Reklama

Reklama

VOD (1)

Počítačově animovaný 3D snímek Velká vánoční jízda studia Aardman konečně nabízí odpověď na otázku, která nedá spát žádnému dítěti: Jak jen to Santa dělá, že dokáže během jedné noci nadělit všechny dárky? Odpovědí na ni je existence Santovy provozní základny ukryté pod Severním pólem, která je plná veselí a té nejmodernější techniky. Jádrem celého filmu je ale příběh, jehož složky jsou jako vystřižené z klasického vánočního příběhu – úsměvně nefunkční rodina a nečekaný hrdina: Santův nejmladší syn Arthur. Když Santův fascinující podnik omylem vynechá jedno dítě ze stovek milionů, o které se stará, vydává se nejméně schopný člen rodiny Clausů na bizarní a vzrušující závod s časem, během kterého má za úkol doručit poslední vánoční dárek na světě dřív, než se rozední. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (275)

Hild 

všechny recenze uživatele

Moc hezká pohádka, která mě překvapila naprosto ve všech jeho ohledech. Originální, vtipná (já se fakt bavila od začátku do konce), milá a dokonale dokáže navodit atmosféru Vánoc. Je určená opravdu mladšímu publiku, ale i starší a rodiče se u filmu budou skvěle bavit, především kvůli bláznivému tempu, které film má, on se totiž snad ani na minutu nezastaví, není zde chvíle, kde by se nic nedělo. A to, že jsem si mohla užít hlas svého oblíbence Jamese McAvoye, už byl takový bonus. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Rozbeh celkom fajn. Zoznamovanie sa s fungovaním severného pólu a bláznivou rodinkou ma fakt že bavilo. Postava Arthura ale nie je dokonalým stelesnením humoru a sympatií takže sledovať jeho neskoršie patálie určite nepatrí k vrcholom zábavy. Príbeh neprináša extra nápady a väčšinu času ide o jednoduchú komédiu, v prvom rade pre deti. Všetky motívy s ktorými sa tu pracuje ste už videli inde a  naviac ma rozosmievali škratkovia a Santa oldschooler. Ostatní nie sú zlí, ale povedzme si pravdu, stereotypy su využité na plno. Pri vianočnej tematike ale neočakávam veľa. Stačí že to rýchlo odsype, humor nemá trápne momenty, na záver dostanem zaslúžený happyend a film vo mne vyvolá dobrú náladu. Ak sa chcete naladiť na pokojné sviatky, odporúčam. Neočakávajte ale niečo vybočujuce z priemerných vôd. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Som rád, že tento animák sa ešte ako-tak drží tradícií a nesnaží sa zdegenerovať detského diváka ešte viac, ako ho degeneruje prístup médií k vianočnej nálade v posledných rokoch. Preto dieťa dnes nevidí Vianoce ako sviatky pokoja, plné tradícií a príjemnej atmosféry, ale len ako čas rozprávok a darčekov. Samozrejme na prehĺbenie tradičnej atmosféry Vianoc sú tu iné filmy, rozprávky, či animáky, ale ani tento nič nepokazí. Naopak, o zábavu nie je núdza, všetko je zaujímavo skombinované, akcia strieda hlášky, bláznivé nápady trefne dopĺňajú tradičné rozprávkové šablóny a všetko je to kupodivu dobre zavŕšené českým dabingom. 85%. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Krátká verze komentáře zní; animovaná mission impossible. Naproti tomu dlouhá verze by obsahovala krom jiného třeba to, že kdybych byl zatvrzelý hnidopich, musel bych Velkou vánoční jízdu odsoudit už z pouhého principu. Nabubřelost Američanů totiž nezná mezí, a tak nám tlustého, zarostlého a nevkusně oháknutého dědka cpou do Německa, Polska, Maďarska, a kdyby Zěměkoule měla nějaký kout, prskli by ho i tam. Protože ale ještě žádnému malému děcku nemusím vysvětlovat, že Santa Claus není Ježíškův zástupce pro střední Evropu, s klidným vědomím odpálkuji i výhrady těch, kteří Santově vesmírnému korábu vyčítají přílišnou podobu lodi Enterprise nebo těch, kterým se zase nelíbí Arthurova podoba s Lingunim z Ratatouille. Místo toho vypíchnu dobrou práci studia Sony, svižné tempo a především - originalitu samotného příběhu. Protože právě nedostatek originality je tím, co sráží drtivou většinu současných animáků. V samotném závěru dlouhé verze komentáře by pak bylo shrnutí, že Velká vánoční jízda je jedním z největších překvapení roku 2011. Stejně jako český překlad původního názvu... :-D ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Jeden z dalších návodů, jak dále zesměšňovat postavu svatého Mikuláše alias Santa Clause. Snad výměna kněžského roucha za kožíšek z reklamy na Coca-Colu, budí nutkání dělat neustále z této osoby bláznivého tupce. Americká vánoční tvorba pro děti se často pohybuje na hraně nevkusu, ale tento film už zakopl a zřítil se přes okraj. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (6)

  • V Mexiku neexistuje mesto Trelew, avšak mestečko s týmto názvom sa nachádza v Argentíne. (toi-toi)
  • Peter Bayhem, ktorý napísal scenár k filmu, pracoval v tom istom roku aj na ďalšej snímke, ktorej názov obsahuje mužské meno Arthur, konkrétne komédii Arthur (2011). (toi-toi)
  • Deti, ktorým sú doručené darčeky ako prvým, majú v izbe plagát k filmu Lovecká sezóna (2006). (toi-toi)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama