivádí vás to k orgasmu? Ne? Třeba pomůže, když někdo zemře! Se stoupající vodou nabírá film na zajímavosti. Kreténský chování nesere jen Franka, jenž je skutečnej vůdce, kterej ví jak přežít (a jeho hra ,,na Boha“ mi vyhovuje), ale i mě. Když má někdo chcípnout, tak mu to řekne (nebo to udělá...). Voda je svině a ne každej hold dokáže zachovat při řešení prekérek rozvahu. Film v němž hraje prim prostorovej zvuk, jeskyňka a její otvory, voda + VODA a kterej nepohřbívá ani tak debilní chování (několika) lidí, jako pološílenej scénárista, kterej nechal napsat závěr své 3leté dítě. (Možná mu je víc....) 2a½! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Potřebuju rychlokurz potápění. 2.) NE! Po mrtvole si neoprén neoblíknu! 3.) Jsem známej topič....ve vodě....lidí. 4.) Pochopím, proč lidi před odjezdem na Macochu chodí k holiči. 5.) Zjistím, že svýho tátu nejlíp poznám v jeskyni. (Nezapomeň se ostříhat). /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Galerie (63)

Zajímavosti (18)

  • V jednom momente Richard Roxburgh požiadal umelecké oddelenie, či by mohli odľahčiť náklad, ktorý musí niesť počas väčšiny filmu. Nasledujúce ráno mu predložili balíček so zníženou hmotnosťou a povedali mu, že sa im podarilo ubrať 2 kg z celkovej hmotnosti. Roxborough sa potešil a spokojne niesol náklad, no neskôr vysvitlo, že mu zo záťaže neubrali vôbec nič. (Arsenal83)

Související novinky

Umučení Krista – The Prequel?

Umučení Krista – The Prequel?

01.10.2012

Je libo další biblický příběh od scenáristy Benedicta Fitzgeralda, který se podílel i na Gibsonově veleúspěšném torture pornu? Ne? Nevadí, stejně vám ho studio Lionsgate naservíruje, zřejmě v naději,… (více)

Reklama

Reklama