Reklama

Reklama

Obsahy(1)

ČT24 rozjíždí první komplexně interaktivní pořad Hyde park. Každý den budete mít možnost říct živě do vysílání, co si myslíte o dění v Česku i v zahraničí. Hlavní aktér dne usedne ve studiu nejen proti moderátorovi, ale bude vystaven názorové palbě vás diváků – stanou se tak z vás spolutvůrci pořadu. K tomu chceme využít nejen živé telefonáty a zasílání SMS zpráv, ale moderní komunikaci přes sociální sítě, jako jsou Facebook a Twitter. A posílat můžete i videodotazy – přes portál YouTube. Další oponenty vyhledá náš tým – a zapojí se do vysílání z terénu – v přímých přenosech z měst i vesnic. Moderují Daniel Takáč a Pavlína Kvapilová, dva pátky v měsíci obstará Jaromír Bosák se sportovním speciálem. První opravdu interaktivní pořad v Česku: od 4. ledna každý všední den po osmé večer na ČT24. (Česká televize)

(více)

Recenze (112)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Nesporně zajímavý pořad, velmi autentický, ale je třeba ho "číst" mezi řádky, asi tak jako dříve "Rudé právo"...Díky Hyde parku se např. veřejnosti dostaly nonkonformní názory prof. Pavla Baršy, který (ač sám Žid) v názoru na židovství a Palestinu nezastává sionistická dogmata. Díky Hyde parku můžeme např. vidět, jak manipulativně lze moderovat rozhovor s osobou, jejíž názory se nehodí demoliberálnímu totalitnímu pojetí ovlivňování dětí - konkrétně unfair argumenty Daniela Takáče proti Janě Jochové, která hájí práva dobrých (fungujících) rodin v otázce tzv. sexuální výchovy na školách a za to její podsouvána odpovědnost za všechny negativní jevy ve společnosti, spjatými se sexualitou...atd. Ale mám-li hodnotit nápad, možnost okamžitého spojení, dotazů a odpovědí - dobrý počin! ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s názory, že Hyde Park je příjemná změna v zatuchlém prostředí státního kolosu a molochu jménem ČT. Jen my vadí někdy přílišná vyostřenost ze strany moderátorů a také příliš nechápu zvaní politiků. V takovém pořadu totiž nemůže nikdy vyhrát ani ten nejlepší z nejlepších, který v různých anketách vypadá jako ten nej. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Pořad, který snad v (ne)dávné minulosti míval nějakou úroveň. Cituji z "Obsahu" - patrně převzatého z ČT: "Každý den budete mít možnost říct živě do vysílání, co si myslíte o dění v Česku i v zahraničí." Co dodat ? Ano, kupodivu tomu tak bývalo ... tedy alespoň částečně - pokud mohu soudit z toho, co jsem příležitostně čas od času vídala. Ale kdeže ty loňské sněhy jsou ! Je příznačné, že "živé" telefonické vstupy byly rázně uťaty záhy po propuknutí ukrajinského "Majdanu" … ne zcela kontrolovatelné výlevy nedisciplinovaného diváctva pochopitelně nebyly zcela v souladu s mediálním obrazem dění, který bylo záhodno vytvořit - a to bez zbytečných odkladů. Všechny ostatní dotazy procházejí dle mého soudu někde v zákulisí velice pečlivým výběrem (s různým stupněm obezřetnosti v závislosti na tématu) - v podstatě je až s podivem, že z horního okraje obrazovky ještě nezmizelo průběžné zobrazování i těch řekněme méně vhodných - zpravidla jsou okázale ignorovány, neboť není radno se jimi nějak zvlášť zaobírat. Servilní pořady této úrovně si může takzvaná veřejnoprávní televize (placená bohužel i z mých koncesionářských poplatků) vetknout leda tak za klobouk, nebo ještě lépe se i s nimi může odebrat do háje zeleného - případně do jiných, zdaleka ne tak vábně vyhlížejících míst ... a vracet už se nemusí. Ta trapná televizní hra na investigativní publicistiku je nanejvýš ubohá a pramálo důvěryhodná. Přesto je její sledování v mnoha ohledech poučné - prakticky ze všech výše uvedených důvodů. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zatím nejpůsobivější rozhovor v Hyde parku, co jsem měl možnost vidět, byl s Honzou Šibikem (pro mě jménem dříve neznámý fotograf např. Reflexu, ale po tomto rozhovoru jsem konečně procitl:)a to jeho fotografie mi nejsou neznámé, jen mi nějak utekl:)). Celá konstrukce pořadu na bázi interaktivity live otázky např. z výstavy, poté z twitter, emailu, sms, případně facebooku. V podstatě kdokoliv se může na cokoliv zeptat a to dodává hyde parku na neopakovatelnosti a zajímavosti. ()

frbulka 

všechny recenze uživatele

Dneska byl hostem kardinál Vlk - obdivovala jsem jeho statečnost a schopnost vyjadřování se, když mu byly kladeny kolikrát velmi nevhodné a útočící dotazy. Samozřejmě, úroveň jednotlivých dílů se liší, záleží také na konkrétním vkusu každého diváka a okruhu témat, které ho zajímají. Pro mě je podsatné však to, že otázky jsou kladeny z lidu, takže jsou normálnímu, i průměrně vzdělanému člověku srozumitelné, moderátor je umě koriguje, funguje jako potřebná spojka mezi tazatelem a hostem - a hlavně, nejsou zde žádné konfrontace pod úroveň - pro příklad nemusím jít daleko - např. Máte slovo... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Jedná se o první komplexně interaktivní pořad ČT 24. (Kmotr76)
  • Pořad se vysílá od 4. ledna 2010 každý všední den. Prvním hostem byl tehdejší ministr financí Eduard Janota. (Kmotr76)

Reklama

Reklama